Besmelede Geçen Esmalarla Sıkıntı ve Kederin İzalesi

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 811 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

İbni Abbas (r.a) dan rivayetle Hz. Ali (r.a) bir gün benim elimden tutup,bana oku dedi bende bismillahirrahmanirrahim okudum bana besmelenin harfinden 19 ismi okudu Allah, İlah, Rab, Rahman, Rahim, Hay, Halim, Hannan, Mennan, Hasib, Bir, Bari, Selam, Muhyi, Mübin, Mü’min, Muhsin, Rauf, Rezzak her kim bu isimleri 14 gün boyunca okuyup haktan ne dilerse haceti verilir dedi. Yine besmelenin Be harfiBedi, Basir, Bir isimlerini Sin harfi Selam, Semi’ isimlerini Mim harfiMetin, Mülk, Melik, Mümin, Müheymin, Mütekebbir, Müntegım, Muhyi, Muhsin, Mübdiu, Malikül Mülk isimlerini Elif harfiAllah lafza-i celalini ve İlah isimlerini He Harfi Hadi, Hüda, Hu isimlerini Ra harfi Rauf, Rezzak, Ragib isimlerini Ha harfi Hannan, Hakem, Hakim, Halim, Hay, Hasib, Hafız, Hak, Hamid isimlerini Nun harfi Nur, Nafi isimlerini içinde barındırır bunları zikrederek haktan hacetini dilese biiznillah revadır. Bunları besmeleyi okuyup peşinden bu isimleri zikretmeye devam edenleri hak teala kimseye muhtaç etmez izzet ve şerefli kılar. Keder ve sıkıntı anlarında sabah namazının akabinde selamdan sonra 101 defa besmeleyi ve içinde geçen esmaları okuyup hakka sığınırsa Allahın izniyle kederleri ve sıkıntıları dağılır

CaZGiR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 498
10 sene önce
Ablacim benim anlamadigim birsey var affina siginarak sormak istiyorum.Allah, İlah, Rab, Rahman, Rahim, Hay, Halim, Hannan, Mennan, Hasib, Bir, Bari, Selam, Muhyi, Mübin, Mü’min, Muhsin, Rauf, Rezzak Bu isimleri her bir boncuga tek tekmi okuyacagim yoksa her boncukda hepsini birmi okuyacagim. Hepsinin basina Ya mi koyacagim ? Ve besmeleyi kac defa cekip isimleri okuyacagim ?
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Keder ve sıkıntı anlarında sabah namazının akabinde selamdan sonra 101 defa besmeleyi ve içinde geçen esmaları okuyup hakka sığınırsa Allahın izniyle kederleri ve sıkıntıları dağılır dua kitaplarında esmaül hüsna toplu halde yazar,al eline bir kalem işaretle,orada yazdığı gibi de okuyabilirsin,hiç bir takı kullanmadan(ya,el,er,en gibi)sadece isimleri zikredip o isimler hürmetine hacetini dilersin,zaten besmeleyi zikrettiğin zaman bu isimlerin tamamını defalarca zikretmiş olursun,bir kez de en sonunda tek tek söyleyip sonunda bu ism-i şerifler hürmetine dileğime kavuştur dersin..
seviyorum
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 602
10 sene önce
Emegine saglik ablacim cok guzel paylasim
bedircan
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 983
10 sene önce
Çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun. Besmele i şerif in okuma uygulamalarına bir türlü başlayamamıştım. İnşallah en kısa sürede okumak nasip olur.
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
Besmelenin içinde bu esmalar saklı bir nevi değil mi.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
ellerine saglik zeinarda besmeleyi bir ara cok okuyordum,cok faziletli
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
yalniz eski besmelede sadece bir nokta var
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)