Havas İlminde Kullanılan Tütsüler

Bu konu lahutiye tarafından 13 sene önce açıldı, 1115 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce

Havâss çalışmalarında,her çalışmanın kendisine ait değişik bir tütsüsü vardır.Bu tütsüler çalışmanın reçetesinde yazılıdır.Şayet belli bir tütsü tavsiyesi yoksa hoşunuza giden bir tütsüyü yakabilirsiniz.Hoşunuza giden dediğimiz zaman da asla çarşıda pazarda bol bol satılan, doğudan ithal edilen o çubuk tütsüleri kastetmiyoruz.Bu tür tütsüler her zaman için katışıktırlar (Genede çok mecbur kalınırsa kullanılmalarında sakınca yoktur).Bence bu tür tütsüler Havâss veya değişik bir majikal çalışmadan çok, esrar içilen yerlerde kokuyu yok etsin diye kullanlmak için hazırlanmaktadırlar. Evde tütsü yakmanın da pratik bir yolunu bulmak gereklidir.En geleneksel şekilde mangal yakıp, kömür ateşinde yakmaktır. Küçük bir mangaldaki, küçük bir ateş bu işe yeter. Fakat bu durum çoğu apartman ve kişi için fazla pratik değildir.Bu şekilde çalışmak isteyip de pratik bir çare arayanlara şunu tavsiye edebilirim.İçinde kömür yakabileceğiniz çok ufak bir metalik kap gibi bir şey bulun.Üç,dört parça kömür koyun ve üzerine de Çemberlitaşbaharatçılarının hepsinde bulabileceğiniz bir tablet Nargile kömürü koyun.Nargile kömürü kimyasal karışımları olan bir kömür tableti. Ateşe tutunca hemen yanıyor ve altındakini de yakıyor. Kimyasal kömür yanıp, altındaki kömürler de tutuşup, köz halini alınca ateşi çalışma yerinize taşıyabilirsiniz.Fakat bunu yapmadan önce kömürlerin tamamen yanmış olmalarına ve bir zehirlenmeye sebep olmayacaklarına dikkat etmelisiniz.Yakma işlemi, az kömür kullanacağınız için rahatlıkla bir mutfak havalandırmasının altında yapılabilir. İkinci sistem daha basittir.Küçük bir,taşınabilir tüpgaz ocağı alın.Ateşini çok kısık yakın ve üzerine düz bir teneke koyun.Tütsülerinizi bu tenekenin üzerine koyun ve ağır ağır yakın.Tütsülerin çoğu bu şekilde istenen yavaşlıkta yanabilirler.Hatta erimesi olmayan,tahtadan,ödağacı gibi şeyler bile bu şekilde yakılabilirler.Aynı tenekeyi,değişik büyüler,biberler ve akla gelen herşeyi yakmakta da kullanabilirsiniz.Bununlaberaber,butür gaz ocakları özellikle kış günleri, her yeri kapalı olan mekanlarda ve uzun süren çalışmalarda oksijen tükenmesine ve insanın zehirlenmesine sebep olabilirler.Bu, yaşanmış bir deneydir ve çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Üçüncü sistem tüpgaz ocağı yerine küçük bir elektirikli ocak kullanmaktır. Bu yakınızda bir yerde olur ve gereken yanma sağlandıktan sonra rahatlıkla düğmesini kapatabilir ve gerekince yeniden açabilirsiniz.Bu Bölümüsonlandırdaman önce,yukarda bahsedilen misk, safran ve gereken tütsüler için gereken malzemelerin Baharatçılarda satıldığını söylemeliyim fakat pazar yerlerinde açılan ve gıda maddelerine yönelik baharatçılarda değil. Bunları mesela İstanbul’da Çemberlitaş baharatçılarında bulabilirsiniz. kaynak:havasın derinlikleri(Saygım ve Sevgimle)

beyazGelincik
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 30
12 sene önce
Paylaşım için teşekkürler
yagmur.ss
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 23
11 sene önce
teşekkürler.............................
rukye
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 14
8 sene önce
Muhabbet uygulamaları için lotus tütsüsü kullanılır mı?
HAVAS47
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 45
Yanıt Sayısı: 265
8 sene önce
Kotu niyetli buyuler icin tutsule :;: Essek dili= Katir tirnaği= Esssek tuyu= Keci tuyu= ortalik hayvanat bahcesine dondu:devil[1]: Büyüyü bozan tütsüler:;: Akrep tutsusu= Zeytin çekirdeyi tutsusu= tuz tutsusu= Dükkan süprüntüsü tütsüsü= Yedi dükkan dolasilip bunlar temizlenirken süpürülen sürprüntülerden birer tutam alinir. Bu süprüntüler atese atilarak etraf tütsülenir.Bu tütsü büyü bozma ve nazara karsi korumasi yaninda ayni zamanda bolluk,bereket,is güç açilmasina yarayan bir tütsü türüdür.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
essek dili kari kocayi baglamak icinde kullanilir,genelde kadinlar yapar,essek gibi her istedigimi yapsin sozumu tutsun diye,katir tirnagi bayagi bir tehlikeli
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)