Çok Önemli Bir Dua Ferec ve Mahrec Duası

Bu konu camuro tarafından 11 sene önce açıldı, 2884 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce

Ferec ve Mahrec Duası (Zafer ve Çıkış Kapısı Duası)

Büyük Allah’tır, her türlü hamd ü senâ O Yüceler Yücesi’nin hakkıdır ve sabah-akşam tesbîh ile anılmaya layık sadece O’dur.

Allah’tan başka ilah yoktur, tek ilah O’dur. Sözünü tutmuş, kuluna yardım etmiş, düşman ordularının hepsini bozguna uğratmıştır. Allah’tan başka ilâh yoktur. Allahım! Senin ihsan ettiğine mâni olacak yoktur. Senin mani olduğunu da lütfedecek yoktur. Sana karşı hiçbir şan ve şeref sahibine, şan ve şerefinin bir faydası dokunmaz.

Allahım! Esrar semâsının güneşi, nurların mazharı, celâl yörüngesinin merkezi ve cemâl felekinin kutbu olan Hz. Muhammed’in lâtif ve biricik zâtına salât eyle. Allahım! Senin nezdindeki sırrı ve Sana doğru seyri hürmetine beni korktuklarımdan emin kıl, sürçme ve inhiraflarıma istikamet ver, hüznümü ve hırsımı gider, benimle ol, Sana yönlendirmek üzere beni benden al, kendimden fâni olmakla beni rızıklandır, beni nefsimle imtihan etme, basar ve basiretimi beşerî hislerimle perdeleme. Her gizli sırrı bana aç, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Hayy, yâ Kayyûm.

Allahım! Bana ve bütün ümmet-i Muhammed’e (sallallahu aleyhi ve sellem) merhametinle muamele et. Allahım! Beni ve bütün ümmet-i Muhammed’i (sallallahu aleyhi ve sellem) bağışla. Allahım! Kalblerimizin arasını telif buyur ve bizlere vifak ve ittifak bahşeyle. Allahım! Katından bir ruh ile bizi teyid buyur. Bizi sevdiğin ve razı olduğun işleri yapmaya muvaffak eyle. Yâ Erhame’r-Râhimîn ve yâ zel-celâli vel-ikrâm.

Halîm ve Kerîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Arş-ı Azîm’in Rabbi’ni tesbih ederim. Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Allahım! Senden, rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, her türlü günahtan da selâmette olmayı istiyorum. Bende bağışlamadığın hiçbir günah, gidermediğin hiçbir keder, Senin rızana ma’tuf olup da karşılamadığın hiçbir ihtiyaç bırakma, Yâ Erhame’r-Râhimîn. Allahım! Sen kulların arasında ihtilaf edegeldikleri şeylerde hüküm verirsin. Yüce ve azîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Halîm ve Kerîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Yedi semânın ve Arş-ı Azîm’in Rabbi’ni tesbih ederim. Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Allahım!, (ey) kederleri gideren, tasaları kaldıran, Sana dua ettiklerinde çaresizlerin duasına icâbet eden, ey dünya ve ahiretin Rahmân ve Rahîmi, ihtiyaçlarımın giderilmesi ve tamamlanması hususunda beni başkalarının merhametinden müstağni kılacak bir şekilde bana merhamet et.

Allahım! Bizimle, bize düşmanlık besleyenler arasında Sen âdil hükmünü ver, ver ki haklı ile haksız açığa çıksın. Sen elbette hüküm verenlerin en iyisisin! Allahım! Bize düşmanlık besleyen insafsız ve vicdansızların hepsini Sana havale ediyoruz. Kirli emellerine ulaşmalarına müsaade etme, onlara karşı bize yardım et. Onları birbirine düşür.

Allahım! Dünyanın dört bir bucağındaki kadın-erkek bütün kardeşlerimize, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza ve dostlarımıza da gam ve kederlerinden en yakın zamanda kurtulmak için ferec ve mahrec nasib buyur! Allahım! Onlar ve kendim için Senin aşılamaz havl ve kuvvetine dayanan bir güç ve kuvvet istiyorum. Dualarımızın hepsini kabul buyur Allahım! Ümitlerimizi boşa çıkarma Allahım! Düşmanlarımızı da bir kez daha Sana havale ediyoruz, onların hakkından Sen gel Allahım!

Allahım! Efendimiz Hazreti Muhammed’e, ailesine ve ashabına, ilmin ve mâlûmatın sayısınca salât u selam eyle ve bereket ihsan et! Amin!..


http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P7dN_6hiSrw

işlerin rast gitmesi sıkıntılardan kurtulmak ve hacetlerin gerçekleşmesi için
her sabah üç defa okuyun veya dinleyin.


“Kendisine dua kapıları açılana, rahmet kapıları da açılmış demektir”, “Dua mü’minin silahı, dinin direği, arzın ve semaların nurudur”, “Dua etmekte acziyet ve tembellik göstermeyin! Çünkü dua eden helak olmaz, hüsrana uğramaz”, “Size, sizi düşmanlarınızdan kurtaracak ve üzerinize sağanak sağanak rızık ve lütuf yağmasına vesile olacak bir şöy söyleyeyim mi? O, gece-gündüz Rabbiniz’e dua etmenizdir”, “Cenab-ı Allah haya ve kerem sahibidir, rahîmdir; Kendisine el açan bir kulunu eli boş ve haybet içinde geri çevirmekten haya eder”, “Kul Rabbinden bir hayır dileyince Cenab-ı Allah üç şekilde mukâbelede bulunur; ya hemen dileğini yerine getirir, ya ahirete saklar ya da o dua ile başından bir kötülük ve zararı def’eder”, “Bela ve kazaları ancak dua defeder”, “Kim zor ve sıkışık zamanlarında Rabbinin kendisine yardım etmesini dilerse, rahat olduğu zamanlarda Rabbine çok dua etsin”



kaynak:el kulubu’d daria (ilim bahçesi)

tılsm
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 526
11 sene önce
Emeğine yüreğine sağlık...
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
11 sene önce
ilk kez duydum bu duayı......
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)