Yeryüzünün En Gizemli Kitabı ( Kimseler bu dili çözüp okuyamamış )

Bu konu SOLAK tarafından 12 sene önce açıldı, 567 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
SOLAK
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 388
Yanıt Sayısı: 2290
12 sene önce

Yeryüzünün en gizemli kitabı Adı ‘MS 408.’ Yale Üniversitesi’nde bulunan ‘MS 408’in temel özelliği, yeryüzünde henüz hiç kimsenin anlayamadığı veya çözemediği bir dilde yazılmış tek kitap olması. Kitaba kütüphanecilerin verdiği isim ‘MS 408.’ Yale Üniversitesi Beinecke Ender Kitaplar ve Belgeler Kütühanesi’nde bulunan ‘MS 408’in temel özelliği, yeryüzünde henüz hiç kimsenin anlayamadığı veya çözemediği bir dilde yazılmış tek kitap olması. Kitaplarla içlidışlı olan hemen herkes bilir ki, bazı kitapları okumak zordur hakikaten. Üslubun veya metaforların altından kalkamazsınız, olay örgüsünün ustalığı veya savrukluğu karşısında ne yapacağınızı kestiremezsiniz bir türlü. Dolayısıyla, ‘zor okunuyor’ anlaşılır bir niteleme olarak geçer kayıtlara. Oysa, herhangi bir kitabın neredeyse 500 yıldır okunamaması inanılır gibi değil. Hele dünyanın en önemli din bilginleri, büyücüleri ve kriptoloji uzmanları da işin içine dahil olduğu halde hâlâ sırrın çözülümemesi son derece çarpıcı. Yazan da meçhul Sezin Öney 18 Ağustos tarihli Taraf Gazetesi’ndeki köşesinde yazdı kitabın hikâyesini. ‘MS 408’ ismiyle Yale Üniversitesi’nin Beinecke Ender Kitaplar ve Belgeler Kütüphanesi’nde sırrının çözülmesini bekleyen bu kitap, bugüne kadar okunamayan tek kitap olma gibi akıllara durgunluk veren bir özellik taşıyor. Kitabı kimin yazdığı, hangi amaçla yazdığı ve kullandığı dilin nasıl bir dil olduğu da bilinmiyor. Bilinen, MS 408’in ilk kez 15-16. yüzyılda ortaya çıktığı ve Bohemya Kralı İkinci Rudolf’un kitabın ilk sahibi olduğu. Nafile çabalar Bu gizemli kitapla din adamlarından bilginlere, devlet adamlarından büyücülere kadar hemen herkes ilgileniyor ve sırrını çözebilmek için müthiş bir çaba sarf ediyor ama nafile. Bugüne kadar tek bir sayfasını okuyup da anlamlı bir laf eden kimse çıkmıyor ortaya. Uzunca yıllar Avrupa’nın belli başlı saraylarını, görkemli konaklarını ve gizemli tapınaklarını gezinen kitap, sonunda Polonya asıllı kitapçı Wilfrid M. Voynich tarafından 1912 yılında Yale Üniversitesi’ne bağışlanıyor. Üniversite de, kitabın esrarını çözebilmek için uzun süre çalışıyor ama bir sonuca ulaşamıyor. Üstelik, İkinci Dünya Savaşı’nın o ünlü kriptoloji uzmanları da çıkamıyor işin içinden. 240 sayfalık bu kitap, Yale Üniversitesi Ender Kitaplar ve Belgeler Kütühanesi’nde sırrının çözüleceği günü bekliyor.

Sİhab
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 310
Yanıt Sayısı: 734
12 sene önce
İmam-ı Şibli gibi bir hoca olsa bunu hemen çözerdi; bu demekki dünya sürekli kendini yeniliyor... Kuran'da bahsettiği gibi büyük kıyamet kopuyor ve insanlık yeniden çoğalıyor... bu arada resimdeki insan figürlerinden anlaşılıyor ki evrim teorisi koca bir yalan!
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
İlginç bir kitap,kullanılan semboller simgeler belki çok şey anlatıyor,özellikle kadın figürlerinin kullanılmış olması ilginç. Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler
Jargon
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 90
Yanıt Sayısı: 233
12 sene önce
Daha öncede bu kitap hakkında bilgiler okumuştum..Açıkçası bir sırrının olduğunu düşünmüyorum kitabın bitkili sayfasında belki bir ilaç'n tarifi olabilir..Kadınlı sayfa ve güneşli sayfalardada burçlar veya yıldızınların takibi olabilir tüm eski çağlardaki insanların yaptıkları şeyler gibi..Fakat okunup açıklanmasını isterdim.
MUSTANG
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 55
Yanıt Sayısı: 1019
12 sene önce
icerik bu kadar merak uyandirmasina degermi acaba.....
maded
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 7
11 sene önce
resmen büyü bu! hemde karanın en karası.
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
sayfalar beyaz ve yapıştırma yöntemiyle bir araya getirilmiş,kitaptan çok deftere benzer,çalışma defteri.evet,yıpranmış ancak fazla değil ve yazılar günümüzdeki alfabelere yakın.çizimler ve renk tonları eski tarihten gelme gibi görünmüyor,kullanılmış olan çizim tekniği de bu doğrultuda.içeriğinde astronomi,astroloji ve botanik bilgilere yer verilmiş.çözülemeyen dil kullanımıdır-o da kişinin kendi icra ettiği şifreli dil kullanımındandır bence ki bu yöntem günümüzde de uygulanmakta bireyler tarafından.şahsen ben beyaz bir benzer çalışmaya tarihi konusunda kuşkuyla bakarım eski olmadığından emin olarak.tarih öncesi beyaz sayfalar yoktu ve vs. farklı bir bilgi ele alınmış,paylaşıldığı için teşekkürler.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)