Dileklerin kabul olması için çok güzel dua

Bu konu kadir tarafından 12 sene önce açıldı, 1257 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
kadir
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 185
Yanıt Sayısı: 1
12 sene önce

Dilek dualarınız tutması için etkili olan bu duayı okuduğunuzda hakkınızda hayırlısı ise en kısa sürede Allah’ın izniyle kabul olacaktır. Yüce Allah kullarının hayırlı olan dualarını kabul eyler.

Bence bu duayida 3 kere okumakta fayda vardir. Hz. Muhammed (SAV) efendimizede 3 Ihlas 1 Elham okuyalim ve kalpten tum dileklerimizi soyleyelim. Lutfen dualarinizda banada yer verin. Insallah gelir barisiriz.
Allah herkezden razi olsun..

Birde bisiy eklemek istiyorum buradan..
Dua 3 Sekilde kabul ediliyormus ama muhakkak edilirmis. Allah ona cevirdigimiz ellerimizi bos birakmaz ben buna tum kalbimle inaniyorum.
1- Bu dunyada hemen verirmis
2- Oteki Dunyada veririmis
3- Istedigimiz degil ama Bizim icin daha guzel olani verirmis

Ayrica:
bir yerde sunuda okudum, Bir insan Allahtan hep birseyler istemis ama sonunda Allahim banada senin gibi insanlarla sevgi duyabilmeyi nasip et demis. Allah da ilk defa dogru sekilde dua ettin demis cunku herzaman” bilmeyi” nasip et demek lazimmis.

Diyecegim sudur dualarda sihirli formuller gibi yani belli bir sayi ve belli bir zamanla butunlesiyor. O zaman ben anladigim kadari ile dilimin dondugu kadari ile sizinlede okuduklarimi paylasmak istedim..

Yani dualarimiz ederken zamani, yeri de belirtmemiz gerekiyor”bilmeyi” ekleyerek
yani kisaca ozetliyim soyle diyebiliriz

“Allahim Insallah burda bulunan arkadaslarim ve benim icin bu dunyada ve oteki dunyada bize tez vakitte dileklerimizi (hakkimizda tum insanlik icin guzel olanlari)kabul edeBILMEYI ve mutlu olaBILMEYI nasip et AMIN”

Peygamber Efendimizin bildirdiği hacet duası şudur:

Okunuşu:
BISMILLAHIRRAHMANIRAHIM
“Lâ ilâhe İllâllahu’l-halîmül-kerîm. Sübhânellâhi Rabbil-arşil-azîm. Elhâmdü lillâhi rabbil-âlemîn. Es’elüke mûcibâti rahmetike ve azâime mağfiretike ve’l-ğanîmete min külli birrin ve’s-selâmete min külli ismin lâ teda ‘lî zenben illâ ğaferteh ve lâ hemmen illâ ferrecteh, ve lâ hâceten hiye leke ridan illa kadaytehâ yâ erhamerrâhimîn.”

Allâhumme ileyke eş’kû dâ’fe kuvvetiy ve kîllete hiletiy ve hevâniy alennâs; Yâ Erhamerrahimiyn, ente Rabbül müstad’âfiyn; ente erhamu biy min entekileniy ilâ aduvvin bağiydin yetecehhemuniy, ev ilâ sadıykın karîbin mellektehu emrî. İn lem tekûn gadbane aleyye, felâ ubâliy, gayre enne âfiyeteke ev seûliy. Euzü binûri vechikellezi eşrekat lehu zulûmatu ve salâha aleyhi emriddünya vel âhıreti en yenzile bi gadabüke ev yehılle aleyye sehatük; ve lekel utba hatta terda ve lâ havle velâ kuvvete illâ bike.


AMIN..

Allah yar ve yardimcimiz olsun Insallah.

qizemli
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 55
12 sene önce
paylasım ıcın cok saol allah razı olsun rabbım qonlune qore verır ınsallah kardesım cemı cumlemızın yar ve yardımcısı olsun allaha emanet olun
Ridvan2305
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 2
12 sene önce
Allah razi olsun:) guzel dostlaryn ayralygyny dileyecegine, kendi olumunu dile...
beratt
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 353
12 sene önce
ellerinize saglık..............
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)