Rabbena Dualarının Fazileti

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 864 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duaları beş vakit kılmakta olduğumuz namazlarımızın ayrılmaz bir paçası olduğu gibi aynı zamanda da hayatımızın ve dualarımızın da ayrılmaz bir parçasıdır. Bu iki büyük dua Kuran ı Kerimde yer almaları hasebi ile aylında iki büyük ayeti kerimedir. Rabbenâ âtinâ duası: “Rabbenâ âtinâ fid-Dünyâ haseneten ve fil-âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.”“Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru.” (Bakara, 2/201) Bu dua hakkındaki hadis: Duanın efdali, dünya ve ahirette Rabbinden af ve afiyet istemektir. Affa ve afiyete kavuşan, dünya ve ahirette kurtuluşa ermiştir. ( Hadis şerif – Tirmizi Rabbenağ firlî duası: “Rabbenağfirlî ve li vâlideyye ve lil mü’minîne yevme yekûmul hisâbBirahmetike ya erhamerrahimin.amin “Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.” (İbrahim, 14/41) Bu dua hakkındaki hadis: Ey Adem oğlu, sen, Allah’ın azabına takat getiremezsin. Onun için, “Rabbena âtina fid-dünya haseneten ve fil-âhireti haseneten ve kına azabennar” demelisin. (hadis i şerif) namaz haricinde gün içerisinde aklınıza geldikçe okuyun.

bedircan
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 983
10 sene önce
Ezan sonrası okunan duayı bir türlü ezberliyemiyorum. Ama her ezan dan sonra Rabbena dualarını ve Fatihayı dua niyetiyle okurum. Allah Kabul eder inşaallah..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
Namaz kılsın kılmasın her insanın gün içerisinde sayısız ve zamansız okuması gereken dualardır,özellikle de Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde bu duaların sayısız fazileti vardır...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)