Haksızlığa ve Zulme Uğrayanın Duası

Bu konu zeinarda tarafından 9 sene önce açıldı, 2831 kere okundu ve 13 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce

Hz. Zeynelabidin’in (a.s) ın Haksızlığa Uğradığı veya Zalimlerden Hoşlanmadığı Bir Davranış Gördüğü Zaman Okuduğu Dua Ey zulümden şikâyetçi olanların hâlinden haberdar olan! Ey onların başlarına gelenlerden haberdar olabilmek için tanıkların tanıklıklarına ihtiyacı olmayan! Ey yardımı mazlumlara yakın olan! Ve ey desteği zalimlerden uzak olan (yüce Allah)! Verdiğin nimetlerin şımarıklığıyla ve yaptıklarından dolayı kendisini hemencecik cezalandırmamana aldanarak falan oğlu/kızı filanın bana yaptığı haksızlığı, hakareti gördün, bildin. Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve kuvvetinle, bana zulmedeni ve düşmanımı bana zulmetmekten alıkoy; kudretinle, onun bana karşı düşmanlığının keskinliğini kır; (benimle uğraşmaya zaman bulmayacak şekilde) onu meşgul et ve onu düşmanlarına karşı âciz, güçsüz kıl. Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve bana zulmetmeyi düşmanıma kolaylaştırma; ona karşı bana güzel yardımını esirgeme; onun gibi davranmaktan beni koru ve beni onun düştüğü duruma düşürme. Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve düşmanıma olan öfkemin şifası, ona duyduğum kinin yatıştırıcısı olarak ona karşı bana peşin bir imdatta bulun. Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve düşmanım tarafından uğradığım zulme karşılık affını, gördüğüm kötü muameleye karşılık da rahmetini hâlime şamil kıl. Çünkü, gazabının dışında, hoşlanılmayacak her şey küçüktür; öfkenin yanında, başa gelecek her musibet aynıdır. Allah’ım! Zulme uğramamı bana sevdirmediğin gibi, zulmetmekten de koru beni. Allah’ım! Senden başka kimseye şikâyette bulunmam. Senin dışında hiçbir hükümdardan yardım istemem. Pak ve münezzehsin sen! O hâlde, Muhammed ve Âline salât eyle ve duamı icabetle buluştur; şikâyetimi durumumda değişiklik yaparak ortadan kaldır. Allah’ım! Adaletinden ümidimi yitirmekle beni imtihan etme. Hasmımı da bana zulmetmeyi sürdürmeye ve hakkımı elimden almaya teşvik olacak şekilde cezalandırmandan emin kılmakla sınama. Onu, en kısa zamanda zalimlere vadettiğin cezayla tanıştır. Beni, zorda kalanlara söz verdiğin imdadınla buluştur. Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve beni yararıma ve zararıma olan hükmü kabul etmeye muvaffak et. Beni, bana verdiğine de, benden aldığına da razı kıl. Bana, en doğru olanı göster ve (hiçbir tehlikesi olmayan) en salim işe ata. Allah’ım! Şayet bana zulmeden adamdan hakkımı ve intikamımı almayı, hasımların bir araya getirilip aralarında kesin hüküm verileceği güne (kıyamete) ertelemeyi benim için seçmiş isen, o zaman Muhammed ve Âline salât eyle ve samimî bir azim ve sürekli bir sabırla bana yardım et; kötü arzulardan, tamah ehlinin ihtirasından beni uzak tut; (ahirette) benim için biriktirdiğin sevabı, düşmanım için hazırladığın azabı gönlümde canlandır; bunu hükmettiğinle yetinmeme, seçtiğine güvenmeme sebep kıl. Âmin, ya Rabb’el-âlemin. Hiç kuşkusuz, sen büyük lütuf sahibisin ve sen her şeye kadirsin. farz namazlar ardından ya da haksızlığa uğradığınız anda okuyabilirsiniz….

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Arapçasını okumak isteyenler için; يا من لا يخفي عليه انباء المتظلمين .و يا من لا يحتاج في قصصهم الي شهادات الشاهدين .و يا من قربت نصرته من المظلومين .و يا من بعد عونه عن الظالمين .قد علمت ، يا الهي ، ما نالني من فلان ابن فلان مما حظرت و انتهكه مني مما حجزت عليه ، بطرا في نعمتك عنده ، و اغترارا بنكيرك عليه .اللهم فصل علي محمد و اله ، و خذ ظالمي و عدوي عن ظلمي بقوتك ، و افلل حده عني بقدرتك و اجعل له شغلا فيما يليه ، و عجزا عما يناويه .اللهم و صل علي محمد و اله ، و لا تسوغ له ظلمي ، و احسن عليه عوني ، و اعصمني من مثل افعاله ، و لا تجعلني في مثل حاله .اللهم صل علي محمد و اله ، و اعدني عليه عدوي حاضرة ، تكون من غيظي به شفاء ، و من حنقي عليه وفاء .اللهم صل علي محمد و اله ، و عوضني من ظلمه لي عفوك ، و ابدلني بسوء صنيعه بي رحمتك ، فكل مكروه جلل دون سخطك ، و كل مرزئة سواء مع موجدتك .اللهم فكما كرهت الي ان اظلم فقني من ان اظلم .اللهم لا اشكو الي احد سواك ، و لا استعين بحاكم غيرك ، حاشاك ، فصل علي محمد و اله ، و صل دعائي بالاجابة ، و اقرن شكايتي بالتغيير .اللهم لا تفتني بالقنوط من انصافك ، و لا تفتنه بالامن من انكارك ، فيصر علي ظلمي ، و يحاضرني بحقي ، و عرفه عما قليل ما اوعدت الظالمين و عرفني ما وعدت من اجابة المضطرين .اللهم صل علي محمد و اله ، و وفقني لقبول ما قضيت لي و علي ، و رضني بما اخذت لي و مني ، و اهدني للتي هي اقوم ، و استعملني بما هو اسلم .اللهم و ان كانت الخيرة لي عندك في تاخير الاخذ لي و ترك الانتقام ممن ظلمني الي يوم الفصل و مجمع الخصم ، فصل علي محمد و اله ، و ايدني منك بنية صادقة و صبر دائم .و اعذني من سوء الرغبة و هلع اهل الحرص ، و صور في قلبي مثال ما ادخرت لي من ثوابك ، و اعددت لخصمي من جزائك و عقابك ، و اجعل ذلك سببا لقناعتي بما قضيت ، و ثقتي بما تخيرت .امين رب العالمين ، انك ذو الفضل العظيم ، و أنت علي كل شي ء قدير .
sheqerliq
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 136
9 sene önce
güzel bir duaymış...
Nick-Yok
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 102
9 sene önce
cok güzel bir dua. Allah razi olsun
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce
çok duygulandım, yüreğine sağlık. Allah razı olsun Zeinardacım
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
9 sene önce
Bu günlerde böyle bir duaya ihtiyacım olabilir Allah razı olsun......
dev
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 86
9 sene önce
çok güzel paylaşım mübarek gün ve geceler de de okunsa iyi olur diye düşünüyorum. okuyunca kandil günü mevlüdünün sonundaki h o c a nın herkese toplu amin dedirtirken yaptığı dualara benziyor.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
bazi ****lar duayi yaptirirken agliyor buda aklima demekki bizim bilmedigimiz cok seyler var lafini getiriyor
Anjelique
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 13
9 sene önce
Harika bir dua. Acaba iftara edenlere ve yuva yıkmak isteyenler karşı da etkili olur mu? Ve lütfen Arapçasının Latince okunuşunu da yazar mısınız? Ben Arapçasından okumak istiyorum fakat Arapça bilmiyorum.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
Allah’ım, dünyada da, ahirette de işlerimize yardım et. Bizi nefislerimizin eline de, diğer insanlardan herhangi birinin eline de bırakma. AMİN. Paylasım icin tesekkürler.
Anjelique
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 13
9 sene önce
Arkadaşlar sormayı unutmuşum bu duanın okunma süresi ve sayısı bir de günü falan var mı yani Perş. Cuma gibi. Yoksa dilediğimiz bir zamanda bir defa okusak olur mu? Bir de bu sadece dua mı? Yani sitede çevirgel gibi şeyler gördüm o tarz bir şey mi yoksa sadece hani sıkıldığımızda el açar da Allah'a sığınırız ya işte bu da öyle bir dua mı sadece. O zaman her sıkıldığımızda okuyabiliriz demektir. Teşekkür ederim.
Ebrarrrr
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 6
8 sene önce
Cok anlamlı ve duygulu bır dua emegınıze saglık
manyetik
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 42
7 sene önce
Bu duayı harekeleri olmadan okuyabilen varmı acep
Ceyoya
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 2
7 sene önce
Çok güzel bir dua, teşekkürler zeinarda.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)