Dilek İçin – KADA-İ HACET

Bu konu lahutiye tarafından 12 sene önce açıldı, 1053 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce

Bir kimse mühim bir dileğinin yerine gelmesini isterse:1524 defa Mücîb ismi şerifini Yâ nidası ile okuyup, her 100 defanın sonundada 1 defa şu duayı okursa, Allah Teala hazretlerinin izniyle dileği yerine getirilir ve giderilir.Her yüz (100) defanın sonunda bir (1) defa okunacak dua budur:Allâhümme innî eselüke yâ mücîbet da’vâti yâ kâdıyel hâcâti en takdî hâcetî min fülân ibni fülânete (fülânete binti fülânete) elvâhan elacele essâate ve sallallâhü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim.Bu dua için şu söylenebilir:Kendiniz için veya bir başkası için bir dileğiniz olur ise okunacak dualardandır.İbni:oğluBinti:kızı demektir.fülânete binti fülânete ‘ yazan yerde ikinci fülânete yazan kısım arapçaya göre anne ismini temsil eder.Yani ahmed ibni ayşe / fatma binti ayşe şeklinde yazılır ve okunur.Konu Alıntıdır.Faydalı Olmasını Dilerim Lahutiye..

funda
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 41
12 sene önce
sayın Ares , bu duada isim gelen yerlere , celb niyetiyle veya biriyle ilgili aranın düzelmesi niyetiyle okunacaksa bile kendi ismimiz ve anne ismimiz gelecek değilmi , yani okuyan kişinin ismiki okuyanın dileği kabul görsün inşallah diye.eğer aramız düzelsin diye biri niyetiyle okuyorsak onun adını zikretmemizmi gerekir yoksa , yada bu onun dilekleri kabul olsun anlamına geldiğinden her şekilde kendi ismimizimi zikredeceğiz.biraz karışık sordum galiba:)))
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce
fülânete binti fülânete ' yazan yerde ikinci fülânete yazan kısım arapçaya göre anne ismini temsil eder.Yani ahmed ibni ayşe / fatma binti ayşe şeklinde yazılır ve okunur. Bu Şekilde Olur Kardeşim. Konuda Gerekli Açıklama ve ayrıntı belirtilmiştir. :)
funda
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 41
12 sene önce
onu zaten biliyorum isimlerin ne şekilde nerede okunacağı , benim öğrenmek istediğim niyeti olan kişi yani benim niyetim x kişiyle barışmak ve aramın düzelmesiyse yinede kendi ismimimi okuyacağım , ki yani fundanın dileği muradı olsun anlamında kendi ismimmi okunacak , yoksa barışmak istediğim kişinin isminimi okumalıyım.
funda
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 41
12 sene önce
celb duası değil hacet duası olduğu için kendi ismimizimi okuyacağız diye sormak istiyorum yani.veya annemin bir dileği varsa onun dileği için okuyorsam annemin isminimi okuyacağım.yani sevgili ismi konularak sevgiliyi celp için okunabilirmi?
funda
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 41
12 sene önce
sanıyorum benim iletişim sorunum var , belki başka okuyanda olur ve belki cevaplayabilir diye tekrar soruyorum , kusura bakma eğer çok meşgul ettiysem özür dilerim . aslında şunu netleştirmek kafamda sanıyorum yetecek , eğer bu sadece bir hacet duasıysa , yani ev almayı kısmet et , annemim iyileşmesini kısmet et vs vs vs yani herhangi bir hacet içinse isim gelen yere kendi ismimi koymam gerekiyor değilmi yani kendi ismimle okumam gerekiyor dimi onu sormaya çalışıyorum çünki bi haceti fulan binti veya ibni fulan dersek , şu kişinin hacetini kabul et demektir , e dilek hacet sahibi ben olduğuma göre kendi ismimle ve anne ismimle okumalıyım değilmi? bunu sormaya çalışıyorum.2. sorum ise eğer sevgilimle barışmak niyetine okuyorsam yani dileğim sevgilimle barışmaksa yinede kendi ismimimi okumalıyım o kısımda çünki barışma niyeti yine benim kendi niyetimdir , yoksa duada celp özelliğide var ise o kısımda sevgilimin isminimi okumalıyım. inşallah bu defa düzgün ifade edebilmişimdir.
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
fundacım haddim olmayarak cevap vereyim, bu duayı sen ediyorsan kendi adınla anne adını kullanarak ediyorsun. yani niyetin her ne ise duayı sen okuyacağın için kendi adını kullanırsın. selametle...
funda
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 41
12 sene önce
ohhh çok teşekkür ederim hepinize Allah razı olsun
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)