Artan obsesyon olaylarıyla ilgili bir makale.

Bu konu oxso22 tarafından 9 sene önce açıldı, 690 kere okundu ve 27 Cevap verildi.
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce

selamun aleykum, Bu son birkaç yılda obsesyon yaşayan insanların giderek arttığını farkettim, siz de farketmişsinizdir. Bunu bence bir nedene bağlayamayız, birçok nedeni vardır ve bence en büyük nedeni insanların artık eskiye göre daha fazla şeytanın adımlarına uyması yani artık insanların helal haram demeden yemesi, Kur’an’da Allah’ın koyduğu kuralları umursamadan hareket etmeleri, zinanın artması vs. Kısacası İnsanların artık Ku’an’da Allah’ın koyduğu yasaları çiğnemeleri, uymamaları. Ve bence bu böyle devam ettikçe de obsesyon olayları da bununla orantılı olacak artacaktır, durum öyle gösteriyor. Allah Kur’an’da defalarca şeytana uymamamız gerektiğini bizlere hatırlatırken biz insanlar, en azından büyük bir çoğunluğumuz malesef bütün günahları büyük küçük demeden işliyoruz ve şeytanın üzerimizdeki gücünü de böylelikle arttırmış oluyoruz. Allah bizi Kur’an’da şu şekilde uyarıyor;
“Ey insanlar! Bütün yeryüzündeki nimetlerimden helal olmak, temiz olmak şartıyla yiyin. Fakat şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o size belli bir düşmandır.” 2:168

Şeytanın çok fazla günaha götürme yolları vardır. Bilindiği üzere onun insanlar üzerinde zorlayıcı bir gücü yoktur, sadece vesvese verebilir. Örnek olarak Adem ve Havva’nın cennetten kovulma olayına bakalım. Şeytan onlara boş vaadlerde bulundu, amacı Allah’ın onlara yasakladığı elmayı onlara yedirmek ve mahrem yerlerini birbirlerine açmaktı. Cennette sonsuz tane ağaç varken o bir ağacı bulup da o yasak elmayı yemek ne kadar kolay olabilir ki ? işte şeytan bunu yaptı, ve bunu yaptırırkenki amacı da şuydu, Adem ve Havva’nın elbiselerinin üzerinden düşmesi ve böylelikle birbirlerinin mahrem yerlerini göreceklerdi. Ayette bu olay şöyle anlatılır;
“Bunun üzerine ikisi de o ağaçtan yediler. Hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp görünüverdi. Ve üzerlerine cennet yaprağından örtüp yamamaya başladılar. Âdem Rabbinin emrinden çıktı da şaşırdı.” 20:121.
Nitekim şeytan amacına ulaştı ve birbirlerinin mahremlerini onlara gösterdi. Şimdi ise görüyoruz ki bütün kadınlar genç yaşlı hepsi apaçık bir şekilde mahremleri açık olarak dışarıda geziyorlar, işte şeytanın ne kadar güçlendiğini bir düşünün. Başta obsesyon yaşayanlara olmak üzere sizlere şunu tavsiye ederim, günahlardan uzak durun, büyük-küçük farketmez bütün günahlardan. Ve günah işlersek bunun hemen ardından tövbe edelim. Şeytan bu günahlarımızdan açık bularak bize musallat olabilir, sadece Kur’an’ın ipine sımsıkı sarılalım İnşallah.

AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
9 sene önce
Güzel bir konu..Ancak obsesyonla ilgili farklı tanımlar da mevcut.örneğin psikiyatri dilinde obsesyon kabaca takıntı olarak geçse de özellikle bedensiz varliklara inanılan bazi öğretirlerde ise obsesyonun nedeninin ana bir nedensiz varlık olduğu savunulur..Bir nevi musallat diyebiliriz.Çok derin ve genelde islami maji öğretisi sunan forumlarda çok derine inildiğini görmedim..Ancak bu konuda tecrübeli kişiler varsa, örneğin varlıksal bit obsesyon yaşayan ve bunu başka bir kişi vasıtasıyla uzaklaştıran ya da direkt olarak işin uzmanı kişiler var ise tecrübelerini dinlemek çok iyi olur..
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce
Obsesyon, parapsikolojide bedensiz bir varlığın bedenli bir varlığa musallatı olarak geçer. Evet halk arasında yaygın kullanılan adı musallattır.
AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
9 sene önce
Bu konu hk obsesyonla başa çıkma ile ilgili kitaplar da var.Ancak ilginçtir ki gerçekte bir varlık mıdır yoksa beynin bazı hormonları fazla salgılanmasının nedeni midir? Birinci şıkkı pozitif bilim red eder.Ayrıca -tabiki derecesi de çok önemli- ilaç tedavisi ile obsesyon ilk 1.5 ayda kontrol altına alınarak 3 ile 6 ay gibi bir dönemde tamamen ortadan kalkabilir.. Eğer obsesyon gerçekten bir nevi musallat ise, ilaç tedavisi ne gibi bir fayda sağlar? Bu konuda güzel bir yazı okumuştum, şeytani varlıklar kanda bulunduğu için bu psikiyatrik ilaçların etken maddeleri musallata neden olan varliklarin hoşuna gitmediği için uzaklaşmasına neden olur..Diğer bir seçenek ise bu ilaçların tamamen plasebo etkisi ile çalıştığı..Tabi bu durumda da varlık tarafından obsesyon efsane olmuş olur..
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
Obsesyon psikolojinin alanıdır ve psikolojik bir hastalıktır... Allah aşkına her şeyi musallata, cine, periye, şeytana bağlamayın... Adem ve Havva olayı nefse uymakla şeytanın kandırmacasına gelmek ile alakalı bir kıssadır obsesyonla ne ilgisi var? Obsesyon; "Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, zihninden uzaklaştıramadığı düşünce, fikir ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelirler, kişi tarafından mantıkdışı olarak değerlendirilirler ve yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye neden olurlar." Mesela evden çıkmadan 10 kere tüpleeri kapıları kontrol etmek, sevdiklerinin başına bişey geleceğini düşünmek, çizgilere basmadan yürümeye çalışmak gibi... Evet günahtan kaçınacağız, şeytana ve nefsimize uymadan tövbe ve şükür ederek ibadet ederek yaşayacağız o ayrı...Allah büyüktür... Ama kişilerin giyimlerine, yaşam tarzlarına göre onları günahkar ilan etmek ne kadar doğru? Hani derler ya para ile imanın kimde olduğu belli olmaz... Siz rahat olun bir çıkın Allah ile aramızdan da O karar versin günahkar mıyız değil miyiz? Herkesin kafasına göre ahkam kesmesinden sıkıldım artık cidden.... Cinleri, hüddamları da bir rahat bırakın öyle dank diye musallat olmuyorlar emin olun,esas bence nedir onların insanlardan çektiği :) Yorumlarım şahıslara yönelik değil, genele konuşuyorum polemik yaratıp kavgaya çevirmeyin lütfen ama canım çok sıkılıyor artık bu konulara :wacko[1]:
AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
9 sene önce
Aynı anda yazmışız sanırım, yazdığım konuda da acıkça belirtiyor..Ancak musallat etkileri de Psikiyatri konusu olan obsesyona oldukça benzer olduğu için ve bilim tarafından bu varlıklar red edildiği için yazdıklarımın tam tersi de olabiliyor bazen.ornegin ciddi bir musallat vakası ile karşılaşıp şizofreni teşhisi konulabiliyor.Tabi yüzdesi azdır çoktur ona birsey diyemiyorum..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Bence gerçek obsesifler kimlerdir biliyor musunuz??????? Anasının dizinin görünmesinden tahrik olanlar (medyada çok geniş yer aldı) Kızının saçının görünmesinden tahrik olanlar gerçek obsesifler,Kuran-ı kerimi kendi örümcekli beyinlerine göre yorumlayıp,buna peygamber efendimizi alet edenlerdir.... Zira onlar olmayan hadisler uydurdukları için zaten hem Yaradan hem de peygamberimiz tarafından lanetlendikleri için musallatlı beyinlerdir... Gerçek obsesifler,Allah-ü Tealanın Kutsal kitabımızda <> diye kadın erkek tüm kullarına hitabettiği halde bunu görmezden gelip kadını tüm kötülüklerin anası yapma eğiliminde olanlardır.... Obsesyonu bilmiyorsanız öğrenin,öğrenemiyecek zeka düzeyindeyseniz susun ki cahilliğiniz anlaşılmasın.... Yukarıdaki satırları yazan kişinin kurduğu tüm cümleler kendi bilgi ve birikiminin bir yansıması değil,şeytanın kaleme aldırdığı cümlelerdir. Allah kurtarsın,islah etsin....
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce
Umut_64, Allah Kur'anda giyinmeye belli bir ölçü koymuş, ne yani kısacık mini etekleri giyip sokaklara dökülmek İslamın tesettür anlayışıyla örtüşüyor mu ? kapanmak Allah'ın emri olduğu halde böyle apaçık giyinip karşı cinsi tahrik edenler günahkar olmuyor mu ? ayrıca evet Ademle Havva'nın cennetten kovulmasının obsesyonla bir alakası yok zaten, ben bu olay bir obsesyondur dedim mi ?
biricik
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 526
9 sene önce
Oxxo, ayetleri paylaştığınız için teşekkür ederim, benim zaten bildiğim ayetlerdi. Hadisler benim için çok da fazla baz alinacak söylenceler değildir, rivayet kültürü ile dinin şekillendirilmesi en büyük tehlike olmuştur biz müslümanlar için. Ayetlerin tavsiye niteliği benim için yeterlidir... Hz. Yusuf ve Zuleyha kissalari ile ilgili de yorum yaparsaniz sevinirim...
AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
9 sene önce
Yahu 2 saattir yazılanları okuyorum, benim yazdıklarımla ilgili tek kelime yok..Bu yazılanlarla obsesyonun ne ilgisi var?
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce
Hz. Yusuf ve Züleyhanın kıssası hakkında da yorumum şu, öncelikle şunu söyleyeyim eğer Allah Hz. Yusuf'un içinden o an şevhet hissini almasaydı, o da Züleyha'ya istek duyacaktı ve zinaya düşecekti bu Kur'an'da açıkça belirtiliyor. Hemen ilgili ayete bakalım; "O hanım, ona gerçekten niyeti bozmuştu. Eğer Rabbinin burhanını görmese idi. Yusuf da ona özenip gitmişti. Aslında ondan fuhşu ve fenalığı uzak tutalım diye böyle olmuştu. Çünkü o bizim ihlasa erdirilmiş kullarımızdan biriydi." Bir önceki sayfada şöyle bir yorumunuz var, " kadinin erkeği tahrik etmesi " ne yönelik yazdiklariniz bana, Zuleyha'nin Hz. Yusuf ile birlikte olmak istemesind karşı, Hz. Yusuf'un kendisini, nefsini nasil engellediğini ve koruduğunu hatirlatti ki ayetlerle sabittir bu durum." Bu söylediğinize cevap olarak bu ayet yeterli aslında, Hz. Yusuf nefsini engellemişti evet ama bu Allah'ın ona yardımıyla oldu ÇÜNKÜ HZ. YUSUF İHLASA ERDİRİLMİŞ BİR KULDU.
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce
AbSİNth_, obsesyon konusuna gelecek olursak, sizin bahsettiğiniz psikolojideki obsesyon diğer adıyla takıntı durumu. Benim bahsettiğim obsesyon ise PARApsikolojideki obsesyon. İkisi farklı konular parapsikolojideki obsesyon halk değimiyle musallattır.
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
oxso22 çık aradan!! O herkesin Allah ile kendi arasındadır! Sen ahlak bekçisi misin? Sana ne isteyen mini etekte giyer tesettürde giyinir bırak bu işleri kardeşim..demoklesin kılıcı mısın sen? Oturun ibadetinizi yapın namazınızı kılın aç açık doyurun hayır yapın ya... Sana bana mı kaldı insanları yargılamak kardeşim günahsa onun günahı size ne bize ne??? İş namusa kaldıktan sonra Zeinarda ablanın dediği gibi ülkede öyle çarpıklıklar var ki mini eteğe gelene kadar... O kadar körsünüz ki, kalpleriniz o kadar paslı ki...tek uğraşınız insanların etinin ne kadar görünüp ne kadar görünmediği... Haydi kardeşim kandil bugün kalp kırmak istemiyorum gidin evinize kuran okuyun ibadet edin mini etekli günahkarlarla Allah ilgilenir sen merak etme :whistling[1]: :rofl[1]:
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
Ayrıca daha dün 8 yaşındayken 40 yaşında iğrenç bir adamla evlendirilen minicik bir kız ilk gece kanamasından can verdi...Haydi buyrun... Evlendirene bakarsan yaptıkları doğru! eyy kutsal evlililik müessesi! Kusura bakmayın ben bu konularda aşırı hassasım, bu ülkede kadınlara yönelik bu kadar zulüm varken giydiklere eteklere saranlar, yetmeyip Allah'a şirk koşup onun yerine günah ya da sevap diye ahkam kesenlere çok lafım varda...neyse... yazmayacağım konuya artık hatta tıklayıp bakmayacağım bile sinirim bozulmasın diye... Tek dileğim önce herkes ayna da kendine baksın 4/4lük müslüman olsun sonra etrafına eleştirsin kısaca; Allah ıslah etsin...AMİN..
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
Utanmadan bir de açık giyinen tacizi hak ediyor diyorsun yani? Sana yazıklar olsun oxxo...
biricik
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 526
9 sene önce
Biraz önce çok uzun bir mesaj yazdım ama mesajımı giremedim maalesef! Sehir disindayim ve cep telefonundan yazmak sorunlu oluyor. Uzun bir mesaj yazacagim sonra. 2 noktaya dikkat edilmeli müslümanlarca 1- Tefsirciler ve Fıkıhcılar takip edilirken çok ama çok dikkat edilmeli! 2- Allah'in evi olarak anilan Kabe tavaf edilirken kadınlar ve erkekler yan yana Hac vazifesini yerine getirirken neden gündelik yasama gecildiğinde Haremlik Selamlık bir hayat tarzı ön plana çıkar? Lokasyona bağlı kültürel kodlamaların tüm müslüman alemine sirayet ettirilmesine yönelik yüz yıllardır süre gelen bir pompalama olmasin bu durum?
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
"Sana bi soru farzedelim ki adamın teki yolda gidiyor önünde de 2 tane kadın var, ama birisi baştan aşşağı kapalı yani tesettürlü, diğeri de mini etek veya pantolon her neyse tahrik edici bir kıyafet giymiş, sence bu adam hangisine taciz eder ?" Bunu yazan çarpık zihniyetli; yarın öbür gün senin bacına annene taciz gelirse ben görürüm seni... sapığa açık kapalı herkes mübah... ama sana göre açık giydiyse taciz edilebilir öyle mi? gerçekten tez zamanda Allah seni ıslah etsin...
AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
9 sene önce
Oxso ilgili konu hassas olduğu için haliyle biraz üzerine ihale kalmış..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Obsesyonu anlatmanın türlü çeşitli yolları varken kadın mahremiyeti üzerinden konuya girmen,sanki tesettüre girmeyen her kadını musallatlı göstermen gerçekte obsesyonu anlatmaktan ziyade kadın bedeninin musallat davet edeceğinin altını çizmekte...... En açık giyinen kadının bile mahrem yerleri mutlaka kapalıdır,Adem ve havva örneği de bu konuda tamamen abestir..... Eğer gerçekten sadece obsesyonu anlatmaksa niyetin başka örnekler bulmalısın... Örneğin kadına şiddetin obsesif yönlerini neden anlatmıyorsun,kadın cinayetlerini,ya da 6 yaşında kızın evlendirileceği fetvasını verenlerin obsesif yapılarını neden örneklemiyorsun....
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
arkadaslar bende goruslerimi belirteyim madem konu cigrindan cikmis:rofl[1]:hepimiz hastayiz icine vesvese gelmeyen insan yoktur,guzel bir erkek gorursem bende bakiyorum ne olmus:biggrin[1]:,goz bu gidiyo,erkeklerde guzel kadin gordugunde bakar goz gider kimse durduramaz hem guzele bakmak sevapmis ve sunnetmis oyle duymustum ,tabi biyik burkarak sapiklik ederek degil,oxso22 hic anlatamadin battin,bakimli kadin vardir extra bakimli kadin vardir,extra bakimli asiriya kacanlarin zaten bir amaclari vardir,bir kadin kendine cok asiri bakiyorsa makyaj olsun kiyafetlerindeki acik sacik dekolteler onun amaci karsi tarafin dikkatini cekmek icindir,kendini guzel gostermek begenilmek cunku herseyin bir amaci vardir,o kadinlarla normal aciklari bir araya koyuyormus gibi yazilarin olmus bu yuzden kabak basina patladi ,acik olupta normal asiriya kacmadan afrika papagani gibi boyanip gezmeyenlerde var mesela ben,edepli bayanlarla edepsizleri bir kefeye koymussun,erkeginde ahlaksizi ahlaklisi var umut-64 sende birsey farkettim birden kendini kayip ediyorsun arkadasimiz oxso22 goruslerini sunmus size hakeret etmemis cevaplarinizi daha seviyeli yazabilirdiniz zaten zeinarda atmak isterse yada asiriya kufur hakeret edenleri kapatiyor,bence yaziklar olsun yaziniz hic hos degil en buyuk hakeret
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Oxso merhaba, konuyu kaçırmamış olsaydım (ki iyiki kaçırmışım) çenemi tutamazdım. Muhtemelen büyük kavga ederdik. Bugüne kadar hiç tesettüre girmedim, girmeyi de düşünmüyorum. Saçımın erkekleri tahrik ettiğini düşünmüyorum. Zira 15 sene önce bugün diz kapağı fetişisti adamlar damlarının altından kafalarını çıkarıp konuşmaya kalktıklarında linç girişimine maruz kalıyorlardı. Ben o dönem çocuktum ve annem beni tek başıma okuluma gönderebiliyordu. Şimdi biz yeğenimi değil okula göndermek, kapının önüne oynamaya çıkaramıyoruz. Zaman ilerliyor diyorsun, dünya değişiyor diyorsun. Değişen ve sapıtan sadece bu topraklar. Herifçioğlu ailecek marsa gezmeye gidiyor, senin yazdığın şu yazıya bak. Ne bilimsel, ne ilimsel. Ben olsam korkarım rabbim ağzımı burnumu yamultur diye. Sana o beyni her anlatılana kafa salla diye vermedi yüce mevlam. Kuranı kerim indiğinde bu dünya pislikten, hastalıktan, ahlaksızlıktan kırılıyordu. O dönemle şu hijyen kokan dönemi nasıl kıyaslıyorsun? Kuranı kerim neye göre inmiş, nasıl inmiş hiç araştırdın mı? En önemlisi kuranı kerimi orjinal dilinde okuduğunda anlayabiliyor musun? Dönem dili hakkında bir tane kitap okudun mu? Bak kırk sene önce türkçede yaygın kullanılan kelimelerin çoğunu bugün kullanmıyoruz. Dil de değişen, gelişen, canlı bir varlıktır. Bunu daha insana ilkokulda türkçe dersinde vermeye başlıyorlar. O dönem adamlar o kadar sapkın, kadınlar o kadar çığrından çıkmış durumdaymış ki, o insanları yüce rabbim islamiyetle dirliğe, düzene, ahlaki değerlere çekmiş. Bak ben çok şaşırırım, osmanlı dönemlerinde yazılan minyatürlere, kitaplara bir göz gezdir.... (Tarihle ilişkili bir alanda lisans yaptım) O dönem bu topraklar helaka uğramamışsa (ki o derece sapkınlarmış) Kimbilir peygamber efendimizin döneminde neler oluyordu. Obsesyon bir hastalıktır. Nefs ile, şeytan ile alakası yoktur. Bir tane obsesif görmüş olsaydın şu yazıyı yazmaktan ar ederdin. Dini sokaklarda, evlerde, cemaatlerde para için, servet için bangır bangır kullanan tabiri caizse deccalın uşakları gibi aslı astarı olmayan, insanların, seni doğuran ananın cinsini rencide edecek, onurunu kıracak şeyler yazmaktan çekinmelisin. Tahrik oluyorsan kafanı ey, gözünü yum. Bu ne menem birşeydir ki bir askılı tişörtten, bir mini etekten seni günaha sokuyor. Onunda bilimde çözümü var. Üroloji ilgileniyor, tavsiye ederim.
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Ha ilaveten, hanımlar rahat olun. Sosyal çevremde çok fazla erkek olduğu için biliyorum, peçesinden eldivenine kadar bir mm açıkta biyeriniz olmasada beyefendiler öyle hayaller kuruyorlar ki, ister istemez sokuyoruz biz kadınlar adamları günaha. Hayal gücü sınırsız onlarda yani. Rabbim ıslah etsin.
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce
Yazdıklarınıza cümlesi cümlesine cevap vermek isterdim ama yine muhalefet olacaksınız bundan eminim, bu yazdıklarınızı destekleyecek delillerinizi de sunarsanız çok iyi olur, yani sadece kendi kendinize yorum yaparak görüşünüzü savunmaya çalışmanız biraz zayıf kalıyor, yorumlarımda farkederseniz ben ayet ve hadislerle delil getiriyorum ve onların üzerine yorumumu yapıyorum. nilufer hanımın yorumuna gelecek olursak, tesettüre girmeyebilirsiniz herkesin özgür iradesi vardır bu benim sorunum değil ama ben bu konu hakkındaki dini hükmü söyledim. Ayrıca ben her anlatılana kafa sallayan tiplerden değilim derinlemesine araştırmadan bir konu hakkında konuşmam, Kur'an'ı Kerim'i de biliyorum çok şükür. O dönemle bu dönemi nasıl kıyaslıyorsun diyorsun, ben de sana diyorum ki Kur'an'ın hükmü dönemlere göre değildir. O dönemde gönderilen bütün hükümler bu dönem için de geçerli ve emin ol bu dönem o döneme göre günaha düşmeye daha müsait bir dönem, malum teknoloji çağındayız. Bu arada tahrik olan suçsuzdur diye birşey demedim ben. Elbette erkeklerin de suçu var burada, bence suçun yarısı erkekte yarısı kadındadır. Son olarak, tekrar söylüyorum ben obsesyon derken psikolojideki obsesyondan bahsetmiyorum, PARApsikolojideki obsesyondan bahsediyorum, obsesyon kavramı her iki bilim dalında da farklı anlamda kullanılır, psikolojideki anlamı herhangi bir konuda takıntılı olma durumudur, parapsikolojideki anlamı ise bedensiz bir varlığın, bedenli bir varlığı etkisi altına alması, kısaca musallat olması demektir. Ben bu işin eğitimini almış bir insanım bana işimi öğretmezseniz iyi olur.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
hepiniz dokun icinizi arkadaslar:rofl[1]:
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Bende bu işin uzmanı olduğunu iddia eden kime göründüysem sende musallat var dedi. Ben daha kendisiyle tanışamadım. Hiti bu kadar yüksek olan bir sitede kurduğunuz her cümlenin vebali boynunuzadır. Hitap ettiğiniz kesim bu işte sizinle çatır çatır tartışacak bir kesim olmayabilir. Ayrıca obsesyon dediğinizde herkesin aklına psikoloji gelir, parapsikoloji gelmez. Parapsikolojiyi kaç kişiye tanımlatabilirsiniz sokağa çıktığınızda? Bu sizin yaptığınız u dönüşü. Hiç kusura bakmayın. İnsanlar böyle şeyleri takıntı ede ede de obsesyon oluyor biliyor musunuz? Bende kesin bişey var diye diye kafayı yiyenler oluyor.
AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
9 sene önce
İlk başlığı gördüğümde çıkardığım sonuç musallat nevi obsesyondu.Çünkü hem başlık "obsesyon olayları" hem de konu içinde geçen "şeytanin insan üzerindeki etkisi" gibi tanımlamalar bana musallat türevini düşündürdü..Bundandır ki ilk yazımda açıklamaya çalıştım..Aslında çok güzel bir konuydu inanılmaz paylaşımlar çıkardı..Ancak riskleri de barındırıyordu e biraz da ihale kalır gibi oldu falan filan.. Toparlarsam, de ekinin ayrı yazılmasına çok takık biriyim, bu konuda en çok dikkat edilen başlık ta burası oldu diyebilirim:)
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
9 sene önce
nilufer hanım, obsesyon denildiğinde evet insanların aklına genellikle psikolojideki tanımı gelir ama benim burada bahsettiğim o değildi. Neyse bu tartışma çok uzadı, şimdilik bu konuda tartışmayı bitirelim, başka konularda daha nice tartışmalara diyelim:)
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
İyi oluyor aslında polemik.. Bu esnada bilgiler havada ucusuyor... Farklı bakış açıları çıkıyor karşımıza.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)