Esma-ül Hüsna Şerhi ve Havassı

Bu konu kartalll tarafından 7 sene önce açıldı, 792 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
kartalll
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 4
7 sene önce

Silsile-i sadatımız (yani altun silsile tabir edilen nakşi silsilesinden) Hace Muhammed şah bahaüddin-i nakşibendi hazretlerinin talebesi ve halifesi Mevlana Yakup çerhi hazretleri şerhi esma-ül hüsna kitabında buyurdu ki:

Bil ki Ey derviş Esma-i ilahilerin türlü türlü davet şekli vardır. Birine küçük davet birine de büyük davet derler, birine vasit (orta) birine daveti ekber derler, birine dahi daveti uzma (en büyük davet) derler. Bunların hepsindede riyazetli oruç tutmak şarttır. Halvete girmek şarttır. Buhur yakmak şarttır. (günlere ait olan buhurlar yakılır, kitabımızın yasini şerif vefki ile ilgili bölümünde günlerin buhurlarını yazdık) Davet yapmak için izin şarttır. (kitabımızın başında izin ile alakalı mevzuyu açıkladık) Riyazetin en azı 1 haftadır, vasit (ortanca) riyazet 40 gündür, En büyük riyazet ise tam 1 yıldır. Hepsinde de ayrı ayrı havvaslar zuhur eder.
Riyazete ve halvete nasıl ibtida edileceğini esma-i idrisiye bölümünde anlattık.

Eğer halvette riyazet çekip esma-i ilahileri okumak murat edersen halvete girip oturduktan sonra 1 fatiha 3 ihlası şerif okuyup peygamber efendimizin ve bütün peygamberlerin ve bütün evliya-ullahın ruhlarına hediye et.

Sonra ameline bunu okuyarak başla:


بسم هللا الرحمن الرحيم بسم هللا وباهلل والحمد هلل اللهم صل على محمد وال محمد وصل على جميع االنبياء والمرسلين هو هللا الذى ال اله اال هو عالم الغيب والشهادة هو الرحمن الرحيم
هو هللا الذي ال إله إال هو الملك القدوس السالم المؤمن المهيمن العزيز الجبار المتكبر سبحان هللا
عما يشركون هو هللا الخالق البارئ المصور له األسماء الحسنى يسبح له ما في السماوات واألرض وهو العزيز
الحكيم اللهم افتح علي ابواب الدخول فى شواكل االسماء بهياكل الدعاء مقرونا بضمائر االيماء متوجها بشعائر السماء بحق ذاتك وصفاتك يا قدوس يا قدوس يا كافى المتوكلين ارفع الحجاب من عينى واوصلنى الى الروحانيين وسخرهم لى بقدرتك يا اقدر القادرين انك على كل شيئ قدير وباالجابة
جدير

Okunuşu
Bismillahirrahmanirrahim bismillah vebillah velhamdülillah allahümme salli ala muhammedin ve ali muhammedin ve salli ala cemi-il enbiya-i vel murseliyn hüvallahüllezi la ilahe illa hü alimül gaybi veşşehadeti hüverrahmanurrahim hüvallahüllezi la ilahe illa hü el melikül kuddüsüsselamül mü’minül müheyminül azizül cebbarul mütekebbir sübhanallahi amma yüşrikün hüvallahül halikul bari-ül musavviru lehül esma-ül hüsna yüsebbihu lehü ma fissemavati vel ard vehüvel azizül hakim.

Allahümmeftah aleyye ebvabedduhuli fi şevakilil esma-i biheyakiliddua-i makrunen bizama-iril iyma-i müteveccihen bi-şa-airissema-i bihakki zatike ve sıfatike ya kuddüs ya kuddüs ya kafiyel mütevekkiliyn irfa-il hicabe min ayni ve üvassilni ilerruhaniyyine ve sahhirhüm li bi kudretike ya akderül kadiriyn inneke ala külli şey-in kadir ve bil icabeti cedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)