Allah Diyen Hayvanlar

Bu konu GECESEN tarafından 13 sene önce açıldı, 693 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
GECESEN
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 298
Yanıt Sayısı: 316
KASVA
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 134
13 sene önce
Hayvanlara dikkat ederseniz, çıkardıkları seslerle, hepsi birer Allah Celle Celalüh'ün esmasını söylerler. Bu zamana kadar tesbit ettiğimiz hayvanlar ve söyledikleri esmalar şu şekilde: KEDİ: Ya Hu diye zikir yapar. (miyav demez, Ya Huu der. özellikle kışın üşüdükleri zaman daha da açık ve net söyler.) KÖPEK: Hu esmasını söyler. (hav hav demek, Hu Hu der. Oturup dururlarkende dillerini çıkarırlar Hay, Hay, Hay diye hızlı hızlı zikir çekerler.) AT: Hayy esmasını söyler. (ayakları üstüne kalkarak Hayyy diye kişner. Hayy demek: dirilmek demektir. o anda dirilişe kalkar.) SERÇE: Hakk esmasını söyler. (cik cik demez, Hakk Hakk der. küçük bir hayvan olduğu için, haliyle nazikçe hakk der.) TAVUK: Hakk esmasını söyler. (gık gık gıdak demek, Hakk Hakk ya Hakk, der.) İNEK: Hu esmasını söyler. (mooooo demez, Huuuuu der. biraz irice bir hayvan olduğu için, haliyle kalın söyler.) KURT: Hu esmasını söyler. (Huuuuuuuu diye uzunca ulurlar.) ASLAN: Allah esmasını söyler. (aslan genelde sinirlendiği zaman, Allah, Allah diye kalınca söyler.) BAYKUŞ: Hu ve Hakk esmalarını söyler. (dalda dururken hu hu hu, der, uçarken de hak hak hak diye hızlı hızlı söyler.) HOROZ: Hu esmasını söyler. (ü ü ürü üüüü demez, hu hu hu hu huuuuuuu der.) KUMRU: Hu esmanısı söyler. (durdukları yerde hu hu diye zikir ederler.) GÜVERCİN: Hu esmasını söyler. (durdukları yerde ya hu ya hu diye zikir ederler.) HİNDİ: Hu esmasını söyler. (hu esmasını arka arkasına çabuk çabuk söyler.) ÖRDEK: Hakk esmasını söyler. (vak vak vak demezler, hak, hak hak, derler.) KAZ: Huu esmasını söyler LEYLEK: Hakk esmasını söyler. (lak lak lak demez, hak hak hak der.) KARTAL: Hakk esmasını söyler. (tek seferde hakk der.) TAVŞAN: Hakk esmasını söyler. (viç viç demez, hak hak der.) FARE: Hakk esmasını söyler. (viç viç demez, hak hak der.)
FUAT
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 1
13 sene önce
Sayın hocam bildigim kadarıyla arz edeyim hayvanlar içersinde enaz eşşek ve fare ALLAH'I zikredermiş oda günde 5 binkez yanlış biliyorsam düzeltin sevgi ve saygılarımla
KASVA
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 134
13 sene önce
Fuat kardeşim, bu konuyu ilk defa sizden duydum... Ama fasık hayvanlar dediğimiz hayvanlar vardır, onlar az zikrediyor olabilir.
ferd
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 177
13 sene önce
selamun aleykum .bilmedigimiz ne cok şey varmıs meger.RAHMAN razı olsun sizden sayenizde bir gafletten daha kurtardım kendimi (bana göre)bundan sonra daha dikkatli dinleyecem hayvanları seslerini .emeginize yüregine saglık .ameliniz hayr akibetiniz hayr olsun selametle.
KASVA
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 134
13 sene önce
Aleykümselam kardeşim. Rabbim Celle Celalüh hepimizden razı ve hoşnut olsun.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)