Bayan Değil Kadın

Bu konu Airborne tarafından 8 sene önce açıldı, 532 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
Airborne
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 34
Yanıt Sayısı: 1001
8 sene önce

Ülkemizde kadın denilince sanki kaba bir şey söylenmiş gibi izlenim oluşuyor. Kadın cinsiyeti temsil eder, bayan ise hitap şeklidir.Bir kadına Bayan X diye hitap edilir. Ama çok hoş bir bayansınız diyemezsiniz. Çok hoş bir kadınsınız denir. Ya da daha nazik olmak istiyorsanız, Hanımefendi kelimesini kullanabilirsiniz.Lütfen bu bilgiyi, tüm sevdiklerinizle paylaşın ki, doğru Türkçeyi kullanalım.Alıntı DEÐİLDİR

CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
aklima bir anim geldi birgun arkadaslarimla soylemesi ayip donerci salonuna gitmistik,neyse adam ilk arkadasima nasil istiyorsunuz donerinizi siz dedi,soyledi verdi,sira bana geldi,bana soyle bir bakti buyurun hanimefendi emriniz nedir dedi :rofl[1]:arkadas bozuldu bana oyle deyince ,bende arkadasa goruyormusun bak hanimefendi olmak baska sey bir bakista anlasiliyor:rofl[1]:ama sende onu goremedi:rofl[1]:
ronay
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 231
8 sene önce
Aynen katılıyorum kardeşim.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
[QUOTE=Airborne;146994]Ülkemizde kadın denilince sanki kaba bir şey söylenmiş gibi izlenim oluşuyor. Kadın cinsiyeti temsil eder, bayan ise hitap şeklidir. Bir kadına Bayan X diye hitap edilir. Ama çok hoş bir bayansınız diyemezsiniz. Çok hoş bir kadınsınız denir. Ya da daha nazik olmak istiyorsanız, Hanımefendi kelimesini kullanabilirsiniz. Lütfen bu bilgiyi, tüm sevdiklerinizle paylaşın ki, doğru Türkçeyi kullanalım. Alıntı DEÐİLDİR[/QUOTE] eline sağlık Airborne ince bir noktaya dokunmuşsun..erkek arkadaşlarımız alınmasın ben de fikrimi yazayım müsadenle; kibarlık olsun diye söylenen bayan kelimesi aslında kadını cinsel kimliğinden uzak tutan erkek egemen zihniyetin dile yansımasının bir sonucudur ve her seferinde tercih edilen bu sözcük, utanılan, kabullenilemeyen bir durumdan kaçmak için kullanılan bir zihniyetin ürünüdür. Kısaca bu durum kadın cinselliğinin yok sayılması, kadının cinsel kimliğinden uzaklaştırılması ve kadın kelimesinin utanılacak bir kelime olarak görülmesi olarak kullanılmaktadır ve bana her zaman itici gelmiştir...
ronay
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 231
8 sene önce
Bayan kelimesi,Bayma anlamında kullanılıyormuş bazı Beyefendiler tarafından.Tam hatırlamıyorum nerden ama böyle bişeyler okumuştum.
bestem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 49
Yanıt Sayısı: 557
8 sene önce
bayan kelimesi evet itici kadın bir cinsiyeti tam anlamıyla temsil eden belirleyici bır kelime
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
8 sene önce
Kadın/Kız diye bir ayrım var memlekette, maalesef. Kadınları nasıl sınıflandıracağını bilemeyen bir güruh tarafından ahlaki ayrıştırmaya maruz kalıyoruz. Bayan deyince kadın mı kız mı onu biz bilmeyiz manası taşıyor. Ve maalesef kadınlarımız yapıyor bu ayrıştırmayı en başta. Bu hitapların kullanılış amacı aslında tamamen bu.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)