Nazar nedir?

Bu konu sdulu tarafından 11 sene önce açıldı, 576 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
sdulu
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 122
11 sene önce

NAZAR

İnsanların çoğumuzun bilmediği . Pek çoğumuzun da varlığına cahilce ve sapıkça inanmak istemediği göz ile görülmeyen bir tehlikeyi anlatmak istiyorum

Bu tehlike emin olunuz ki . Bugün ruhsal ve manevi rahatsızlık hisseden ve bunu Doktor , Doktor gezip tedaviye aranmaktadır fakat bu konuda en ufak bir mesafe bile alamayan insanlarımızın rahatsızlığının baş ve tek sebebidir .
Yalnız Müslümanlar arasında değil gayrimüslimler , İsevi , Musevi , Necusi , Hıristiyan , Dinleri arasın dada arasında da ( Nazar göz değmesi ) . İnancı vardır .

Günümüze kadar ilim adamları nazar değmesini araştırmışlar böyle bir olayın vuku bulduğunu kabul etmişler . Fakat bu olayın nasıl meydana geldiğini anlayamamışlardır.

Yani ( Nazar göz değmesi ) . Olayı gerçekten vardır . Fakat bu nasıl meydana gelmektedir . İşte ilim adamları bunu keşfedememişlerdir.

Ancak bugün tekniğin gelişmesi ile asrın mucizesi olarak kabul edilen Bioenerji ilmi sayesinde bu olay kanıtlanmış ve insanların gözlerini çok etkili ve insanı yatağa düşürecek ve ölüme götürecek kadar ağır olan bu şiddetli ( Göz ile Nazar ) . İle karşı karşıyayız . Bu olayın da insanlar ve diğer varlıklar üzerinde büyük ölçüde evrendeki tüm canlılar üzerinde etkisi ve tesiri vardır . Ve hiç bir Doktorda bunun çaresi yoktur dualar ve ( Kur an – ı Kerim ) hariç .

İşte bu ışınlar insan mekanizmasının düzeni olarak kabul edilen Bioretimi yani insanın biyolojik dengesini bozmakta ve insanlarda bitkinlik . Halsizliğe hastalığa hatta zayıf bünyeli insanlarda ölüme bile neden olmaktadır .

Yapılan araştırmalar neticesinde görülen bir diğer gerçek de bu ışınların doz ve oranının insanların kızgın asabi dengesiz ve aşırı kavgacı olaylarına sebebiyet anlarında daha da arttığı ve tahrip gücünün yükseldiğidir .

Bu güç renkli gözlü insanlarda diğer göz renklerine sahip insanlara nazaran daha artmakta ve tehlikeli olmaktadır .

İşte bu konuda aklımıza ( Muhammed Mustafa . s.a.v . Efendimizin ) Hadis-i Şerifi gelmektedir .

“Renkli gözlü insanlardan sakınınız.”

Bazı insanların çok beğendikleri insanlara veya mallara bakışlarıyla ve sözleriyle zarar verdikleri tarih boyunca görülmüş kaçınılmaz ve göz ve kulak ardı edilmeyecek kadar bir gerçektir.

Siz de kendi hayatınızda durup dururken bardağınızın kırıldığına vazonuzun veya aynanızın çatladığına yeni aldığınız ve üzerine titrediğiniz bir eşyanın durup dururken bozulduğuna şahit olmuşsunuzdur.

Veyahut da kendinizi çok sıhhatli ve zinde hissettiğiniz bir anınızda bir der bire ve ansızın ve nedensiz halsiz olamaz mısınız ( Nazarın ve Gözün ) . Verdiği bir hastalık sebebi olan hastalıktır olmuştur . Tüm bu olayların nedeni ve sebebini bilmediğimiz nazar olayıdır .

İşte bu neden ile İslam alimleri ( Kuran – ı Kerim ) den aldıkları bilgilerle nazar değmesi olayını kabul etmişler . nazar dan korunmak için kökeni ayet ve hadislere dayanan bazı silahlar tavsiye etmişlerdir.

Nazar olayının varlığını ( Muhammed Mustafa s.a.v. Efendimiz ) haset ederek ona göz değdirmeye çalışanların olduğunu haber veren
Şu ayeti kerimeden anlamalıyım

O inkar edenler ( Kur ’ an – ı ) işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle yere yılacaklardı . Kalem suresi ayet 51

Kafirler bu sure ile bun dan önce ( Kur ’ an – ı ) . İlk işittikleri zaman onu nazım ve manasıyla belli ayetleri ve ( Kur ’ an- ı ) kerimi inkar ettikleri zaman yüksekliğini ve efendimiz ( Muhammed Mustafa s . a . v . Efendimizi ) . Son derece kıskanmışlar .

Bütün kötülük ve kıskançlık dolu bakışlarını ona dikerek ve onu yiyecekmiş gibi bakarak yok etmeye çalışmışlardır . İşte onun üzerine bu ( Ayet – ı Kerime ) nazil olmuş ve ( Muhammed Mustafa s . a . v . Efendimiz ) . Bu kötü durumdan haberdar ederek onlara karşı tedbir almasını sağlamıştır .

Nazardan korunmak için insanın kendisine sürekli olarak Maşallah ve Tebareke ( ALLAH ) . Zikirlerini çekmesi de çok faydalıdır.
Nazar hasetten doğar . İnsan haset ettiği zaman içindeki kötü düşünceler . Gözleri vasıtasıyla haset olunan kimsenin üzerine etki eder .
Haset insanlardan olduğu gibi Cinler den de olabilir . Haset etme bakımından görenle görmeyen aynıdır . İnsan kendi nefsini kendi malını ve kendi evladını da nazar edebilir .
Ebu Hureyre den rivayet edildiğine göre . ( Muhammed Mustafa s . a . v. Efendimiz ) . Hasetten sakının çünkü ateşin odunu yediği gibi hasette sevapları yer buyurmuştur

İbn – i Abbas tan rivayet edildiğine göre ( Muhammed Mustafa s . a . v . Efendimize ) . Eğer kaderi geçecek bir şey olsaydı . Nazar olurdu . Eğer nazar olduğunuzu anlarsanız gusül ediniz dedi .

Hazreti Aişe den rivayet edildiğine göre . ( Muhammed Mustafa s . a . v . Efendimiz ) . Nazardan ( ALLAH ’ A ) sığınırım Muhakkak ( Nazar göz değmesi ) . Haktır ” buyurmuştur.

Cabir ( r . a ) den rivayet edildiğine göre . Peygamber imiz Nazar insani Mezara Deveyi Kazana koyar buyurdu der ( ALLAH ’ IN ) kaza ve kaderinden sonra . ümmetimden ölenlerin ekserisi nazardandır . buyurdu.

Yoksa onlar , ( ALLAH’IN ) fazl-u kereminden insanlara verdiği şeylerden dolayı onları haset mi ediyorlar ? Oysa biz , İbrahim ailesine de kitap ve hikmet vermiştik . ( Bunlardan başka ) büyük bir hükümranlık da vermiştik . Nisa suresi ayet 54

Buna rağmen Rabbi onu seçmiş ve Salih kullarından eylemiştir. Kalem suresi ayet 50

O inkar edenler ( Kuran – ı ) işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle yere yıkacaklardı . Senin hakkında o muhakkak bir mecnundur diyorlardı . Kalem suresi ayet 51

Halbuki ( Kuran ) bütün alemlere uyarıdan başka bir şey değildir. Kalem suresi ayet 52

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)