Kısmeti (talibi) yeniden getirme duası!!!

Bu konu seren23 tarafından 9 sene önce açıldı, 594 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
seren23
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 2
9 sene önce

Arkadaşlar bu siteyi yaklaşık 1 yıl önce bulduğumda en zor zamanlarımda gerek burdaki kader arkadaşlarımın yardımları ve gerekse önerilen dualarla en zor günlerimi atlattım.Şimdi yine o kadar ihtiyacım var ki.Sizlere şöyle kısa geçeyim hikayemi.Hayatımda ilk defa birini sevmiştim hem de sabahlara kadar ayrılık sonrası gözyaşlarım yastığıma sel olucak derecede.Neyse ayrıldık 6 yıllık ilşkimiz bitti sebebi defalarca aldatılmamdı.Beni deliler gibi sevdiğini evlenmek istediğini söyleyen kişi gözü hep dışarda biriydi.Sonra üzerini çizdim kalbime gömdüm dualara sığındım çok dua ettim Allahım nolur karşıma öyle birini çıkarki bana onun yaşattıklarını unuttursun yaralarımı sarsın güveneyim dedim.Ve o kişiyi de Allahımın adaletine teslim ederek bir gün ona şu içimden geçenleri söyleyeyim haykırayım pişmanlığını da göreyim diye de ayrı dua ettim.Tam 1 yıl sonra dualarım kabul oldu.O kişi doğumgünümde mesaj atarak doğumgünümü kutladı ve ben içimdekileri haykırdım.Hemen o gece Urfada oturuyoruz evime yakın cami önüne giderek şükürler olsun diye el açtım.Neyse anlayacağınız o duam olmuştu.Sonra duamın ikinci kısmı yani karşıma yeni biri çıksın hayırlısıyla demiştim ve yaklaşık 1 ay önce yeni biriyle tanıştım ortak bir arkadaşımız vasitasıyla. ilk bakışta gerçekten yeniden aşkı hissetmiştim.Allahım bunu sen gönderdin yeniden kalbim aşka sevgiye küsmüşken sen bu kişiyi bana ilaç diye gönderdin demiştim.Öyle mutlu olmuştumki anlatamam sevinçten ağlamıştımAma sonuç yine hüsran ve ben günlerdir ağlıyorum Rabbime el açıyorum.Bu insanı karşıma aldım ve ilk ilişkimde aldığım yaralardan ötürü herşeyi baştan konuşmakta fayda var dedim.Sonradan üzülmek istemedim.Bu insana senden sadece güvenmek sadakat istiyorum dedim.Sanal alemi sevmediğimi sosyal medyada çok vakit geçirmektense benle ilgilenmesini arkadaş çevresini tanımak istediğimi söyledim.Daha ilgili olsun istedim.Ve bu insanla daha 1 haftadır tanışıyoduk.Gezip tozup sonradan olmadı demek istemedim.Ciddiyetle sonuçlanacaktı çünkü artık olgun yaştayım.Ama bu insan bana dönüp sen bana kurallarını baştan koyuyosun böyle yaparsan dediklerini yapmam zaten diyerek reddetti.Ailesine de kendisine de o kadar ısınmıştımki anlatamam çünkü onlar da beni ısrarla istemişlerdi eğer bu konuştuklarımızda anlaşsaydık birkaç güne sözleniyodum.Nolursunuz şimdi söyleyin yaşım 30 artık bu hayatta insanın her zaman ailesiyle,yaşıyla,tipiyle vs. uygun insan çıkmıyo.Şimdi ben ne yapmalıyım ne okumalıyım dua olarakki bu insan ve ailesi yeniden gelsin,yeniden kısmetimi getirmek onunla mutlu olmak tek isteğim nolur yardım edin öyle acı çekiyorumki.Mesleğim bankacılık olduğu için hep hesap kitap işlerindeyim ve bu son yaşadığım olay sonrası kendimi hep yanlış hesaplar içinde buluyorum artık işimi yapamaz oldum. Yeniden bu aileyi kısmetimi nasıl getirebilirim daha önce dileği kabul olan arkadaşlarım nolur ne okumalıyım sizce?Bana burda yardımcı olan olmayan herkesin Rabbim gönlüne göre versin.Rabbim sevdiklerinden ayırmasın.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Şartlarını en başından açıklamakla en doğrusunu yapmışsın,ama daha yeterince birbirinizi tanımadığınız için erkenden açılıp şartlar öene sürmek karşlı tarafı korkutmuş....eğer çiftlerden biri karşı tarafın isteklerine boyun eğerse pasifize oluyormuş gibi bir duyguya kapılır,hele bu duyguyu yaşayan erkekse ve erkek egemen bir toplumun kurallarıyla yetişmişse tabii ki bu şartlar hoşuna gitmez... Siz onun dönmesi için değil hayırlı kısmetiniz için dua etmelisiniz.. Zira karşınıza çıkan bu kişinin sizin beklediğiniz hayırlı kısmet olabileceğine nasıl emin olabilirsiniz ki,bunu yaradandan başka kimse bilemez.. Siz sadece birisine bağlanmaya hazırdınız kim olduğu nasıl biri olduğu önemli değildi,yaşadığınız olumsuz deneyim ve yuva kurmak için geç kaldığınız düşüncesi nedeniyle aceleci davranıp hemen olsun bitsin istemişsiniz,biraz ağırdan almak iyice tartmak gerekirken tam aksini yapmışsınız,bıu da karşı tarafı ürkütmüş,yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yorum yapıyorum..... sadece hayırlı kısmetinle evlenmek için enfal suresi 63. ayetini sayısız ve zamansız okuyabilirsin... sakın adıyla niyetlenme.. enfal suresi 63.ayet Ve ellefe beyne kulûbihim, lev enfakte mâ fîl ardı cemîan mâ ellefte beyne kulûbihim ve lâkinnallâhe ellefe beynehum, innehu azîzun hakîm(hakîmun). anlamı Onların kalplerini kaynaştıran da O'dur. Sen, yeryüzündeki herşeyi bağışlasaydın, onların kalplerini yine de kaynaştıramazdın; ama Allah onları birbirine ısıtıp yaklaştırmıştır. O'dur Azîz ve Hakîm.
seren23
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 2
9 sene önce
zeinerda o kadar kötüyümki anlatamam.Şu an bile ağlıyorum çünkü ortak arkadaşımız ben sizin aranızı yapıcam dediği halde günlerdir aynı iş ortamında arkadaşım ağzını bile açmıyo bu konuda ve bu o kadar zoruma gidiyoki anlatamam demekki anladığım şu ki o kişi asla olmaz demiş olmalı.Ben onun ailesine öyle ısındımki böyle bir ailede o kişi asla bana zarar vermez şeklinde benimsemiştim.Kendisine kalbimi verdim sadece tek istediğim Rabbimin bana böyle bir aileyi beni kendi kızları gibi bağırlarına basan ailesinin tekrar evime gelmesiydi ben kolay kolay ısınan hayatıma alan biri de değilim ve bu kişiye de gerçekten kırıcı hiçbirşey yapmadım söylemedim sadece korkularım vardı geçmişte aldatılan bir kızın korkularından kaynaklı durum işte ne yapsam da onu kazansam yeniden Rabbim yeniden gönderse hep ağlıyorum bıktım artık bu hayatımda neye dokunsam kaybetmekten ben artık yaşımı aldım bazı şeyleri yaşamak o bembeyaz gelinliği ben de artık sevdiğim adamla giymek istiyorum gerçekten yaşantımda artık hiç zevk yok bu sonki olaydan beri
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
karşımda 30 lu yaşlarda değilde 60 lı nyaşlardaymış gibi sızlanan birisini görüyor gibiyim..... kendine gel biraz,bu ne panik böyle....Yaşın ilerlediyse ne olmuş ki... Öncelikle şunu unutma ki Allah-ü Teala her kulunun kalbine hitabedecek bir kalp yaratmıştır ama bunun kim olduğunu zamanı gelmeden kimse bilemez... Aranızı düzeltmek için sakın araya aracı koyma,teklif edilse bile kabul etme....gerçekten seven isteyen insan yani aklı başında olan insan bizzat kendisi beklentilerini anlatır,ayrılacaksa da devam ettirecekse de bunu açık ve net bir dille anlatıp veda eder ya da sürdürür... kendin de söylüyorsun,liseli genç aşıklar gibi kapris yapmak bu yaşlarda çok abestir....belli ki onun da kendine göre içten içe bazı hesapları var,ailesinin seni içten karşılayıp bağırlarına basması seni neden ümitlendirdi anlamadım.... Ailesiyle yaşamayacaksın ki....Benim annem de oğullarının eve gelen kız arkadaşlarını güer yüzle karşılar samimiyet gösterirdi,ama onlar gittikten sonra da olumlu ya da olumsuz fikrini söylerdi,bu işler böyledir... Aile sıcaktı yakındı düşüncelerini bir tarafa bırak,bunda da bir hayır vardır diyerek Allaha tevekkül et,mutlu bir yuva kurmak için dua et.. O bahsettiğin arkadaşını da hemen devreden çıkart,kendini daha fazla ezdirme,arkadaşına <> diyerek vazgeçmiş görünmelisin...inan böylesi daha mantıklı ve doğru olur,duygularını belli etmediğin sürece sen kazanırsın.
seren23
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 2
9 sene önce
zeinerda sağol Allah razı olsun öyle doğru dedinki 60 yaşında gibiyim hayattan zevk almıyorum ne yalan diyeyimki doğru
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
zeinardacim keske bu guzel anlamli yazilarini bazilarina anlatabilsende bu kadar yorulmasan,okumak var birde okuyup anlamak var
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)