Cuma Günü Salavat

Bu konu camuro tarafından 11 sene önce açıldı, 635 kere okundu ve 9 Cevap verildi.
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce

Yüreğinde Peygamber Efendimiz (salllallahü aleyhi ve alihi ve sellem) ve ashabi kiram (arkadaşları) sevgisi olanlar bu salavatı onlar için okuyun. “sallallahu ala nebiyyil ümmiye ve ala alihi ve sahbihi ve sellim salatün ve selamün aleyke ya resulallah” Bu salavatın okuyucu için 40 faydası vardır. 1 – Allah 3000 kez bereket ve rahmet gönderir.2 – Allah 2000 kez onun için Peygamber Efendimize selam gönderir.3 – Allah onun için 5000 sevab yazacak 4 – Allah 5000 günahınızı bağışlar5 – Allah 5000 kez rütbesini arttırır.6 – Allah Münafik olmadığını alnına yazdırır. 7 – Allah onu cehennemden ateşinden kurtarır.8 – Kıyamet günü Allah onu şahit tutacak 9 – Allah onun servetini arttırır.10 – Alllah onun çocuklarını korur.11 – Allah ona düşman karşısında zafer verir. 12 – Kalbinde Allah sevgisi olur.13 – Rüyasında Peygamber Efendimiz (salllallahü aleyhi ve alihi ve sellem) görür.14 – O İman ile ölür. 15 – Kıyamet gününde Peygamber Efendimiz (salllallahü aleyhi ve alihi ve sellem) elini tutar.16 – Peygamber Efendimiz (salllallahü aleyhi ve alihi ve sellem) ona şefaat edecek.17 – Allah, onu mutlu eder. Bu salavat cuma günü namazdan sonra 100 defa okunur.günlük sabah namazdan sonra ve teraviden sonra okuyabilirsiniz.

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Allah razi olsun camuro salavati renklendirdim kolay okunsun diye
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
10 sene önce
Yakub, “Rabbimden sizin bağışlanmanızı dileyeceğim. Şüphesiz O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” dedi.(yusuf suresi 98.ayet) hz.yakup cuma gecesi sabaha kadar af diledi. cumada iki saat vardır Birincisi cuma namazı vaaz tamamlanmış ve cuma namazı için müminler hazır olduğunda İkincisi güneşin yarım yüzü gizli olduğunda dualar kabul olur. Cuma haccı 1-sadaka vermek 2-gusül abdesti almak 3-salavat getirmek Cuma günü tavsiye edilen salavat imam cafer sadık efendimize sordu ve oda bu salavatı cuma günü en az 100 defa oku dedi. ا للهم صل على محمد وآل محمد وعجل فرجهم واهلك عدوهم من الجن والانس من ألاولين والآخرين Allahumme salli âlâ Muhammedin ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum ve ehlik aduvvehum.minel cinni vel insi minel evveliyne vel ahirin.
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
10 sene önce
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَأَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَالاِنْسِ مِنَ الْاَوَّلينَ وَالاخِرينَ
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
9 sene önce
Büyük Salavatı Şerife صَلَوَاتُ اللهِ وَصَلَوَاتُ مَلائِكَتِهِ وَأَنْبِيَائِهِ وَرُسُلِهِ وَجَمِيعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَالسَّلامُ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه. Bu salavat sabah namazından sonra okunur otuz bin sevabı vardır. İmam Sadık الإمام الصادق عليه السلام a.s dan rivayet kim bu salavatı 40 gün 10 defa okursa her sabah onun seksen yıllık günahları silinir. Cuma günü öğle namazından sonra okunur. Riyâzil Müzekkirin kitabından alınmıştır. Hz. Ali ( كرم الله وجهه Kerremallâhü vecehu: Allah onu korusun) Efendimiz buyurdular ki; "Her kimse günde on kere ve Cuma gününde yüz kere bu şekilde salavat verirse inşallah kıyamet gününde Efendimiz (sas) elinden tutar." إحياء العلوم İhyâ-i Ulûm (İlmin canlanması) kitabında الإمام الغزالي İmam Ðazzâli buyurmuslardir ki; "Her kim yedi Cuma günü, yedişer defa bu şekilde salavat verirse insallah Efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem şefaatine nail olur. بسم الله الرحمن الرحيم قُلِ انتَظِرُواْ إِنَّا مُنتَظِرُونَ وَيُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا صَلَوَاتُ اللهِ وَصَلَوَاتُ مَلائِكَتِهِ وَأَنْبِيَائِهِ وَرُسُلِهِ وَجَمِيعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَالسَّلامُ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه. أمَّا بَعْدُ فإني سمعت الله عزّ وجلّ بعقبها يَقُولُ بسَورة البقرة هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ صدَقَ آلله العليٌ آلعظيْم الآية التاسعة والعشرون Bismillahirrahmanirrahim Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle gulintezırû innâ muntezırûn Bekleyin! Muhakkak ki; Biz de bekleyenleriz (En'am 158.ayet) ve yuhyil arda ba’de mevtihâ, Yeryüzünü ölümünden sonra diriltiyor. (Rum 50.ayet) salavatullahi ve salavatu melâiketihi ve enbiyaihi ve rusulihi ve cemii halgıhi ala muhammedin ve ali muhammedin ves selamu aleyhi ve aleyhim ve rahmetullahi ve berakatuh. Allah'ın selamı,rahmeti ve bereketi;Meleklerin,Nebilerinin,Resullerin ve bütün mahlukatının (yarattıklarının) duası Efendimiz Muhammed (s.a.v) ve Aline olsun. هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ Huvellezî halaka lekum mâ fîl ardı cemîan summestevâ iles semâi fe sevvâhunne seb’a semâvât(semâvâtin), ve huve bi kulli şey’in alîm(alîmun). O, yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök hâlinde düzenleyendir. O, her şeyi hakkıyla bilendir.(Bakara suresi 29.ayet)
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
salavatlar çok güzel ve okunmasında pek çok fayda da var,ancak şu sayılar güvenilirliğini zedeliyor,kim saymış ki 3000 bereket, 2000 selam,5000 sevap diye kesin rakamlar veriliyor.... Arkadaşlar bu tür rakamlara rağbet etmeyin,çokça sevap vardır, zaten hangi salavat okunursa okunsun mutlaka selam gider, peygamber efendimizin hürmetine ona ve aile efradına okunan selam ve salavatlarla pek çok kapılar açılır,pek çok işimiz kolaylaşır..... Ama bütün bunların kesin sayısı yoktur.....Ben böyle sayıları gördüğüm zaman güven duymuyorum....Zira ahirete gidip saymışlar mı,yaradanın kaç tane günahı bağışladığını..... Allah rızası için karışmayın Allahın işine,duanızı edin gerisini ona bırakın.... Tüm günahlarınız için çokça istiğfar çekip af ve mağfiret isteyin,hangi günahların ya da kaç tane günahın bağışlanacağını TEVVAB olan yaradana bırakın.....
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
8 sene önce
صلى الله على النبي الأمي وعلى آله وصحبه وسلم صلاة وسلاما عليك يا رسول الله "sallallahu ala nebiyyil ümmiye ve ala alihi ve sahbihi ve sellim salatün ve selamün aleyke ya resulallah"
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
ellerine saglik camuro bir kere okuyunca bile kalbim sicacik oldu.
dostca_75
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 506
8 sene önce
Cuma geceniz mubarek olsun Allah kabul etsin
Manevi_Yolculuk
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 78
8 sene önce
Allah razı olsun okumamıza vesile olanlardan
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)