Şevval Ayında Kılınan Kurtuluş Namazı

Bu konu camuro tarafından 10 sene önce açıldı, 962 kere okundu ve 8 Cevap verildi.
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
10 sene önce

Enes bin Malik radıyallahu anh’dan rivayet olunan hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam şöyle buyurdular : -“Kim Şevval ayında ister gece ister gündüz olsun sekiz rekat namaz kılarsa, her rekatta 1 Fatiha ve 15 İhlası şerif okuyup, namazdan sonra 70 Salevat-ı şerife ve 70 tesbih duası ( SübhanAllahi velhamdulillahi vela ilahe illAllahu vAllahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyilazim ) okursa Beni hak Peygamber olarak gönderen Hazreti Allah’a yemin ederim ki ; Herhangi bir kul bu namazı tarif ettiğim gibi kılarsa muhakkak Allahü Teala o kimsenin kalbine ilim ve hikmet pınarları akıtır. O hikmetlerle dilini konuşturur, o kişiye dünyanın derdini gösterdiğinde devasını da gösterir.Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allah’a yemin olsun ki; Kim bu namazı vasf ettiğim gibi kılarsa, bu kılmış olduğu namazın en son secdesinden başını kaldırmadan mağfiret olur. O kişi , o yıl içerisinde vefat ederse, affa uğramış ve şehid olarak ölür. Eğer o kişi bu namazı seferde kılarsa varacağı yere kolaylıkla varır. Oradaki maksadına erer. Eğer o kişi borçlu ise , Allahu Teala onun borcunu eda ettirir, eğer o kişi ihtiyaç sahibi ise Allahu Teala onun ihtiyacını giderir.Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allah’a yemin olsun ki; Herhangi bir kimse bu namazı kılarsa, Allahu Teala bu namaz içinde okuduğu ayetteki her bir harf karşılığında ona Cennette mahrefe verir.”Ashab sorar ; “Mahrefe” محرف nedir ? Ya RasulAllah!”Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam buyurdular ; “Mahrefe Cennette , bağlık ,bahçelik, bostanlık, hurmalıktır ki ; bir atlı her bir ağacın gölgesinde 100 sene at koştursa yine de nihayete ulaşamaz ( Başladığı noktaya varamaz ).” Şevval Ayının altıncı günü:6 Rekat Namaz kılınır 1 Fatiha ve 1 defa Tarık Suresi okunur selamdan sonra 100 defa salavatı şerife okunur. Şevval Ayının Son On Günü: her gün 50 defa Fatiha suresi okunur Kuran-ı Kerimi hatim etmiş sevabı ve şehitlerin sevabı verilir. Kaynak: Günyet’üt Tâlibin / Abdülkadir Geylani (k.s)

beratt
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 353
10 sene önce
camuro eline emeğine saglık sevval ayı ne zaman :) birde şevval aynın ilk günümü kılınack yoksa şevval ayı içinde kılınsa olurmu
abı_hayat
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 319
10 sene önce
Kilmamiza vesile olursun inş, emeğine sağlık.
Prensess
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 22
Yanıt Sayısı: 864
10 sene önce
Oruc tutabilecegimiz gunleri kacirmisiz ama hic olmsza günde 50fatiha serifi okuma sansimiz daha var.hic olnazsa obu okuyalim .
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
9 sene önce
Şevval Ayında Kılınacak çok mühim Bir Namaz "Utekâ" عتق (Azaltılar) Namazı (17 Temmuz cuma- 15 Ağustos cumartesi arasında) Enes (radıyallahu anh) dan rivayet edilen bir hadisi şerifte Rasulüllah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur. Her kim şevval ayı içersinde gece veya gündüz sekiz rekat kılar,her rekatında Fatiha suresinden sonra on beş kere ihlas okur,namazını bitirincede yetmiş kere "sübhanallah" deyip yetmiş kere de bana salavat okursa beni hak ile peygamber olarak gönderen Allahu Teala adına yemin ederim ki Allahu teala o kişi için kalbine hikmet pınarları akıtır ve dilini hikmetle konuşturur.ayrıca Allahu Teala ona dünyanın derdini ve devasını gösterir. tar Yine beni hak ile peygamber olarak gönderen Allahu Teala'ya yemin ederim ki,her kim bu namazı tarif edildiği üzere kılarsa namazın son secdesinden başını kaldırmadan Allahu teala onun günahlarını bağışlar,öldüğünde ise affedilmiş bir şehid olarak vefat eder.Hangi bir kul bu namazı seferdeyken kılarsa Allahu Teala mutlaka ona istediği yere gidi gelmeyi kolay eder.Bu kulun borcu varsa Allahu Teala borcunu ödetir.ve Allahu Teala dan bir isteği varsa onu yerine getirir. Beni hak ile peygamber olarak gönderen Allahu Teala'ya yemin ederim ki,hangi bir kul namazı kılarsa okuduğu her ayeti kerimeye ve her harfine mukâbil olarak Allahu Teala kendisine cennette bir mahrefe verir. Bunun üzerine: Yâ Rasulallah Mahrefe nedir? diye sual edilince: "Cennetteki bahçelerdir ki,ağaçlarından bir ağacın altında atlı süvari yüz yıl dolaşır da o ağacın kapladığı alanı gezmeyi bitiremez" buyurdu.(Abdülkadir Geylan,Ðunye,2/249) Şevval Ayı Orucu: Ramazan ayından sonra gelen ay şevval ayıdır.Bu ayda ayrı günlerde,haftada iki gün olmak üzere altı gün oruç müstehapdır. Bununla beraber arka arkaya altı gün oruç tutulmasında da,tercih edilen görüşe göre bir sakınca yoktur.Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak her daim sünnet olduğundan,Şevval ayında tutulacak olan nafile oruçları bugünlerde tutmak daha evladır. Bazı alimler ise Şevval ayında altı gün orucun,bayramdan sonra vakit geçirmeden hemen tutulmasının iyi olacağını bildirmişler ama "Bu oruçları aralıklı tutmak da câizdir" demişlerdir. Şevval orucunun fazileti hakkında Ebû Eyyûb el-ensari (radıyalla hu anh) dan rivayet edilen bir hadisi şerifte Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur. عن أبي أيوب الأنصاري رضي الله تعالى عنه قال رسول الله صلى الله تعالى عليه وسلم "من صام رمضان ثم أتبعه ستا من شوال كان كصيام الدهر" "Her kim ramazan orucunu tutar sonra da Şevval'den altı (gün oru tutma)yı eklerse,bu bütün seneyi oruç tutmak gibi olur." (Müslim,Sıyam:39 no:2815,3/169, Tirmizi,Savm:53, no:759,3/132)
mavivan
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 38
9 sene önce
Peki sekiz rekaati nasıl kılıcaz selamlamadan bir seferdemi yoksa 2 şer 2 şermi
mavivan
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 38
9 sene önce
Güncel.................
Prensess
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 22
Yanıt Sayısı: 864
9 sene önce
Ikiser ikişer kilin namazi inşallah
beyazbulut38
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 8
7 sene önce
Ben kıldım arkadaşlar. Derdimle ilgili okumam gereken sureyi öğrendim .Derdi, dileği olan herkese yapmasını tavsiye ederim
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)