İbrahim suresi

Bu konu percy tarafından 11 sene önce açıldı, 758 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
percy
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 11
11 sene önce

İbrahim suresindeki 33, 34. ayetleri belli bir sayıda 1 yıl içinde okursak cinleri görebileceğimizi ve onlar hakkında söz hakkına sahip olucağımızı okumuştum bir sitede bu ne kadar doğrudur doğruysa sırrı nedir acaba?

avize
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 24
11 sene önce
Elbet ki doğruluğu vardır. Ayetin mealine bakarsanız bunu görebilirsiniz. Ancak bunun olma ihtimali her insanda farklıdır.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
[QUOTE=percy;87976]İbrahim suresindeki 33, 34. ayetleri belli bir sayıda 1 yıl içinde okursak cinleri görebileceğimizi ve onlar hakkında söz hakkına sahip olucağımızı okumuştum bir sitede bu ne kadar doğrudur doğruysa sırrı nedir acaba?[/QUOTE] söz konusu ayetlerin 1 yıl içinde düz olarak okunması böyle bir şeye neden olmaz..... Cinleri görebilmek amacıyla yapılan okumaların bazı şartları vardır,onlara uyulmadığı sürece sadece okumak böyle bir sonuca götürmez.... Gerçi okuyan kişinin özelliklerinin etkisi olduğu ilk anda akla gelse bile gereken şartların yerine getirilmeyişi sonucu etkiler.... nedir bu şartlar? belirli zamanlarda riyazatlı oruç tutmak en başta gelen şarttır....5 vakit namaz dışında nafile namazlara ve amaca uygun esmaların zikrine devam etmek, harama yaklaşmamak,dini vecibeleri eksiksiz yerine getirmekle amaca ulaşılabilir.....Tabii herşeyin en doğrusunu allah bilir..... Celb ve muhabbet dualarını hadim ya da cin görme uygulamalarıyla bir tutmak çok da doğru bir örnekleme değildir... Her muhabbet duası celb olamıyacağı gibi her celb uygulaması da mutlaka muhabbeti celbetmez.... Bütün celp dualarının okuma özelliği normal dualardan farklıdır.....Celp dualarını okuyabilmenin asgari şartı havas ilmine vakıf olmaktan geçer...... Helalin için celp duası okumanın hiç bir sakıncası olamaz, bu konudaki tek sakınca, havas ilmine vakıf olmayan dini vecibelerini yerine getiremeyenlerin okumasındadır..... Helalin olmayan birisi için celp uygulaması büyük vebal almaktır....
percy
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 11
11 sene önce
Herkesin bilgilendirmesi için teşekkür ediyorum :) Allah razı olsun.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)