bir davet uygulaması yapmayı düşünüyorum

Bu konu mrv turaman tarafından 10 sene önce açıldı, 486 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
mrv turaman
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 45
10 sene önce

arkadaşlar sitede kulak daveti tam hali diye bir paylaşım var ben ciddi ciddi bu uygulamayı yapmayı düşünüyorum sizce tehlikeli midir ? gelince bir daha gitmeme gibi veya rahatsız etme gibi bir durum söz konusu olabilirmi düşüncelerinizi lütfen paylaşırmısınız ?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Her esmanın hem ulvi hemde sufli vazifelileri vardır aynı şekilde cinlerden de vazifeliler vardır. Havas alimleri eserlerin de bunları özellikle izah etmediklerinden hepsine hadim diyip bir genelleme yapmadıklarından dolayı, ki etmemeleri normaldir çünkü adı üstünde havas ilmi havas makamında olan elbet anlayacaktır hadim ifadesini kitaplarda okuyanlar zannederler ki hadim denince gelenler melek olanlardır veya bütün vazifeliler melektir. Oysa öyle değildir. Hizmetli genel olarak o esmanın vazifelilerinin tamamına verilen addır. Veya bazı insanlarında zannettiği gibi hadimler kesinlikle gelmez gelenler cinlerdir. İfadelerinin orta noktası şudur. nefs mutmainneye ulaşana kadar esmanın gelen hadimi sufli alemdendir ama ulvi alemdeki o esmanın hadimine bağlıdır otamatikman ikiside o esmanın hadimi konumundadır. kişi zanneder ki o gelen vazifeli ulvi olandır melektir. Oysa sufli olan vazifelisi gelmiştir.neden mutmainne olana kadar çünkü mutmainne oluncaya kadar kişide nefsin pis hasletleri,öfke,gazap,şehvet,şirk vs. hasletler insani ruha galiptir.tabi ve hayvani ruh devrededir ve hakka ulaşmaya engeldir. (Tin suresinde ahseni takvim ifadesi insanın daha çok insani ruhuna hitaptır.) Neyse zaten şeytanda bu noktaya kadar kişiye iğva verebilir. ayette: Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hâkimiyeti yoktur. Şeytanın hâkimiyeti, sadece onu dost edinenler ve Allah’a ortak koşanlar üzerindedir. Nahl 99-100 ne zaman ki şahıs bu şeytani hasletleri bir mürşidin eğitiminde sıkı bir nefis disiplini ile temizler ve bu hasletlerden kurtulursa o zaman fecr suresinin son ayetleri tecelli eder ayette: ey mutmain olmuş nefs sen rabbından razı rabbında senden razı olarak rabbına dön Salih kullarımın arasına gir cennete gir. Bu makamdan sonra mutmainne, radiye ve mardiyye makamlarına ulaşmış şahıslar ancak onları hakkıyla bilir ve alemi ervah ceberut melekutun sırları ve incelikleri bunlara açılır. İşte gerçek melek olan hadimler bu vasıftakilere gelir bu vasfı taşımayan hiç kimse melek olan hadimleri boşuna beklemesin.
mrv turaman
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 45
10 sene önce
sanırım gelecek olan cevaş isimli bir hüddamdı ben bana gelecek olanın cin olduğunun farkındayım ama ondan sakınmam gerekirmi ? yaptıktan sonra beni rahatsız edebilirmi ve ne kadar süreyle kulağıma birşeyler söylemeye devam edebilir sizce ? yardımcı olursanız seviniriz.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
eğer gerçekten gelecek olursa ve göndermeyi başaramazsan ömür boyu seninle kalır,canından bezdirebilir..... Zira anladığım kadarıyla sorduğunuz soruların içeriklerine bakınca havas ilminin inceliklerine vakıf değilsiniz..zaten bu ilme hakkıyla vakıf olsaydınız böyle bir istek içinde olmazdınız.......
mrv turaman
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 45
10 sene önce
doğru söylemek gerekirse haklısınız peki bu durumda havas ilmini nasıl öğrenebilirim ? herhangi bir yolu varmıdır sizce?
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)