mucize meyve..Goji Berry=Kurt Üzümü

Bu konu ezgilim tarafından 8 sene önce açıldı, 809 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce

Goji Berry, küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet’te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptıkları ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.

Mutluluk meyvesi denilen goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır. Tadı biraz yabanmersinini biraz da kirazı andırır.

Her parçasında ayrı bir şifa vardır. Parlak meyvası yenilir. Yapraklarından, şifa kaynağı bir çay elde edilir. Yaprakları ve sapları aynı zamanda yağ kaynağıdır… Posasından ise güzellik kremi yapılır. Kurutulan goji, kuru üzüm gibi tüketilebilir.

Türkiye’deki ismi Kurt Üzümü..aktarcılarda bulabileceğimiz, kilosu oldukça pahalı bir meyvedir.

Goji Berry, çeşitli ülkelerde isimlendirilirken genellikle mutluluğu ve sağlığı simgeleyen isimlerle anılmıştır, mesela; Çin’de EVLİLİK ŞARABI..
Zengin 21 adet mineral içerir, bunlardan en önemlisi çinko, demir, bakır, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfordur. Beta karotenide kapsayan en zengin karatenoid kaynağıdır.Havuçdan daha çok beta karoten içerir. Portakaldan 500 kat daha fazla C vitaminine sahipdir. Goji Berry B1,B2,B6 ve E vitamini içerir. içeriğinde, 18 aminoasit vardır, ciltteki enflamasyonu azaltmaya, ciltte üstün koruma sağlamaya ve iltihaplı ciltleri iyileştirmeye yardımcı olur. Cilt bakımını sağlık ile birleştirmeye çalışan MUCİZE BİR BİTKİDİR.

Goji Berry yemişi, geleneksel çin ilaçlarında bağışıklık sistemini güçlendirici ,görme yeteneğini arttırıcı, karaciğeri koruyucu, sperm arttırıcı ve kan dolaşımın hızlandırıcı etkileri sebebi ile Çinde uzun zaman kullanılmaktadır.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Çok güzel bir bilgilendirme,eline sağlık Ezgilim..... Ancak hemen uyaralım,alternatif tedavileri mutlaka doktorunuza danışın,mutlaka bitkisel tedavi almak istiyorsanız bir dermotoloji kliniğine gidip yama testi yaptırarak hangi maddelere karşı allerjiniz olduğunu öğrenin..... Bu test artık hemen her devlet hastanesinde yapılıyor...
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Bence yeni bir piyasa oluşturulmaya çalışılıyor.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
Goji Berry'i "mucize" olarak tanımlatan özelliği şudur: Bu meyve, acı ve ekşi kısmı algılayan reseptörleri -1- saat boyunca devre dışı bırakıyor ve yenilen her şey tatlı olarak algılanıyor..Kemoterapi tedavisi gören hastalar hemen herşeyde metalik bir tad aldıklarından, onlar için bu meyve çok yararlıdır ve idealdir..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)