Arife Gün Ve Gecesi Okunacak Dua..

Bu konu lahutiye tarafından 13 sene önce açıldı, 724 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce

Bilindiği üzere mübarek gün ve gecelerimizden biri de bayram gecesi ile bayram günüdür. Resûl-i Ekrem Efendimiz arife gecesinde şu duâyı okuyana Cenab-ı Hak istediğini vereceğini beyân buyurmuştur. Duâ şudur:“Sübhânellezi fi’s-semavâti arşuhu. Sübhânellezi fi’l-ardı mevtıuhu. Sübhânellezi fi’l-bahri sebilühu.Sübhânellezi fi’n-nâri sûltanühu. sübhânellezi fi’l-cenneti rahmetühu. Sübhânellezi fi’l-kubûri kadâuhu. Sübhânellezi fi’l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi rafaa’s-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa’l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.“(Ahmed Şahin-Dualarımız)

SOLAK
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 388
Yanıt Sayısı: 2290
13 sene önce
Sübhânellezi fi's-semavâti arşuhu. Sübhânellezi fi'l-ardı mevtıuhu. Sübhânellezi fi'l-bahri sebilühu.Sübhânellezi fi'n-nâri sûltanühu. sübhânellezi fi'l-cenneti rahmetühu. Sübhânellezi fi'l-kubûri kadâuhu. Sübhânellezi fi'l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi rafaa's-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa'l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi Okumaya çalıştık.Allah yar ve yardımcımız olsun ..
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce
Değerli abim paylaşımın çok değerli Allah razı olsun. Ama öğrenmek istediğim nokta arefe günü sadece Kurban Bayramı öncesi gün olarak geçiyor değil mi. Ramazan bayrramı içinde arefe günü geçerlimidir?
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce
Arefe, Kurban Bayramından bir önceki gün, hicrî takvime göre Zilhicce ayının 9. günüdür. Ancak Ramazan Bayramının bir önceki gününe de arefe denmiştir. Resulullahın (sav) bildirdiğine göre: "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc 246)
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce
teşekkürler abi bilgi için
Ezom
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 509
13 sene önce
güzel ve değerli bilgilerin için sağol abi duayı yazcak vaktim yok ama inşallah ilerleyen saatlerde okuyacağım...
ceren34
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 375
12 sene önce
Sübhânellezi fi’s-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi’n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi’l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi’l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa’s-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa’l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.” “Sübhânellezi fi’s-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi’n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi’l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi’l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa’s-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa’l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.” -Lâ ilâhe illâllahü ve lehü’l-hamdü ve hüve alâ küli şey’in kadir Allahümme’c’al fi kalbi nûran ve fi basari nûran. Allahümme’şrah li sadri ve yessir li emri…” “Allah’ım kalbimi gözümü gönlümü nûrlu kıl. Allah’ım kalbime genişlik işlerime kolaylık ver.”
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)