Yıldızname Burçları

Bu konu lahutiye tarafından 12 sene önce açıldı, 963 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce

Yıldızname Burçları
Bu materyalin güvenliği: (Çok düşük. Eski halk inanışları kategorisinde. Sadece bilgi edinmek için okunabilir.)

Yıldıznamedeki Burcumuzu Nasıl Öğrenebiliriz?

Bir insan, burcunun ve yıldızının hangi burç ve seyyare olduğunu, bunların kendi üzerindeki tesir ve nüfuzunun suret ve derecesini anlamak isterse bunda 2 yol vardır; biri “garbi”, diğeri ise “şarki” usüllerdir.

Garbi Usül: müracaat sahibi, hangi ayın kaçıncı gününde doğmuş iseo gün Güneş’in hangi burçta bulunduğuna bakar ve kendinin o burç ile seyyaresinintesir ve nüfuzu altında doğduğunu anlar. Meselâ, Şubat’ın 21.günü doğan bir adam, 19 Şubat’tan 21 Mart’a kadar Güneşin Hut burcunda olduğunu ve bu burcun da seyyaresi Müşteri bulunduğunu hesap ederek kendisinin o burç ve seyyareye mensubiyetini anlayarak Hur ve Müşteri faslına müracaat ile istediğini elde eder Doğum günü malum bulunanlar için bu usül pek doğrudur ve hemen hemen hiç şaşmaz.

Şarki Usül: Nadiren isabet etmemekle beraber büyük bir ekseriyet itibarıyla doğru ve isabetlidir. Şark milletleri arasında doğum günününzaptına eskiden beri ehemniyet verilmemekte ve Müslümanlar arasında doğum tarihini zapt edenler ise bunu hicri tarih ve arabi ay ile kaydeylemekte bulunduklarındn dolayı ulemâ birçok tecrübe neticesi olarak aşağıda beyan edeceğimiz usulü kabul etmişlerdir;

Talii ve yıldızı anlaşılmak istenen adamın kendi ismi ile validesinin ismi, ebced hesabıyla toplanılıp çıkan yekundn on ikişer çıkarılır. (Yani sonuç, 12’den küçük kalıncaya kadar sürekli o sayıdan 12 çıkarılır.) Nihayet kaç kalır ise, o sayı o adamın mensup olduğu burcu gösterir.


Yıldızname Burçları

Akrep Erkeği
Akrep Kadını
Aslan Erkeği
Aslan Kadını
Balık Erkeği
Balık Kadını
Başak Erkeği
Başak Kadını
Boğa Erkeği
Boğa Kadını
İkizler Erkeği
İkizler Kadını
Koç Erkeği
Koç Kadını
Kova Erkeği
Kova Kadını
Oğlak Erkeği
Oğlak Kadını
Terazi Erkeği
Terazi Kadını
Yay Erkeği
Yay Kadını
Yengeç Erkeği
Yengeç Kadını


Kaynak:Yıldızname

iğşevşebe
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 43
8 sene önce
Arkadaşlar elimde osmanlıca yıldızname var, biraz okudum burçlardan falan bahsediyor, işte yıldızı düşük olanların yapması gereken uygulamalar falan var, ama el yazması değil, tarih yazmıyor tahminime göre 100 küsür senelik, matbu bir kitap, kitabı satmayı düşünüyorum, sizce piyasası nedir? nete koysam kaça okuturuz(satış anlamında)?
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23559 Kayıtlı Üye
  • 16563 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye Cgla
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)