Yâ ilahel âlihetir-refiî celâluhü

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 5178 kere okundu ve 10 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Esma-i İdrisiyyenin 2. ismi ve şerhidir…. Esmai İlâhiyei Zâti’yeden bir ismi şerif de «Yâ İlâ-hel âlihe»dir. Yani Hakkıyla mâbud (İbadet edilen) ve ibadete müstehak yüce Allah anlamınadır. Mânâsı:Ey İlâhel ecellil aliyyül âlâl Tecelliyi Celâlin şirki hevayi ve zenbi vücudu muzmahil ve İfna edip nuru hakikatınla gönlüme sebat veren mabudu hakikim ve maksudu tahkikim İlâhî Sensin. Celâli izzetin gayet yücedir. Havas ve Esrarı: 1.Mahlukatı teşhir itaatker kılmak2.Geçim darlıgını savuşturmak3.Haşmet ve yüce makam izhar etmek 4.Dünyavi ve dini isteklere nailiyet 5.Allahu tealanın zatına ait kemali mağfiret6.Sürekli kalacak olan saltanat ve azamet7.kendisine dua edilen zattan en büyük hazzı elde etmek . Bir işin başında hurmet görmek için sabah namazı farzı ve sünneti arasında 15 kez okunur. Çok mal sahibi olmak isteyen hergün yatsı namazından sonra 1000defa doğuya dönüp okursa rızkı çok bol olur. Bu ismi şerifi beş vakit namazın arkasın 15 defa okuyanın yüzü nurlanır heybet ve vakar verir. Bu ismi şerifi hergün 20 defa okuyanın rızkı genişler. Eğer bir kimsenin eli dar olsa, fakir olsa halkın gözünde hakir olsa; 20 gün müddetle her gün bu şerefli ismi (duayı) 15 defa okumalıdır. Halkın gözünde yücelir. O kimseyi herkes büyük, ulu görür. O kimse artık fakir olmaz . Allah Teâlâ’nın inayetiyle halkın nazarında muhterem olur, itimatlı olur. Eğer devamlı okursa ervah ki; bu şerefli isme (duaya) musahhardır; ona zahir olurlar (görünürler.). Cenâb-ı Şeyhül Ekber Muhyiddin Arabi (K.S.) Hazretleri buyurur ki: • Bir kimse ihtiyaç yüzünden ve itibar yönünden işinde-gücünde sıkıntı çekse; günde 36 defa bu şerefli ismi (duayı) okumalıdır. Allah Teâlânın inayetiyle insanlar arasında itibar görür ve sıkıntılı durumu genişliğe tebdil olur. • Eğer riyazatı kâmile ile tahareti zâhir’e ve bâtın’a (iç ve dış temizliği) üzere bir halvetde günde7000 kere bu esmai şerifi okumağa devam etse bilâ-vasıta (vasıtasız, doğrudan doğruya hakkdan yahut büvasıta (vasıta ile) ervah-ı âliye (kudsal ruhlar) icabet buyurup hakka vuslatı (Cenab-ı hakkın yoluna ulaşmağı) anlatırlar. O kimsenin gönlü nuru İlâhi ile münevver olur. Nefsi heva ve zenbi vücud derunundan halâs bulup izret ve şeref hasıl olur. Günü: PazarGecesi: PerşembeUlvi Meleği: ZakemaileSüfli Meleği: KmuhatişinBuhuru: GünlükBu ismin Ulvi Meleğinin ya da Süfli Meleğinin icabetini isteyen kimse; ateşde Günlük tütsüleyerek Pazar günü veya Perşembe gecesi bu iş için uygun saatde niyet ederek ve şartlarına riayet ederek ismin zikrine devam etmelidir.

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
Yine çok değerli bir paylaşım Allah razı olsun Zeinarda
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
Allah razi olsun zeinarda gunde 1000 kere okusam zarari olurmu?
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
kim istemezki:biggrin[1]:zenginlikten daha onemlisi ben enerjisini dualarin cabuk cekiyorum ,kaldirabilirmiyim acaba esmanin biriyle zaten basim belada:whistling[1]:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Anlam olarak baktığımda olumsuz bir enerji bırakacağını sanmıyorum ama senin enerjinle birleştiğinde neler olacağını bilemem,aslında azar azar okumaya başlamakta ya da saymadan okumakta fayda var... ben bir ara okudum,sanırım 10 gün falan saymadan ama 500 ün üzerinde okumaya devam ettim,sonra ne olduysa bir anda aklımdan silindi gitti,zaten buraya da o tarihlerde yazmıştım...Böyle bir dua olduğunu bile unutturdular...geçenlerde defterimi karıştırırken gördüm,kafamı epey kurcaladı... Yani demem o ki,okuman istenmiyorsa engel çıkıyor,enerjinle bağdaşırsa da kimse elinden tutamaz,ama asla olumsuzluk düşünmüyorum...
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
tesekur ederim zeinarda ,gercekten nasip kismet devam ettirmek
Mutlak_İrade
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 118
10 sene önce
İlginç Bir paylaşım ALLAH razı olsun sayın zeinarda bilgilendirdiğiniz için
serhat
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 282
9 sene önce
Yâ ilahel âlihetir-refiî celâluhü bumudur zikredilecek esma
rebaka
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 235
9 sene önce
Bir zamanlar ben hergün yirmi adet okuyordum sonra zamanla unuttum aklıma geldikçe okuyordum.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
olacağına inanarak içtenlikle okuduğumuz her esma zikir ve dua Allah'ü Teala'nın izniyle bize cevap verir. eline sağlık Zeinardacım..
NUR_UM
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 55
7 sene önce
Çok güzelmiş Maşallah... Teşekkürler
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)