Kendinizi Ne Kadar ve Nasıl Tanıyorsunuz

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 614 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

İstediğin hayata kavuşmanın yolu kendini tanımaktan geçer .Kendini tanıma aslında zor bir süreçtir. İnsanın kendi davranışlarını gözlemleyerek, yargılamadan, kendiyle yüzleşmesini gerektirirKendimizi ne kadar tanıyoruz?Kendinize bir göz atmaya ne dersiniz. Aşağıdaki soruların cevabını ayrıntıları ile yazmayı deneyin.1-En sevdiğiniz fiziksel özellikleriniz neler?2-Vücudunuzda beğenmediğiniz yer neresi? Neden?3-En sevdiğiniz yönleriniz neler?4-En sevmediğiniz huyunuz ne?5-Başkaları sizi nasıl anlatır? Dilerseniz bunun için küçük bir çalışma yapabilirsiniz. Size en yakın kişilere, sizin en sevdikleri ve hiç sevmedikleri yönlerinizi söylemelerini isteyebilirsiniz. 6-Hayatınız boyunca yaptıklarınız içinde kendinle en fazla gurur duyduğun beş şey nedir?7-Hayalinizdeki iş nedir? Para kazanmak, itibar vb. düşünmeyecek olsanız hangi işi yapmak isterdiniz?8-Bir yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrası için kariyer planlarınız neler?9-Sizi mutlu eden uğraşılarınız neler?10-Nerede, nasıl bir evde yaşamak istersiniz. Bahçesi var mı, kaçıncı kat, duvarları ne renk, kaç odalı, merdivenleri nasıl?11-Aşk, evlilik, çocuk size ne ifade ediyor?12-Hayalinizdeki eş nasıl biri? Boyu, kilosu, saçı, gözü, konuşması, eğitimi, işi? 13-Size nasıl davranmasını istersiniz? 14-Birlikte neler yapmak istersiniz? Çocuk istiyor musunuz?15-Arkadaşlarınızla, çevrenizle ilişkileriniz nasıl? Başkalarını dinlerken onların ne söylediklerine mi, ne kastettiklerine mi bakarsınız? Grup içinde olduğunuz zaman gruptakilerin çoğunluğu yönünde fikirlerinizi değiştirir misiniz?16-Daha çok kendi isteklerinizi mi, başkalarının isteklerini mi yaparsınız? 17-“Hayır “ demekte zorlanır mısınız?18-Korkularınızın farkında mısınız?19-Başkasının hayatını mı, kendi hayatınızı mı yaşıyorsunuz?20-Kendinzi güvende ve emin hissettiren şeyler nelerdir?21-Duygularınızın farkında mısınız? 22-Duygularınızı ne şekilde ifade ediyorsunuz? İfade etmekte en çok zorlandığınız duygun hangisidir? Duygu-Düşünce-Davranış birbirini etkiler ve yaratır. Hayatımızı yöneten aslında duygulardır. Hissettiğimiz gibi düşünür ve evrene mesaj göndeririz. Böylece hayatımızı farkında olarak ya da olmayarak şekillendiririz. 23-Biri sizin mutlu ve mutsuz olduğunuzu nasıl anlayabilir?24-Sizi ne mutlu eder? Sizi mutlu eden şeyleri yapabiliyor musunuz? Yapamıyorsanız engeliniz ne? Sizin için sizden daha önemline olabilir?25-Yaşam için hedefleriniz neler? 1,5,10 yıl sonra nasıl bir yaşam düşünüyorsunuz?Cevaplarınızı düşünerek yazın. Yazarken geleceğinizi de yarattığınızı aklınızdan çıkarmayın

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
ilginc bir konu zeinardacim emegine saglik Cevaplarınızı düşünerek yazın. Yazarken geleceğinizi de yarattığınızı aklınızdan çıkarmayın ben en iyisi rahat bir zamanda hesaplim gelecegim söz kousuysa:biggrin[1]:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
buraya yazmasanız da kandinize karşı dürüst olun......
feray
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 169
8 sene önce
Zeinarda guzel bir paylasim herzamanki gibi begeniyle okudum yuregine saglik
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
yaşımız henüz gençken, bize bu şekilde güzel nasihat değerinde bilgi aktaran olmadı... okuyan gençler bu yazının değerini bilmeli..!
havsulhavas
Üyelik Zamanı: 5 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 1
5 sene önce
ben çok kötüymüşüm anladım
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)