Koruyucu Bir Dua ve İtikat

Bu konu ERBAUN tarafından 9 sene önce açıldı, 721 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
9 sene önce

Seyyid İbrâhîm Düsûkî (r.a) hazretleri şöyle buyurdu:

Bu duâ ile duâda bulun, hiçbir şeyden korkma biiznillah.

Dua budur ;


”Bismililâhil Hâligıl ekber, ve hüve hirzün mâni‘un mimmâ ehâfü minhü ve ahzer. Lâ gudrete li-mahlûgın me‘a gudratil-Hâligı; yülcimühû bi-licâmi gudratihî, ahmâ hamîysen atmâ tamîysen ve kânellâhü Gaviyyen Aziyzâ.. Hâ-Mîym, Ayn-Sîyn-Gaaf hi¬mâyetünâ.. Kâf-Hê-Yâ-Ayn-Sâd kifâyetünâ. Feseyekfiykehümullâh, ve hüves-Semiy’ul-Alîym. Velâ havle velâ guvvete illâ billâhil-Aliyyil-Azım”

Mealen :

“Çok büyük yaratanın adıyla.. ALLAH koruyucu (şer ve fenâlıktan) men’edicidir; Yaratanın kudreti yanında yaratılmışların hiçbir güç ve kudretleri yoktur. O, korktuğum ve sakındığım şeylerden korur ve (onları benden) men’eder. kudretinin gemiyle (her şeyi) gemler. ALLAH çok güçlü ve yegâne kudret sâhibidir. Hâ-Mîym, Ayn-Sîyn-Gaaf bizim himâyemizdir. Kâf-Hê-Yâ-Ayn-Sâd kifâyemizdir. Onlara karşı ALLAH sana yetecektir. O işitir ve bilir. Kötülük ve günahlardan kaçınmaya hiçbir gücümüz, iyilik ve ibâdet etmeye hiçbir kuvvetimiz yoktur, ancak ve ancak sonsuz yüce ve sonsuz büyük olan ALLAH ile bu güç ve kuvvetimiz vardır..”


Duayı okurken itikatlı okumak şarttır bu her dua da olması lazım olan bir haldir. Duayı okurken beni okursun diye okumamak gerekir bir tek ALLAH azze ve celle’nin seni koruyacağını bilmelisin.

Benim halim çok kötü bu dua da fayda vermeyecek gibi duruyor ama yine de okuyayım demekte insanın manen çöküşüne neden olur unutmayın ALLAH azze ve celle’yi anıyorsunuz dualarınız da nasıl olurda fayda vermeyeceğinden bahsedebilirsiniz , herşeyi yaratan O’dur , senin içinde olduğun derdi yaratanda ALLAH azze ve celle’dir , hiç bir dert ALLAH azze ve celle’den büyük değildir dertlerinizden daha büyük bir Rabbimiz var O’na sığınmalıyız hepimiz.

Benim çok büyük bir sorunum var bu yüzden en etkilisi olmalı dememeliyiz sorunuz ne kadar büyük olabilir ki ? her ettiğiniz dua ALLAH azze ve celle’ye gidiyor en etkili koruyucu dua yada hacet duası olunca ona bir ayrıcalık tanınmıyor…

İtikatla okuduğumuz her dua dergahı izzette kabul görür , biraz da kalp meselesidir bu en çok kalben istediğimiz şeyler zaten olmuştur kalben istemeliyiz , RAHMAN VE RAHİM olan ALLAH’a yönelmeliyiz kalplerimizle…

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Çok güzel ve yerli yerinde tavsiyeler olmuş,her duada sarsılmaz bir itikad şarttır.. Sağol Erbaun...
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
[QUOTE=ERBAUN;120481]Seyyid İbrâhîm Düsûkî (r.a) hazretleri şöyle buyurdu: Bu duâ ile duâda bulun, hiçbir şeyden korkma biiznillah. Dua budur ; ''Bismililâhil Hâligıl ekber, ve hüve hirzün mâni‘un mimmâ ehâfü minhü ve ahzer. Lâ gudrete li-mahlûgın me‘a gudratil-Hâligı; yülcimühû bi-licâmi gudratihî, ahmâ hamîysen atmâ tamîysen ve kânellâhü Gaviyyen Aziyzâ.. Hâ-Mîym, Ayn-Sîyn-Gaaf hi¬mâyetünâ.. Kâf-Hê-Yâ-Ayn-Sâd kifâyetünâ. Feseyekfiykehümullâh, ve hüves-Semiy’ul-Alîym. Velâ havle velâ guvvete illâ billâhil-Aliyyil-Azım'' Mealen : “Çok büyük yaratanın adıyla.. ALLAH koruyucu (şer ve fenâlıktan) men’edicidir; Yaratanın kudreti yanında yaratılmışların hiçbir güç ve kudretleri yoktur. O, korktuğum ve sakındığım şeylerden korur ve (onları benden) men’eder. kudretinin gemiyle (her şeyi) gemler. ALLAH çok güçlü ve yegâne kudret sâhibidir. Hâ-Mîym, Ayn-Sîyn-Gaaf bizim himâyemizdir. Kâf-Hê-Yâ-Ayn-Sâd kifâyemizdir. Onlara karşı ALLAH sana yetecektir. O işitir ve bilir. Kötülük ve günahlardan kaçınmaya hiçbir gücümüz, iyilik ve ibâdet etmeye hiçbir kuvvetimiz yoktur, ancak ve ancak sonsuz yüce ve sonsuz büyük olan ALLAH ile bu güç ve kuvvetimiz vardır..” Duayı okurken itikatlı okumak şarttır bu her dua da olması lazım olan bir haldir. Duayı okurken beni okursun diye okumamak gerekir bir tek ALLAH azze ve celle'nin seni koruyacağını bilmelisin. Benim halim çok kötü bu dua da fayda vermeyecek gibi duruyor ama yine de okuyayım demekte insanın manen çöküşüne neden olur unutmayın ALLAH azze ve celle'yi anıyorsunuz dualarınız da nasıl olurda fayda vermeyeceğinden bahsedebilirsiniz , herşeyi yaratan O'dur , senin içinde olduğun derdi yaratanda ALLAH azze ve celle'dir , hiç bir dert ALLAH azze ve celle'den büyük değildir dertlerinizden daha büyük bir Rabbimiz var O'na sığınmalıyız hepimiz. Benim çok büyük bir sorunum var bu yüzden en etkilisi olmalı dememeliyiz sorunuz ne kadar büyük olabilir ki ? her ettiğiniz dua ALLAH azze ve celle'ye gidiyor en etkili koruyucu dua yada hacet duası olunca ona bir ayrıcalık tanınmıyor... İtikatla okuduğumuz her dua dergahı izzette kabul görür , biraz da kalp meselesidir bu en çok kalben istediğimiz şeyler zaten olmuştur kalben istemeliyiz , RAHMAN VE RAHİM olan ALLAH'a yönelmeliyiz kalplerimizle...[/QUOTE] Tam da ihtiyacım olan anda... bu kadar olur... çok teşekkürler emeğine sağlık :smile:
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
9 sene önce
sizler de sağolun sayın yöneticim ve modum :biggrin[1]:
PlutoniK
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 54
9 sene önce
Allah razı olsun Erbaun çok güzel bir duaymış gerçekten
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce
eline sağlık erbaun. Allah razı olsun
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
9 sene önce
ALLAH azze ve celle hepimizden razı olsun
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)