Safer Ayı Nedir,Safer Ayındaki Namazlar ve İbadetler

Bu konu ilimirfan tarafından 11 sene önce açıldı, 796 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
ilimirfan
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 37
Yanıt Sayısı: 0
11 sene önce

2012 Yılı Safer Ayı 14 ARALIK CUMA günü başlıyor. ilk geceside 13 kasim persembe aksam namazindan sonra basliyor. 2012 Safer’in 1. günü 14 Aralık
2012 Safer Ayı Hicri takvim yılı 1434


Safer ayında Levhi Mahfuz’dan birinci kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu belalar ve kazalar sene içine yayılmaktadır. Bir dahaki safer ayına kadar bu 320.000 beladan birinin size isabet etmesinden korunmak isterseniz aşağıda tarif edilen namazları kılınız tesbihatları yapınız. Aile efradınıza ve çevrenize de tavsiye ediniz. Bu namazları kılanların bir dahaki sene aynı güne kadar (üzerine kat’i yazılmış yani ALLAH Teâlâ ‘nın C.C. senin üzerinde gerçekleşmesine kesin hüküm verdiği kazalar müstesna) kazalardan korunacağı rivayeti vardır.
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde yani salı gecesi kılınacak namazdır; (İslam’da gece günden önce gelir. Yani Cuma gecesi Perşembe günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
Niyet ederken: İster Allah (c.c) Rızası için, ister Hacet Namazı niyetiyle niyetleniriz.
1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât: Fatiha’dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Safer ayının ilk ve son çarşamba günü öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât: Fatiha’dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra 100 kere “Yâ dâfia’l-belâyâ idfâ anna’l-belâyâ fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü’r-Râhimin inneke alâ külli şey’in kadir” okunmalı ve dua edilmelidir.
Yine Korunmak için;


Ayet-el Kûrsi:
Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi ‘yi okursa Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.


Evden çıkarken üç kere: “BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM” söylenmelidir.


Safer ayında her gün mutlaka 100 kere “LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM” denilmelidir.

Günde 100 kere söyleyenden en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela musibet kaldırılır.


Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir dünya ve Ahirette kurtuluşuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat’ı Şerife: “ALLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me’lumatike ve bârik ve sellim”

ALLAH’u Teâlâ’yı devamlı zikretmek lazımdır. Zira ALLAH’u Teâlâ’yı zikretmek en büyük ibadettir belaları musibetleri çevirir. En efdal zikir “LA İLAHE İLLALLAH” dır.

Enes bin Mâlik’e RA Peygamberimizin SAV öğrettiği çok tesirli bir dua:
Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH ‘tan C.C. korksun . Başta zalim devlet başkanı şeytan cin ve insanların şerrinden büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH ‘ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Hz Osman’dan RA bildirildiğine göre ani belalardanda korunur. Ayrıca Zehir verilse tesir etmez ALLAH ‘ın izniyle (hergün okumak lazımdır): “Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym”

Dipnotlar:
1- Buhârî, Kitâbu’l-Hac, H. No:777
2- Buhârî, Kitâbu’t-Tıp, H. No: 1927
————————————————

ikinci kaynak

Safer Ayında Yapılması Gereken İbadetler

َعُوذُ بِااللهِ مِنَ اَلشَّيْطَانِ اَلرَّجِيمِ بِسمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيِم

اَلْحَمْدُ الِلّهِ رَبِّ الْعاَلَمِينَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلىَ سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَأَلِه اَجْمَعِينَ



Gökten inen bütün belalar Safer ayının son çarşambasında iner. Bundan dolayı o gün insanlar üzerine çok zor gelir işte o gün selam ayetlerini okuyan bir daha seneye kadar selamette olur.
Safer ayı namazı: Safer ayının ilk ve son çarşamba gecesi gece yarısından sonra yeryüzüne nazil olacak (inecek) belalardan ALLAH’ın izniyle muhafaza olmak için sabah namazından evvel dört rekat nafile namaz kılıp birinci rek’at da Fatiha’dan sonra on yedi Kevser suresi ikinci rek’at da Fatiha’dan sonra beş ihlas-ı şerif üçüncüde Fatihadan sonra bir Felak suresi dördüncüde bir Nas suresi okuyup selam verilip dua edilecektir. Keza Safer ayının son çarşambasının gecesi veya gündüzü iki rek’at namaz kılıp birinci ve ikinci rek’at da Fatiha’dan sonra on bir ihlas-ı şerif okunacak namazdan sonra yedi defa istiğfar edip el kaldırıp on bir defa Salat-ı Münciye okunacaktır.
Selam Ayetleri;

Selamun aleyküm ketebe rabbüküm ala nefsihir rahmeti
Ayetlerimize inananlar sana geldiğinde onlara de ki: Selam size! Rabbiniz merhamet etmeyi kendisine yazdı. Gerçek şu ki: Sizden kim bilmeyerek bir kötülük yapar sonra ardından tevbe edip de kendini ıslah ederse bilsin ki Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.(En’am/54)

Selamun aleyküm bima sabertum fenıme ukbed dari
Melekler Sabrettiğinize karşılık size selam olsun! Dünya yurdunun sonu (cennet) ne güzeldir! (derler).(Ra’d/24)

Selamun aleykümud hulul cennete bima kuntum ta’melune
(Onlar) meleklerin “Size selam olsun. Yapmış olduğunuz (iyi) işlere karşılık cennete girin” diyerek tertemiz olarak canlarını aldıkları kimselerdir.(Nahl/32)

ve selamun aleyhi yevme vulide ve yevme yemutu ve yevme yubasü hayya
Doğduğu gün öleceği gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağı gün ona selam olsun!(Meryem/15)

ves selamu aleyye yevme vulidtu ve yevme emutu ve yevme ubasü hayya
Doğduğum gün öleceğim gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağım gün esenlik banadır.(Meryem/33)

Selamun aleyke seestağfiru leke rabbi innehu kane bi hafiyya
İbrahim: Selam sana (esen kal) dedi Rabbimden senin için mağfiret dileyeceğim. Çünkü O bana karşı çok lütufkardır.(Meryem/47)

Ves selamu ala menit tebeal huda
Haydi ona gidin de deyin ki: Biz senin Rabbinin elçileriyiz. İsrailoğullarını hemen bizimle birlikte gönder; onlara eziyet etme! Biz senin Rabbinden bir ayet getirdik. Kurtuluş hidayete uyanlarındır.(Taha/47)

Ve selamun ala ibadihillezinastafa
Resulüm!) De ki: Hamd olsun Allah’a selam olsun seçkin kıldığı kullarına. Allah mı daha hayırlı yoksa O’na koştukları ortaklar mı?(Neml/59)

Selamun aleyküm la nebteğil cahiline
Onlar boş söz işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: Bizim işlerimiz bize sizin işleriniz size. Size selam olsun. Biz kendini bilmezleri (arkadaş edinmek) istemeyiz derler.(Kasas/55)

Selamun kavlen min rabbir rahimin
Onlara merhametli Rabb’in söylediği selam vardır.(Yasin/58)

Selamun ala nuhin fil alemine inna kezalike neczil muhsinine innehu min ıbadinel mu’minine
Bütün alemlerden Nuh’a selam olsun!İşte biz iyileri böyle mükafatlandırırız. Zira o bizim inanmış kullarımızdan idi.(Saffat/79-80-81)

Selamun ala ibrahime inna kezalike neczil muhsinine innehu min ıbadinel muminine
İbrahim’e selam! dedik. Biz iyileri böyle mükafatlandırırız.Çünkü o bizim mümin kullarımızdandır.(Saffat/110-111)

Selamun ala musa ve harune inna kezalike neczil muhsinine innehuma min ibadinel mu’minine”
Musa ve Harun’a selam olsun.Doğrusu biz iyileri böylece mükafatlandırırız. Şüphesiz ikisi de mümin kullarımızdandı.(Saffat/120-121-122)

Selamun ala ilyasine inna kezalike neczil muhsinine innehu min ibadinel mu’minine”
İlyas’a selam! dedik. Şüphesiz biz iyileri işte böyle mükafatlandırırız. Çünkü o bizim mümin kullarımızdandı.(Saffat/130-131-132)

Ve selamun alel murseline
Gönderilen bütün peygamberlere selam olsun!(Saffat/181)

Selamun aleykum tıbtum fedhuluha halidine
Rablerine karşı gelmekten sakınanlar ise bölük bölük cennete sevk edilir oraya varıp da kapıları açıldığında bekçileri onlara: Selam size! Tertemiz geldiniz. Artık ebedi kalmak üzere girin buraya derler.(Zümer/73)

Selamun hiye hatta metleıl fecri
O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.(Kadir/5)

ayetleri arapçasından okuyun yada bilen birine adınıza okutun oda olmazsa mealini okuyun

elizz
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 98
10 sene önce
telefonuma gelen mesaj üzerine yazıcaktım fakat sitede konu açılmış 4 aralık salı gecesi kılmak nasip etsin yüce yaradan cümlemize konuyu açan arkadaşında eline sağlık güncelenmiş oldu kolay gelsin
Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
bnde bugün bir msj aldım ve öğrenmiş bulundum, safer ayıyla alakalı bir bilgim yoktu hiç, şimdi tam olarak ne zaman bitiyor son tarih nedir ?
mavivan
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 38
9 sene önce
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namaz: (İSLÂM’da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor) 1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi 2 Rekât : Fatiha’dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi 3 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi 4 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi Selam verdikten sonra: 7 defa “Estağfirullah El Azimé 11 defa “Salat-i Müncine (Salaten Tüncina) duası okunur. SALATEN TÜNCİNA DUASI: “Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike Yâ erhame’r-rahimîn.” Namaz sonrası okunacak dua: “Hasbünallahü ve nimel vekil nimel Mevla ve nimennasir” denilip “İnneke ala külli şey’in Kadir.” denilir .... . Bundan sonra; ” Ya Rabbi, beni ve aile efradımı ve bi cümle mü’mini afat-ı semaviye ve aradiyyelerden (yer ve gök afetlerinden) ve cemi belalardan muhafaza eyle” diye dua edilir.. .... Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namaz: 1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi 2 Rekât : Fatiha’dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi Bu namazdan sonra 100 kere “Yâ dâfia’l-belâyâ, idfâ anna’l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü’r-Râhimin, inneke alâ külli şey’in kadir”okunmalı ve dua edilmelidir. Yine Korunmak için; *Ayet-el Kûrsi: Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi ‘yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler. Evden çıkarken üç kere: “BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM” söylenmelidir. ... 2014 Muharrem ayı 23 Kasım 2014 pazar günü bitti. 24 Kasım 2014 pazartesi günü ise Safer ayı başladı. 22 Aralık 2014 Pazartesi- Safer ayı 29. günü Safer ayı bitiyor 23 Aralık 2014 -Salı Rebiülevvel 1. günü Rebiülevvel ayı başlar....
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)