Kız Çocuğu Nimettir

Bu konu Sİhab tarafından 13 sene önce açıldı, 523 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Sİhab
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 310
Yanıt Sayısı: 734
13 sene önce

Kız, çocuğu olunca üzülmek, hele hele anneyi suçlamak çok yanlıştır.Kur’an-ı kerimde mealen, (Allah dilediğine kız, dilediğine erkek çocukbahşeder. Kimine hem erkek, hem kız çocuğu verir, dilediğini de kısırbırakır. Her şeyi hakkı ile bilen ve her şeye gücü yeten ancak Allah’tır)buyuruldu. (Şura 49, 50)Peygamber efendimiz, (Kız çocuklarını hor görmeyin) buyurdu. Hor görmek dinibilmemekten ileri gelir. Hayırlı evlat istemelidir. Hayırlı olmadıktansonra, kız veya erkek olmuş ne fark eder?Dinimizde, kadının ve kız çocuklarının fazileti büyüktür. Hadis-i şeriflerdebuyuruldu ki:(Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibarkazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun!) [Hakim](Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerlebolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur,Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.) [Taberani](İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.) [İbni Mace](İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanlaCennette beraber oluruz.) [Tirmizi](Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına vereneAllahü teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ, rahmetle nazar ettiğine deazap etmez.) [Harâiti](Çarşıdan turfanda meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiğimeyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına versin! Kadınları, kızlarısevindiren, Allah korkusundan ağlayanlar gibi sevap kazanır. Allahkorkusundan ağlayanın bedeni de Cehenneme haram olur.) [İbni Adiy](Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbetteCenneti kazanır.) [Ebu Davud](Üç kız veya kız kardeşinin geçim veya başka sıkıntılarına katlananı, Allahüteâlâ Cennete koyar.) Eshab-ı kiramdan biri, (İki tane olursa da aynımıdır?) diye sual edince, Peygamber efendimiz (Evet, iki tane olursa daaynıdır) buyurdu. Başka birisi, (Ya bir tane olursa?) diye sual etti.Cevabında buyurdu ki: (Bir tane de olsa gene aynıdır.) [Hakim, Harâiti]Görüldüğü gibi, kız ve kadınlara değer vermeyenler, müslümanlığı bilmeyenkimselerdir. Müslüman, dinini iyi öğrenip kadına layık olduğu değerivermelidir!Hadis-i şerifte buyuruldu ki:(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötüve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]kaynak:Dini Makaleler

Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce
Çok güzel ve faydalı bir paylaşım teşekkür ederim emeğinize sağlık. Konuyla alakası vardır belki diye bir atasözü eklemek istedim. "Hayırlısı kız evladı; tek gider, çift gelir. Kız gider, yiğit getirir; Oğlan gider *t getirir." derler iç anadolu halkı.
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce
ALLAH cc Bağışlarsa iki kız bir erkek evladım var çok şükür onlar benim cennet meyvalarım ALLAH'ıma hamd olsun.Değerli paylaşımına teşekkür ederim kardeşim.Sevgi ve muhabbetle kal..
Sİhab
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 310
Yanıt Sayısı: 734
13 sene önce
Ben tesekkür ederim,Kocayürek abim,Allah bağışlasın çocuklarınızı...MaşaAllah BarekAllah...selametle..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23529 Kayıtlı Üye
  • 16557 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye nedslate181
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)