Sevdiğimle evlenebilmek için yardımmm

Bu konu nafiye tarafından 10 sene önce açıldı, 501 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
nafiye
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 8
10 sene önce

Benim sıkıntım mezhep farklılığından dolayı ailemi ikna edememek.ben aleviyim sevgilimde sünni.babam hayatımda kimse yokken kim olursa olsun sen geçineceksin mutsuz olurda bana gelip baba senin yüzünden deme demişti söz vermişti bu sözünü babaannemin baskısı altında kalıp tutamadı ve oda karşı çıkıyor bu konuda babama çok güvenmiştim güvenim sonsuzdu artık asla güvenmiyorum hiç bir konuda.dediğim gibi babaannem hatta dedem bu konuda çok katılar onlarla konuştum bir görün tanıyın nasıl yaşarlar nasıl insanlar ne yaparlar oturup konuşalım belki ısınırız severiz birbirimizi anlaşırız diye defalarca dil döktüm olmazda olmaz.büyüklerin hatasını bizler çekiyoruz.ailemi 26 senedir tanıyamamışım.benim asıl sorum aile büyüklerini ikna edebilmem için onlarında rızasını alabilmem için mukatil bin Süleyman hazretlerinin duasını okuyorum 100 kere.başka ikna edebilmem için hangi duları okuyabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

dengedekal
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 41
10 sene önce
alevi ve sünniler aynı dine mensup değilmi. alevi kardeşim dua ya başvuruyor bundan daha güzel ne olabilir ki.ikna etmeye çalışmalısın. Allah dualarını kabul etsin.zor bu işler.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Allah yardımcın olsun hele böyle alevi sünni farklılığını hergün gözümüze sokan Tv programlarının yaygın olduğu bir ortamda işin çok zor..... Onları da anlamaya çalışmalısın,sünniler tarafından neredeyse dinsiz ilan edilecek bir noktaya getirilmiş bir mezhep mensuplarının bu karşı tavrı çok doğaldır... Sevgilinin ailesi seni kabullendiyse işin biraz daha kolay demektir, en azından tek tarafı ikna etmek için uğraşacaksın demektir... okuduğun duaya devam et,ama her gece de 2 rekat hacet namazı kıl, selamdan sonra seccadeden kalkmadan bütün melekleri çevrende hissetmeye çalış,bütün ruhanilerin ve evliyaların çevrende seninle birlikte dua ettiklerini hisstemeye çalış,o saatte Allah-ü Teala da kulunu dinliyor ve gözetiyordur,zira o bize şah damarımızdan daha yakındır;o nedenle de aileni yaradana şikayet et,buraya yazdıklarını, ailenin sana söylediklerinde haksız olduklarını sanki dertleşiyormuş gibi anlat..... <>şekilde istediğin kadar eklemeler ilaveler yaparak dua et..... Burada sadece örnek olarak bu duayı verdim,sen kendine göre uzatabilirsin.....Çoğu zaman bu tür yakarışlar brlirli ayetler birbiri peşisıra okumaktan daha doğal ve daha etkilidir...
dengedekal
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 41
10 sene önce
alevi bir arkaşım sünni bir kıza talip olmuştu. ailesi vermedi sonra bi şekilde ikna ettiler ve evlendiler. alevi olan erkek sünni kıza balayı olarak umre hediye etti. hepimizin alevi sünni arkadaşlarımız var aslında bizler birbirimizi çok seviyoruz ama siyasiler karşıtlık istiyorlar.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)