Kadere Riza

Bu konu Hun tarafından 10 sene önce açıldı, 603 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce

Kadere rıza: Kader nedir? Ömür boyu başımıza gelecek işlerdir. İmam-ı Rabbanî hazretleri, (Kadere rıza gösteren mutlu olur) buyuruyor. Karşımıza ne çıkarsa, (Demek kaderim böyle imiş) diyerek itiraz etmemeli. Mesela treni kaçırdık. (Hakkımda hayırlısı bu imiş) diyerek isyan etmemeli. Acele bir yere yetişmek için giderken bir kaza yaptık. Zamanında hastaneye yetişemedik. Yani bütün olumsuzluklar olsa da, normal bir olay gibi karşılamaya çalışmalıdır. Böyle yapanın huzurlu olacağını dinimiz bildiriyor. Bunun için, (Vaki olanda hayır vardır) sözünü kendimize düstur edinmeliyiz.

Yâ Erhamerrâhimîn, rahmetinle duamı kabul eyle: Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım, merhametin hakkı için bunları bana ver!

Alinti

Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
Güzel paylaşımın için teşekkür ederim huncum...
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Paylaştığınız konu için teşekkürler.Ben kaderi farklı tanımlarım:trenin kalkış saatini kaçırdıysam-geciktiğim içindir ve kendimi suçlarım,ancak vaktinde gelmiş ve tren seferi bir sebeple erteleniyorsa-buna kader derim ve yolculuktan vazgeçerim.Olumlu sonuçlar elde etmek için tüm gayreti göstermiş ve gereken herşeyi yapmışsam ve neticesinde olumsuz sonuç aldıysam-kader derim ve yeniden o yönde çabalamam.Ne zaman ki gereğini yapmadığımdan olumsuz sonuç aldığımda ise-kendimi suçlarım.Kaderi bu şekil algılarım,benden kaynaklanmayanlar-kaderimdir,benden kaynaklananlar ise kaderim değil,beceriksizliğimdir.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
nenem hep derdiki Allhu teala kaderin yarisini insanin alnina diger yarisinida insanin avuclarina yazmis,eller binlerce kotuluge ve iyilige gider akil soyler el yapar kaderle arkadas olur,misal kotuluge giden el ,hirsizlik yapmak icin binaya tirmanir yere duser felc kalir Allahim bu nasil kader der yatalak gecirir omrunu suc kimde kaderdemi? misal iyiige giden el, fakir bir cocuk gorur kendisinde parasi az oldugu halde acir paylasir ha cocugun duasini almissin ha gokteki melegin farki yoktur Allahin gozunde ikiside melektir, bir dara dusttugunde adama melegin duasi hizir gibi yetisir ya kazadan ya beladan kurtulur sevabi kaderine kalkan olur hayiirlisi
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)