reiki nasıl uygulanır???

Bu konu şimşek tarafından 11 sene önce açıldı, 581 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
şimşek
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 99
Yanıt Sayısı: 1112
11 sene önce

Reiki ne işe yarar?
Zihinsel, duygusal, bedensel ve hatta ruhsal her tür sorunda kullanılabilen bir enerjidir ve her birinde de etkilidir.

Sorunlarımızın çoğu zihinsel ve duygusal olarak başlar, sonradan bedensel olur. Kullandığımız enerji bizim bedenimizin kendini iyileştirme kapasitesini artıran ve onu uyaran, hatırlamasını sağlayan bir enerjidir.

Öksürük, nezle, ishal, kabızlık, kesikler, yanıklar, düşmeler sonucu oluşan yaralanmalar, ülser, mide, kalp gibi hastalıklarda reikiyi kullanırız. Ama kronik hastalıklarda reikinin üst derecelerini uzun sürelerde kullanırız. Özellikle kanserde kullanılır reiki. Kanseri iyileştirici değildir, ancak yapılan tedavilere destek olarak kullanılır.

Reiki tedavisi nasıl yapılır?
Uygulayacağınız kişinin herhangi bir yerine ellerinizi koyarak başlar, ama yüzden başlamak daha iyi olabilir. Şifa arayan kişi yatar pozisyonda olursa daha iyi olur. 5-10 dakika elleri yüze, alına konur, eller kaydırararak başın iki tarafına verilir enerji. Her defasında bir bölgede 5-10 dakika kalmak gerekir. Hatta hasta bölgelerde bir saate kadar çıkılabilir.

Reiki, başın bitiminde, boyna fazla bastırmadan uygulanır. Omuzlara, göğüse, bedenin önüne ve arkasına verilebilir. Kulaklara vermek gerekir, çünkü akupunkturda kulaklar bedeni temsil eder. Refleksoloji de aynı prensiple çalıştığı için ayak altına da verilebilir. Reikinin yer ve zaman kısıtlaması yoktur. Kişinin rahat olması ve aynı zamanda şifacının da kendini destekleyecek şekilde oturması iyidir.

Reiki hangi aşamalardan oluşur?
Birinci aşamada elinizi koyarak çalışırsınız. İlk günden kendinize ve başkalarına, hatta hayvanlara, bitkilere evrensel şifa ışığının enerjisini elinizle aktarabilir hale gelirsiniz. İkinci aşamada şifa enerjileri daha da genişletilir. Uzaktan şifa gönderebilirsiniz. Mesela buradan Çin’deki ya da Afrika’daki herhangi bir insana şifa gönderebilirsiniz. Ayrıca olaylara, sınavlara, ilişkilere de şifa gönderilebilir.

İkinci seviyede daha güçlü bir enerji vardır. Fizikselin yanında zihinsel, duygusal şifada, yani bilinçaltının programlanmasında, olumlu düşüncenin yerleşmesinde, yeni inançaların zihne programlanmasında çok sıklıkla kullanılır. Çünkü reiki, özellikle ikinci derece beyin dalgalarının yavaşlamasını ve telkine açık hale gelmesini sağlar. Bilinçaltını istediğimiz yönde değiştirebiliriz.

Üçüncü aşamada çok daha güçlü bir enerji vardır. Bir başka insana, o enerjiyi kullanarak, yüksek şifa enerjileriyle yardım edebiliriz. Öğretmen olup başkalarının da şifacı olmalarını sağlayabiliriz.

Herkes reiki ile tedavi olabilir mi?
Reiki hemen hemen her koşulda uygulanabilir. Birkaç küçük istisnai durum olabilir. Örneğin bir organ kopmuşsa onun derhal buzlanması ve mikro cerrahiye gidilmesi gerekir. Biz kanı durdurmak için reiki uygularız, ama uzun uzadıya dokunun iyileşmesi için uygulamayız. Çok nadiren, kalp pili kullanan hastalarda, kalp pilinin üstüne reiki uygulandığında rahatsız edebilir. Belki kalbin etrafına uygulamak daha iyi olur. Ama reiki her hastalıkta, bağışıklık sistemi hastalıklarında, kanserde, genetik hastalıklarda, kemik kırıklarında, açık yaralarda, her yerde kullanılabilir.

Eğer kişi reikiden fayda görmek için psikolojik olarak kendini açıyor ve reikiye inanıyorsa, bu plasebo etkisi de faydalıdır. Ama reiki şifası için reikiye inanmak da gerekmiyor. Reiki, insanı 5-10 dakika içinde rahatlattığı ve etkisini hemen gösterdiği için aranan bir şifa yöntemidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)