Rüyada Kuran Okumak Görmek

Bu konu mavis tarafından 13 sene önce açıldı, 472 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
mavis
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 804
Yanıt Sayısı: 51
13 sene önce

Rüyada Allah’ın yüce kitabını görmek büyük hayırdır.
Bir kimsenin rüyada Kur’anı Kerim ayetlerinin Kur’an üzerinde okunması; emr-i maruf, nehy-i münker yapmaya, şeref sevinç ve yardıma ermeye işarettir.
Rüyada kuran dinlediğini görmek; rüya sahibinin devlet ve saltanatının kuvvetli, akibetinin güzel olmasına yorumlanır. Hafız olmayan kimsenin rüyada Kur’anı ezberlediğini görmesi, mülke nail olmasına işarettir. Rüyada kur’an-ı yediğini, görmek; o kimsenin Kur’an okumak vasıtasıyla geçindiğine işarettir.
Rüyada Kur’an-ı Kerim okuduğunu ve manasını anladığını görmek, rüya sahibinin akıllı biri olduğuna yorumlanır.
Rüyada diliyle Kur’an-ı Kerim yaladığını görmek, günaha işarettir. Bazen rüyada Kur’an-ı Kerim okumak; güzel ve Salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine yorumlanır. Cahil kişinin rüyada Kur’an okuduğunu görmesi, ölmesine işarettir.
KUR’AN-I KERİM’İN SURELERİ:
1-Fatiha Suresi: Rüyada Fatiha suresini okumak; hayırlı işlere kavuşmaya, duaların kabulüne, bazen de haccetmeye yorumlanır.
Rüyada Fatiha’yı veya ondan bir ayet okuduğunu, yahut kendi üzerine okunduğunu görmek, o kimseye Allahü Teala’nın şer kapılarını kapayıp, hayır kapılarını açacağına yorumlanır.
2-Bakara Suresi: Rüyada Bakara suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; ilme, uzun ömre, dinde iyilik ve çocuğu hakkında kurtuluşa yorumlanır.
3-Ayetü’l-Kürsi: Rüyada Ayetü’l-Kürsi’yi okumak; hafızaya ve keskin zekaya işarettir.

4-Nisa Suresi: Rüyada Nisa suresini veya ondan bir parça okumak, rüya sahibinin geçinemeyeceği bir kadınla evlenmesine yorumlanır. Rüya sahibi talebe ise, ilminde mahir olmasına yorumlanır.
5-Maide Suresi: Rüyada Maide suresini veya ondan bir parçasını okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek, iyilik etmeye ve hayır yapmayı sevmeye işarettir.
Bazen de rüyada bu sureyi okumak; güzel itikat, ibadet ve huşu sahibi olmaya işaret eder.
6-En’am Suresi: Rüyada En’am suresini veya ondan bir parçayı okumak veya üzerine okunduğunu görmek, çoluk çocuğun selametine, dünya ve ahrette güzel rızıkla rızıklanmaya işarettir.
Rüyada En’am suresini okuduğunu görmek; iyilik ve cömertliğe, yüce Allah’ın o kimseye merhametine, dünya ve ahret rızkına yorumlanır.
7-A’raf Suresi: Rüyada A’raf suresini okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek; ilme kavuşmaya, dinin sağlam olmasına yorumlanır.
Bazen de rüyada bu sureyi okumak; şeytanın hilesinden emin olmaya, ahrette Hazret-i Adem Aleyhisselamın şefaatine ermeye yorumlanır.
8-Enfal Suresi: Rüyada Enfal suresini veya ondan bir ayet okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek; zafere ermeye, izzet ve yüceliğe yorumlanır.
9-Tevbe Suresi: Rüyada Tevbe suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu, yahut kendi üzerine okunduğunu görmek; Salih kimseleri sevmeye, dinini ıslah etmeye ve fitneden uzak kalmaya yorumlanır.
10-Yunus Suresi: Rüyada Yunus suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu yahut kendi üzerine okunduğunu görmek; ilim ve güzel itikada hilekarın hilesinden emin olmaya ve sihirbazın büyüsünü bozmaya işarettir.
11-Hud Suresi: Rüyada Hud suresini okuduğunu görmek; güzel ve düzgün itikada, Allah’a hüsn-ü zab sahibi olmaya, ekin ve ziraati sebebiyle rızıklanmaya işarettir.
Hazret-i Ömer (R.A.); bu rüyayı görenin düşmanı çok olur, şeklinde tabirde bulunmuştur.
12-Yusuf Suresi: Rüyada Yusuf suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; akrabalarından düşmanı çok olmaya işaret ettiği gibi, fakirlikten zenginliğe zilletten izzete sıkıntıdan feraha ermeye de işaret eder.
13-Ra’d Suresi: Rüyada Ra’d suresini okuduğunu görmek; yüce Allah’a boyun eğip itaat etmeye, kıyamet günü kendisine verilecek çok sevaba ve vaadinde durmaya işarettir.
14-İbrahim Suresi: Rüyada İbrahim suresini veya ondan bir ayet okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek; çok sevap kazanmaya düşmandan emin olmaya, Allah katında makbul olmaya işarettir.
15-Hicr Suresi: Rüyada Hicr suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, Allah katında ve halk nazarında iyi bir kimse olmaya işarettir.

Rüyada Hicr suresini okumak; güzel rızka, çok sevaba günahtan kurtuluşa işarettir.
16-Nahl Suresi: Rüyada Nahl suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, din alimlerini ve Salih müminleri sevmeye yorumlanır. Bazı yorumcular: <> demişlerdir.
Hasta bir adamın rüyada Nahl suresini okuması veya üzerine okunduğunu görmesi, hastalığından kurtulacağına işarettir.
17-İsra Suresi: Rüyada İsra suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; Allah katında makbul olmaya, halk arasında hürmete, yüksek rütbelere, düşman üzerine galibiyete yorumlanır.
18-Kehf Suresi: Rüyada Kehf suresini okuduğunu görmek; uzun ömre, güzel hale, bol rızka yorumlanır.
19-Meryem Suresi: Rüyada Meryem suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; üzüntü ve kederden kurtulmaya, Salihleri sevmeye, kuvvete ve mala yorumlanır.
20-Taha Suresi: Rüyada Taha suresini okuduğunu görmek, hayra yorumlanır.
Rüyada Taha suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; çok sevaba, düşman üzerine galip gelmeye, hesabın kolaylaşacağına yorumlanır.
21-Enbiya Suresi: Rüyada Enbiya suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, büyük nasip ve kıymetli rızka işaret ettiği gibi; rüya sahibinin peygamberlerin ilim ve niyazları ile rızıklanmasına da yorumlanır.
22-Hac Suresi: Rüyada sure-i Haccı veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, defalarca hacca gitmeye işarettir.
23-Mü’min Suresi: Rüyada Mü’min suresini okuduğunu görmek; kurtuluşa ve sağlam imana ve son nefeste iman ile gitmeye yorumlanır.
Bazen rüyada bu sureyi okuyan kimse, iffet sahibi olur ve belalardan kurtulur. Yüce Allah dünyada onu mü’minlerle beraber haşreder ve ölüm esnasında melekler ruhuna müjdeleyici şeyler gösterirler.
24-Nur Suresi: Rüyada Nur suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; iyilikle emretmeye, kötülükten nehyetmeye Allah için sevmeye ve Allah için düşmanlığa işarettir.
25-Furkan Suresi: Rüyada Furkan suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; hakkı sevmeye, batıldan nefret etmeye işarettir.
Bazen de rüyada o sureyi okuduğunu görmek; hakka ile batılın arasını ayırt etmeye ve Allah’ın izni ile hesapsız olarak cennete girmeye yorumlanır.
26-Şuara Suresi: Şuara suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kötü ve yalan sözden kendisini muhafaza etmeye işarettir.
27-Nem Suresi: Rüyada Nem suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rüya sahibinin kendisini meşhur edecek bir ilme yorumlanır. O kimse, mülk, anlayış ve rütbe ile de rızıklanır.

28-Kasas Suresi: Rüyada Kasas suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rüya sahibinin Allah tarafından bir yerde imtihan edilmesine, helal mal, ilim ve idrakla rızıklanmaya yorumlanır.
29-Ankebut Suresi: Rüyada Ankebut suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ölünceye dek Allah’ın muhafazası altında bulunmaya yorumlanır.
Bazı kere de bu rüya yalnızlıkla imtihan edilmeye sabrından dolayı müjdelenmeye yorumlanır.
30-Rum Suresi: Rüyada Rum suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; mal ve ilme kavuşmaya, kazanca, düşman üzerinde galibiyete yorumlanır.
31-Lokman Suresi: Rüyada Lokman suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; yüce Allah’ın o kimseye kitabı ve hizmeti öğretmesine ve onu Salih itikatla rızıklandırmasına yorumlanır.
32-Secde Suresi: Rüyada Secde suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; dünyada züht ve takva ile rızıklanmaya, Allah indinde kurtuluşa erenlerden olmaya, kalbin nifaktan selametine ve tevhide yorumlanır.
33-Ahzab Suresi: Rüyada bu süreyi veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; takva sahibi olmaya, kabir azabından kurtulmaya, batıldan uzak durmaya ve Salihleri sevmeye yorumlanır.
34-Sebe Suresi: Rüyada Sebe suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; dünyada züht üzerine yaşamaya, silah taşımayı sevmeye, şecaatli ve atılgan olmaya yorumlanır.
35-Fatır Suresi: Rüyada bu sureyi ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; o kimse için mukarrebin meleklerinin istiğfarda bulunmasına kıyamet günü cinnet kapılarının açılacağına ve onun düşmanına galip gelmesine işarettir.
36-Yasin Suresi: Rüyada Yasin suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; temiz kalbe, sağlam imana, şüphe ve tehlikeden uzak durmaya çok sevap işlemeye ve kıyamet günü Allah’ın resulü ve ehli beyti ile beraber bulunmaya işarettir.
37-Saffat Suresi: Rüyada Saffat suresini okuduğunu görmek; düzgün itikata ve itaatkar evlada yorumlanır.
38-Sad Suresi: Rüyada Sad suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rüya sahibinin çok mala sahip olmasına ve sanatında mahir olmaya yorumlanır.
39-Zamer Suresi: Rüyada Zamer suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kıyamet günü mü,minlerle ön safta bulunmaya, güzel akibete ve kitaplara işarettir.
40-Çafir Suresi: Rüyada Çafir suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; gerçek mü’min ve hayır sahibi olmaya, dünya ve ahrette yücelikle rızıklanmaya işarettir.
41-Fussilet Suresi: Rüyada bu sureyi ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; insanları hidayete ve doğru yola çağırmaya çok sevaba ve hakk rızasını gözetmeye işarettir.


42-Şura Suresi: Rüyada Şura suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; uzun ömre, çok istiğfarda bulunmaya, ilim ve amelde ziyadeliğe, hastalıktan kurtulmaya işarettir.
43-Zuhruf Suresi: Rüyada bu sureyi ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kıyamet günü korkudan emin olmaya ahret hayatının selamette olmasına işarettir.
44-Duhan Suresi: Rüyada Duhan suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; izzet ve yüceliğe kabir azabından ve cehennem ateşinden emin olmaya ve kuvvetli itikada ve düşman üzerinde zafere işarettir.
45-Casiye Suresi: Rüyada Casiye suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; zühd ve takva sahibi olmaya, Allah’tan korkmaya, kötülüklerden uzak durmaya ve kıyamette emin olarak haşredilmeye yorumlanır.
46-Ahkaf Suresi: Rüyasında bu sureyi okuyan kimseye ölüm meleği güzel surette gelir ve ona merhametli davranır.
47-Muhammed Suresi: Rüyada Muhammed (S.A.V.) suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kıyamette peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’ın sancağı altında olmaya, dünyada sünnet üzere yaşamaya ve düşmana galip gelmeye işarettir.
48-Fetih Suresi: Rüyada Fetih suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Allah yolunda cihad etmeye, darlıktan genişliğe ve maksadına kavuşmaya işarettir.
49-Hucürat Suresi: Rüyada Hucürat suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Allah’ın hükmüne tabi olmayan, kardeşlerini ziyarete, insanların arasını iyilikle bulmaya ve çok sevap işlemeye işarettir.
50-Kaf Suresi: Rüyada Kaf suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; peygamberlerin amelleri gibi amel yapmaya, ilme, hayır kapılarının açılmasına ve rızkın genişliğin yorumlanır.
51-Zariyat Suresi: Rüyada Zariyat suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; yeryüzündeki bitkilerden rızıklanmaya, yakınları ve konuşmalarıyla iyi geçinmeye işarettir.
52-Tur Suresi: Rüyada Tur suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Salih amellere ve mübarek bir evlilik yapmaya işarettir.
53-Necm Suresi: Rüyada bu sureyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Allah yolunda cenk edecek ve o mübarek yolda ölecek bir evlada sahip olmaya yorumlanır.
54-Kamer Suresi: Rüyada Kamer suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kıyamet günü yüzünün ayın ondördü gibi parlayacağına yorumlanır.
55-Rahman Suresi: Rüyada Rahman suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Allah’ın affına ve rahmetine ermeye, ilme, şer ve kötülükten uzak durmaya yorumlanır.
56-Vakıa Suresi: Rüyada Vakıa suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; dünyada fakirlikten emin olmaya, ahrette iyi amelle rızıklanmaya ve cennete ilk girenlergrubuna dahil bulunmaya yorumlanır.
57-Hadid Suresi: Rüyada Hadid suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; güzel ahlaka ve dince kuvvete yorumlanır.
58-Mücadele Suresi: Rüyada Mücadele suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; küfür ve batılla mücadele etmeye yorumlanır.
59-Haşr Suresi: Rüyada Haşr suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rüya sahibinin kıyamet gününde takva sahibi kimselerle haşrolmasına işarettir.
60-Mümtehine Suresi: Rüyada Mümtehine suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; yüce Allah’a halisane ibadet ve itaatte bulunmaya yorumlanır.
61-Saf Suresi: Rüyada Saf suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; sebat ve murakabeye, Allah yolunda şehit olarak vefat etmeye yorumlanır.
62-Cum’a Suresi: Rüyada Cum’a suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Cuma namazına gelenlerin sevabı gibi sevap almaya yorumlanır.
63-Münafikun Suresi: Rüyada Münafikun suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kendi itikadından olmayan kimselerle düşüp kalkmaya yorumlanır.
64-Teğabün Suresi: Rüyada Teğabün suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ölümün ve kıyametin şiddetinden emin olmaya yorumlanır.
65-Talak Suresi: Rüyada Talak suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; dost için üzüntüye düşmeye işarettir.
66-Tahrim Suresi: Rüyada bu sureyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Allah’ın rüya sahibinin tövbesini kabul etmesine işarettir.
67-Mülk Suresi: Rüyada Mülk suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek, yahut kendi üzerine okunduğunu görmesi; çok mala ve rızka sahip olmaya, yüce Allah’ın kudret ve azametini tefekküre yorumlanır.
68-Nun Suresi: Rüyada Nun suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kitabet ve belağatle rızıklanmaya, akla, ilme ve güzel ahlaka yorumlanır.
69-Hakka Suresi: Rüyada Hakka suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; yüce Allah’a yakınlığa, günahlardan tövbeye, hak üzere olmaya işarettir.
70-Mearic Suresi: Rüyada Mearic suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ömrünün sonunda takva sahibi olmaya, çok oruca, her işinde galibiyete yorumlanır.
71-Nur Suresi: Rüyada Nur suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; düşman üzerine galibiyete, ahlaksızlık ve kötülüğü iptal etmeye ve insafı meydana çıkarmaya yorumlanır.
72-Cin Suresi: Rüyada Cin suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rızkın genişliğine, cin taifesinin o kimseye itaatine ve cinlerin şerrinden emin olmaya yorumlanır.

73-Müzemmil Suresi: Rüyada Müzemmil suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; iyilik ve hayır sahibi olmaya, geceleri namaz kılmaya, Kur’an-ı Kerim tilavetine, dünya ve ahret müşküllerinden kurtulmaya yorumlanır.
74-Muddessir Suresi: Rüyada Müddessir suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; çok oruç tutmaya, güzel sırra, sabır ehli olmaya, iyilikle emretmeye ve kötülükten alıkoymaya yorumlanır.
75-Kıyamet Suresi: Rüyada Kıyamet suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; iyilik ve hayra sahip olmaya, fakir fukaraya bol yemek yedirmeye, yemin etmekten kaçınmaya yorumlanır.
76-İnsan Suresi: Rüyada İnsan suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; şükr ve ibadetle rızıklanmaya, zühd ve takvayı nefsine tercih etmeye, Nebiler Nebisinin ehli beytine karşı sevgi ve muhabbete ve güzel ahlaka yorumlanır.
77-Mürselat Suresi: Rüyada Mürselat suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; korkudan emin olmaya, genişlik ve rahmetle rızıklanmaya, aile efradı hakkında cömert davranmaya yorumlanır.
78- Nebe Suresi: Rüyada Nebe suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rüya sahibinin iyilikle övülmeye ve Allah’ın o kimse halka sevdirmesine yorumlanır.
79-Naziat Suresi: Rüyada Naziat suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ticarette nasibe, sanatta faydaya, kalpteki şüphe ve hıyanetten kurtulmaya yorumlanır.
80-Abese Suresi: Rüyada Abese suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; çok sadaka ve zekat vermeye ve doğu tarafına yolculuğa yorumlanır.
81-Tekvir Suresi: Rüyada Tekvir suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; sefere ve ele geçecek rızka, huşu ve tevbe ye işarettir.
82-İnfitar Suresi: Rüyada İnfitar suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; namaz hususunda tembellik göstermeye işarettir.
83-Mutaffifin Suresi: Rüyada Mutaffifin suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; adalet ve insafla ölçü tartısını yapmaya işarettir.
84- İnşikak Suresi: Rüyada İnşikak suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; nefsi muhasebe etmeye, kıyamet günü amel defterini sağ taraftan almaya işarettir.
85-Büruc Suresi: Rüyada Büruc suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ilim ve güzel amele, Allah’ın rızasını kazanmaya, üzüntü ve kederden kurtulmaya işarettir.
86-Tarık Suresi: Rüyada Tarık suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; çok tesbih etmeye, işlerin yolunda ve kolay olmasına, ahreti dünyaya tercih etmeye işarettir.
87-A’la Suresi: Rüyada A’la suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; çok tesbih etmeye, işlerin yolunda ve kolay olmasına, ahreti dünyaya tercih etmeye işarettir.
88-Gaşiye Suresi: Rüyada Gaşiye suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; hakkın lütfuyla geçimin kolaylaşmasına, ilim ve takvaya, iyilik ve hayra, rütbe ve şana yorumlanır.

89-Fecr Suresi: Rüyada Fecr suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ölüm anına kadar sünnet üzerine yaşamaya, yetim fakirleri sevmeye, hem kendi hem mü’minler için dua etmeye ve bu dua sebebiyle menfaatlenmeye işarettir.
90-Beled Suresi: Rüyada Beled suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; yetimleri terbiye etmeye, yoksulları doyurmaya, merhametli ve şefkatli olmaya işarettir.
91-Şems Suresi: Rüyada Şems suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; zafer ve galibiyet elde etmeye, Salih bir evlada, ahret ve dünyada emin olmaya işarettir.
92-Leyl Suresi: Rüyada Leyl suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; geceleri ibadetle geçirmeye ve yüce Allah’a çok ibadette bulunmakla şereflenmeye işarettir.
93-Duha Suresi: Rüyada Duha suresini ve ondan bir parçayı okuduğunu görmek; hayra ermeye, zayıf ve yoksullara iyilik etmeye, merhamet sahibi bulunmaya, korkudan emin olmaya işarettir.
94-İnşirah Suresi: Rüyada İnşirah suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu, yahut kendi üzerine okunduğunu veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; rüya sahibinin hastalıklardan emin olmasına, kalbinin İslam nuru ile pırıldamasına, işlerinin kolaylaşmasına, üzüntü ve kederden kurtulmasına işarettir.
95-Tin Suresi: Rüyada Tin suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, Resulüllah Efendimizin ve Salihlerin yolunda gitmeye, güzel ameller işlemeye yorumlanır.
96-Alak Suresi: Rüyada Alak Suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; Kur’an-ı Kerim öğrenmeye ve tefsir ilmine, yazı yazmaya ve mütevazi olmaya yorumlanır.
97-Kadr Suresi: Bir kimsenin rüyada Kadr suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, hayırlı işe halin güzelliğine çok sevaba uzun ömre sadık söze ve şanın yüceliğine işarettir.
98-Beyyine Suresi: Rüyada Beyyine suresini görmek; o kimsenin eliyle birçoklarının hidayete ermesine, kalbine tam itikadın meydana gelmesine, korku ve müjdeye yorumlanır.
99-Zilzal Suresi: Rüyada zilzal suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, rızka ve mala sahip olmaya işarettir.
100-Adiyat Suresi: Rüyada Adiyat suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, Allah’ı çok zikretmeye, uzun ömre, hayır ve iyilik yapmaya yorumlanır.
101-Karia Suresi: Rüyada Karia suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, sevinç ve müjdeye takva ve ibadet sahibi olmaya işarettir.
102-Tekasür Suresi: Rüyada Tekasür suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; çok mal ile rızıklanmaya ve dünya için mal biriktirmeye yorumlanır.
103-Asr Suresi: Rüyada Asr suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; müjdeye, kazanca menfaate düşman üzerinde galibiyete, sabırlı ol olmaya ve hak olanı tavsiyeye yorumlanır.

104-Hümeze Suresi: Rüyada Hümeze suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; selim kalbe, mal biriktirip hayır yolunda harcamaya işarettir.
105-Fil Suresi: Rüyada Fil suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; düşmana galip gelmeye, zafere ve hacca gitmeye yorumlanır.
106-Kureyş Suresi: Rüyada Kureyş suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; halkın arasını ıslah etmeye, kolay rızka, muhtaçları gözetip yedirmeye ve sefer ettiğinde çok menfaatli şeylere sahip olmaya yorumlanır.
107-Maun Suresi: Rüyada Maun suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; komşu ve arkadaşlarına faydalı olmaya ve herkesi razı kılmaya işarettir.
108-Kevser Suresi: Rüyada Kevser suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; çok kurban kesmeye, zenginliğe ve her iki dünyada da çok hayra kavuşmaya işarettir.
109-Kafirun Suresi: Rüyada Kafirun suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; kafir ve münafıklara karşı cihat etmeye, dinin sağlam olmasına ve halis imana yorumlanır.
110-Nasr Suresi: Rüyada Nasr suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; düşmanlar üzerine galip gelmeye, kıyamet gününde Allah’ın Resulü ve şehitlerle beraber olmaya işarettir.
111-Tebbet Suresi: Rüyada Tebbet suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; az çocukla rızıklanmaya ve uzun ömre yorumlanır.
112-İhlas Suresi: Rüyada İhlas suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; yüce Allah’ı zikretmeye, duanın kabul olmasına, hakkın yardımına ve büyük bir isme kavuşmaya işarettir.
113-Felak Suresi: Rüyada Felak suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; arzu ve isteğin gerçekleşmesine, düşmana galip gelmeye, şeytanın vesvesesinden emin olmaya işarettir.
114-Nas Suresi: Rüyada Nas suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek; arzu ve isteklerin gerçekleşmesine, düşmana galibiyete, şeytanın vesvesesinden emin olmaya yorumlanır.
KUR’AN OKUMAK: Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okuduğunu gören kimse, izzet ve yüceliğe erişir. Eğer günahkarsa Allah (C.C.) onun günahını af ve tövbesini kabul eder, fakirse zengin olur, borçlu ise, borcunu öder. Şahitlik yapacak ise, doğru şahitlik yapar. Veya yanında bulunan emaneti sahibine teslim eder.
Kur’an-ı güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir şöhrete erişir.
Harflerini tahrif ederek kur’an okuduğunu gören kimse, Hak’tan döner ve ahdine hiyanet eder. eğer okuduğunun ne olduğunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere şahitlik yapar veya bilmediği şeyi söyler.
Kur’an okurken insanların kendisini dinlediğini gören kimse, bir işe memur olur. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan sureleri okumak, hastanın ölümüne yorumlanır.


Uyanıkken iyi okuma bilmeyen bir kimse, rüyada kıyamet gününde amel defterini okuduğunu görse, o kimsenin bundan sonra zenginleşeceğine, bütün ihtiyaçlarına kavuşacağına ve korktuğundan emin olacağına yorumlanır. Okuduğu şer ise, üzüntü, keder ve onlarla şöhret bulmaya, borç ve diyet gibi şeylere giriftar olmaya yorumlanır.
Bir sayfa veya herhangi bir kitap okuduğunu gören kimsenin üzerinde borç birikir. Kitap okuduğunu gören kimse, bir mirasa kavuşur. Eğer usta bir okuyucu ise, yüksek bir rütbeye erişir. Amel defterini okuduğunu gören kimse, günahlarından tövbe eder.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)