Sayilar hakkinda soru

Bu konu amethyst tarafından 10 sene önce açıldı, 575 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
amethyst
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 17
10 sene önce

Arkadaslar merhaba, sayilar hakkinda bir sorum olacakti. Bir bölümde denmis ki eger esmalari kendi sayilari ile carpar isek veya 10 ile carpar isek ebced hesabi sorunu kalmaz. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Misal olarak : Allah c.c. (6 6 ) 66×10 =660 66X66 =4356 yani aradaki fark nedir? 10 ile carpilamsi mi dogru veya kendi sayisi ile carpilamsi mi? Diger bir sorum ise esmalari birlestirme ile alakali. Mesela : el halim (88) el mukaddim (184) iki esmanin ebced degeri 272 yapiyor. Okurken ya halim´ul ya mukaddim mi deniyor 272 gelene kadar, yoksa ilk önce el mukaddim 184 defa bitirip sonra el halim 88 defa mi okunuyor ? Sayilar hakkinda bazen vesvese oluyor eger bu konuda bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim degerli kardeslerim . Sevgiler ile

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Büyü ya da vefk yapmayı düşünmüyorsan sayılara takılma.... Zira yaradan kulunun duasındaki inanca ve tevekküle bakar kaç adet zikrettiğine ya da okuduğuna değil... Ancak sorunun cevabını vermek gerekirse esmanın ebced değeri ya da bu değerin kendisiyle çarpılması sonucunda çıkan değer dikkate alınır.
amethyst
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 17
10 sene önce
merhaba zeinarda , yok asla büyü yada vefk daha dogrusu bilmedigim islerle ugrasmak istemem büyük sorumluluk sonucta. Sadece esma zikirlerini kurallarina göre yapmak ve istifade etmek amacim. Bu arada sen ne mübarek insanin ya her soruma cevap veriyorsun allah ne muradin varsa versin, seni kötülükten kötü amelli insanlardan ve varliklardan korusun,ve hayatta saglik mutluluk huzur versin insallah.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Amin cümlemize inşaallah...... Allah senden de razı olsun...Esma zikirlerinde tek kural ki dualar da böyledir,sadece ilahi dergaha tüm verlığınla yönelmen ve içinde o anda sadece yaradana olan sevgin olmalı gerisi hiç önemli değil... Gerek kuran-ı kerimde ilahi beyanlarda gerekse sahih hadislerde geçen tek bir tavsiye vardır;<> denir,hadislerda ayrıca bir ayetin esmanın ya da duanın asla sayısı verilmemiştir,sadece çokça okuyun,çokça zikredin denmiştir.... Ashaptan hiç kimsenin sayıyla zikrettiği hususunda bize kadar gelen bir bilgi yok... Ancak islam alimleri yaygın bir şekilde kullandıkları ebced hesabıyla bu isimlerin değerlerini bizlere bildirmişlerdir...... Evliyaullahın içinden de bize kadar gelen bu konuda bir bilgi yok.... Yani yaradana ve peygamberine en yakın mübarek insanların da ebced değerine göre zikir çektiklerine dair bir bilgi yoktur.... Sayarak okuduğunda kafan hep sayıya takılı kalır,yeterince konsantre olamazsın..... Oysa kendine bir 10-15 dk ayır o süre içerisinde tam bir huşu içişnde zikrini çek....(ama gözün saatte olmasın:biggrin[1]:) yani alarmı 10 dk kur ve zikrini çek..bence daha makbuldür..
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
sen boyle fesvese ile okursan sana ilahi gucler gelmezki seytaniler gelir neyse her iki sekildede gene koselik olursun nasilmi?seytaniler gelirse dunyada koselik olur ama cehenneme gidersin,rahmaniler gelirse gene dunyada koselik olur cennete gidersin:biggrin[1]:ilk esma calismalarinda ebcedleri carpmadan yap tam diyelim Ya Allah 66 o hafta sadece gununde sayisinda oku,aradan iki ay gecsin istedigini carpabilirsin,sana hikmet kapisi ilk once acilsin sonra hangi kapiyi calarsan seni tanirlar zorlamaya gerek yok kapilari zaman ve sabir herseyin ilacidir,insani mezara sokan tek duygusu sabirsizliktir
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)