eşi dua bilmeyen ve namaz kılmayan kadın

Bu konu begumyy tarafından 7 sene önce açıldı, 620 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
begumyy
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 315
7 sene önce

eşimle yeni evlendik… küçükken çok zor şartlarda büyümüş ve hiç bir dua ezberlememiş… ne namaz ne cuma var…. geçrekten zor bir durum yaşayan bilir ki, bende inançlı biriyim… evlenirken tek şartım namaz kılman demiştim tamam başlarım demişti. çok da seviyorum haylazı… çok da saygılı sevgi ve merhamet dolu bir insan.. nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum…

Elysium077
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 16
7 sene önce
Merhaba, Yanlış düşünmüş olabilirim affola. Bence ilk adım önce Kuran-ı Kerimi okumakla okuyup anladıktan sonra insan gönlünde daha iyi bir hissiyat uyandıracağını ve kendi kararını kendisinin vermesini sağlamış olursunuz. Hem baskı yapmamış hemde daraltmamış olursunuz. ( umarım beni yanlış anlamazsınız , yanlış bir izah'ta da bulunmamışımdır.) kısa bir hikaye anlatabilirmiyim kimseyle paylaşmamıştım :) çocukluğumda babam elimden tutar hep namaza götürürdü fakat ne için kimin için neden ben bunu yapıyorum bunların hiçbirini bilmiyordum. Camii'nin imamı bizim mahallemizde oturur idi onun bahçesine hep girer erik ağacına dalardım , Evi müstakildi giriş kattı bir ses duymaya başlamıştım. kulağıma çok hoş gelmişti kapıdan içeri bakıyordum ( eskiden hatırlarsınız herkesin kapısı bacası açık olurdu şimdiki gibi değildi) Eşi beni fark etti elimden tuttu içeri girmemi istedi ve " --şhhh sessiz ol tamam mı büyük dede kuran okuyor -- ben ise o ne ki demeiştim. - Allah babanın çok güzel yazdığı bir kitap demişti. bana bisküvi içicek vermişti büyük dede(imam) okumasını bitirmişti. 16 yaşlarımdaydım. Her gün okuldan sonra Büyük dedenin yanına gider sadece onu dinlerdim Bana Hep Peygamberlerimizin hayatlarından hikayeler anlatırdı . çok ta güzel anlatırdı eğlenceli hoş gülerek anlatıyordu. Hoşuma gittiğini fark ettiği anda bana Kuranı kerimi vermişti. Bu kitabın içersinde çok güzel hikayeler var hergün 1 sayfa okumaya gayret et demişti... Kuranı kerim bana nasihhatta verdi beni uyardı'da bana doğru yoluda gösterdi. Şuan bile Kuran'ı elime aldığımda tüylerim diken diken olur saygımdan korkumdan yapıcağım bir yanlış birşey olursa diye. Büyük dedenin o okuduğu dua ise Celcelutiye dua'sıymış. Son 2 senedir her gece o dua'yı telefonda kısık bir seste açar öyle uyurum. o duayı dinlemeden uyuduğum günlerden sonra kalbimde çok büyük sıkışmalar yan baş ağrıları kollarımda uyuşmalar meydana geliyordu . ( bunu ise 2 hafta önce fark ettim ) :) çok uzattım farkındayım benim Kuranı Kerimle olan ilgim alakam böyle başladı okduğunuz için teşekkür ederim .
begumyy
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 315
7 sene önce
evet kesinlikle haklısın.... evde namazımı kılıyorum sabahları beni namaza da kaldırıyor kendisi perşembe akşamları bende kuran okumaya gayret gösteriyorum... ki, benimle paylaşımınız gerçekten çok önemliydi benim için teşekkrüelrimi sunarım. celculutiyeyi kendim okurum genelde... ama dinlememiştim bana iyi bir şey yaptınız telefona bende indireyim onu çok sağol bir kez daha Allah razı olsun .
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)