Positiv enerji

Bu konu Hun tarafından 11 sene önce açıldı, 473 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce

Muhteşem bir enerji okyanusunda yaşıyoruz. Ve bu sürekli değişen dönüşen enerjilerle her an etkileşimdeyiz.

Herbirimizin hayatımızı değiştirme dönüştürme gücümüz var. Ve özgür irademiz aracılığıyla da hayatımızı büyük ölçüde biz şekillendiriyoruz. Binlerce yıldır bilinen şimdilerde “sır” olarak açıklanan da “kendi gerçekliğimizi oluşturduğumuz”.

Bir çok insan ne kendisinin ne de hayatının değişeceğine inanmıyor ve inanmadığı için de harekete geçmiyor. Hayatta edilgen olmaya, kurban rolü oynamaya ve böyle kalmaya devam ediyor. Evet, birçoğumuzun çocukluğunda duygusal, düşünsel, fiziksel yaralar oluştu. Ve günümüzde de hayat çeşitli zorluklar içeriyor. Hayatımızda olan bitenleri nasıl algıladığımız ve nasıl yorumladığımız bugünkü hissedişimizi ve yaşayışımızı belirliyor. O halde algı açıklığımızı artırarak, derinleştirerek ve yorumlarımızı değiştirerek yaşayışımızı da değiştirebiliriz.

“O çok şanslı, ben ise şanssızım” demek kendi hayatımız üzerindeki “değişim gücü”nü yadsıyor ve gücümüzü başkalarına (aile çevresine, kadere) teslim ediyoruz anlamına geliyor.

“Ben çevremin-kaderimin kurbanıyım” diyen insanlar tıpkı bitkisel hayatta gibi canlılıklarını çok sınırlamış oluyorlar. Çelişki şu ki hem dışarıdan bekleyip hem de dışarıdan gelen “yeni”yi algılamayacak kadar da kendilerini kapatmış oluyorlar. Sürekli aynı olumsuz bakışı ve inançları kendine ve başkalarına tekrarlayarak kendini hem içeride hem dışarıda mahkum etmiş oluyorlar. Hayatın keyfini çıkarma yetisi yokolmuş gibi.

Psikoloji alanında yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir kişinin mutluluk seviyesinin %10’u çevreyle, % 40’ı ise niyet enerjisiyle bağlantılı. Bunun anlamı; niyetimizi değiştirerek mutluluk seviyemizi artırabiliriz.

Olasılıkla çocuklukta oluşmuş olan “hiç bir şey düzelmeyecek, iyi olmayacak” inancı yetişkinliğe doğru “herşey benim dışımda gelişiyor” inancı şeklinde iyice güçleniyor ve tüm hayata damgasını vurabiliyor. Oysa hayatımızın bir çok aşamasını değiştirme-dönüştürme gücüne sahibiz.

Hayatımızda yolunda gitmeyen, hoşlanmadığımız durum-olay çevresinde olumsuz bir enerji oluşur. Bu enerjiyi bizi motive eden, bize hayatımızın geri kalanı için ilham veren pozitif bir güce dönüştürebiliriz. Tabii önce bu durum-kişiyle nasıl bağlı olduğumuza bakmakta fayda var.

Hayatımızı istediğimiz gibi oluşturabileceğimize inanmayı seçtiğimizde radikal değişim yapma korkusu ortaya çıkabiliyor. Oysa sadece bu korkunun bize neler yaptığına, bizi nasıl engellediğine bakmak bile yeterli olabilir. “Hiç bir değişiklik yapmaz isek hayatımızda her şeyin aynen böyle gideceği” gerçeği bizim için iyi bir haber mi değil mi diye soralım!

Kendimize ilişkin farkındalığımızı artırıp, kendimize derinleşerek cesaretle yol alabiliriz.

Hayatımızı gözden geçirelim. Korkularımız mı bizi yönetiyor? Her birimiz baş edebileceğimiz kadarına maruz kalmak yönünde bir planla buraya gelmiş olduğumuza göre değişim ve gelecek korkusunu geride bırakabiliriz.

Hayata ve varoluşumuza ilişkin algılarımızı, yorumlarımızı ve yaşayışımızı değiştirebiliriz,

yeter ki hayatımızda neleri değiştirmeye ihiyacımız olduğunu anlayalım!
Neye odaklanıyorsak hayatımıza onu çekiyoruz. Olumsuz olana odaklanmaya bir son vererek olumluya odaklanmaya başlamak hayatımıza bu yeni enerjiyi çekecektir!


Alıntı..

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
Çok yararlı bir paylaşım....Eline sağlık Hun....
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)