İftar Duaları

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 816 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Ramazan ayı geldiğinde yapılacak dualar arasında bulunan dualar arasında İftar duası da yer alır. Müslümanların oruçlarını tuttuktan sonra akşam Ezanı ile birlikte iftarlarını açmadan önce okunması geren iftar duaları. İşte sizlere çok kısa ve hemen ezberlenecek güzel dualar “Allâhumme leke sumtu ve bike âmentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızkıke eftartu veli savmi ğadin neveytu fağfir limâ kaddemtu vemâ ahhertu.” Anlamı: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.” Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym. Anlamı: Allahım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım. Ancak Sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tesbih ederim. Allahım Benden kabul buyur. Çünkü Sen işiten ve bilensin. Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkuke eftertu” (Allah’ım senin rızân için oruç tuttum Sana inandım Sana güvendimSenin rızkınla orucumu açıyorum Allah’ım sana sonsuz hamd,Peygamberimize de salat-ü selam olsun. Sana inandık sana güvendik senin rızan için oruç tuttuk,Verdiğin helal rızıkla iftar ettik… Orucumuzu,namazımızı ve tüm iyiliklerimizi kabul eyle Ya Rabbi!!! Ramazan-ı Şerifi en güzel şekilde değerlendirmeyi günahlardan temizlenen ve çok sevap kazanarak Cenneti hak edenlerden olmayı bizlere nasib eyle Dualarımızın kabülü ve günahlarımızın affı için Allah rızası içinEL-FATİHA

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Her gün iftar vaktinde " Sübhanellahi ve Bihamdihi Sübhanellahil Azim Esteğfirullah " 100 kere. Gün içerisinde 3 Ayetel Kursi, 3 Kadir Suresi, 3 İhlas suresi okunursa fazileti kat kat artar.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
5 sene önce
" Sübhanellahi ve Bihamdihi Sübhanellahil Azim Esteğfirullah "
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23540 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye sevim1551
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)