Mümin Maskeli Müşrikler..

Bu konu lahutiye tarafından 13 sene önce açıldı, 488 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce

[COLOR=red]Allah Resulü şirke karşı savaşmıştı. Amcaoğlu ve damadı olan ‘’İmam Ali’’ de öyle…[/COLOR]Ama arada bir fark var.Resul’ü Ekrem(Cömert Elçi), açık ve [COLOR=white]belirgin şirk ile savaştı. Ve Allah’ın yardımı ile başardı…[/COLOR]Ancak İmam Ali için onu söylemek zor;Çünkü o ‘’Cüppeli, Sarıklı Şirk ile savaştı’’ ve mağlup edildi…Ve zamanımız, Ali düşmanlarının saltanatına mahkum olmuş görünüyor.Ki Muaviye ile Ebu Cehil arasındaki en büyük farklardan biri de budur…Biri Kuran’ı reddeder, Ötekisi ise, elinden Kuran’ı düşürmez!Ama Kuran’ı ‘’mızrak ucuna takar.’’Yani silaha dönüştürür…Ne biçim bir iş ki,Birileri de ona eren-evliya der…Bu iş böyle süregider.!***********Bugünün şirkini ‘’ateistlerde, dindar olmayanlarda aramak, cehalettir.’’Bugün şirk, cüppe altında, 500 dolarlık türbanın altında, arka cebinde yüzbinlerce dolarlık banka cüzdanı olan pantalonların içinde gizli…Bugünün şirki, tıpkı Ali’nin savaştığı şirk gibi…Ki ne diyor O büyük insan;‘’Onlar da din elbisesi giymiş, ama tersinden!’’Mümin maskeli müşrikliğin yaşattığı felaketleri yaşıyoruz. Bu akl’ı kıt, dini eksiklerin ardına takılanlar hiç şikayet etmesin. İnandığınızı düşündüğünüz Resul sizi şikayet ediyor;Ey Rabbim, benim toplumum Kuran’ı terketti! (Furkan Suresi 30. Ayet)Dikkat ediniz. Bu şikayetin mahşerde cereyan edeceğini belirten Kuran’da, başka bir şikayet yok…Yani Hazreti Peygamber şöyle bir şikayette bulunmuyor;

  • [*]Ya Rabbi, benim toplumum namazları kaçırdı! [*]Benim toplumum, sakalını kesti! [*]Benim toplumum, oruçları kaçırdı! [*]Benim toplumum, hacca gitmedi!

Peki ne diyor ?

  • [*]Benim toplumum Kuran’ı terketti!

Ya nereye gitti ?**************Bu ne anlama gelir dersiniz ?(BAKARA suresi 170. ayet) Onlara, “Allah’ın indirdiğine uyun” dendiğinde: “Hayır! Biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız.” derler. Peki, ataları bir şeye akıl erdiremiyor, doğruya ve güzele ulaşamıyor idiyseler!…(YÛNUS suresi 31. ayet) Sor: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya o işitme gücünün ve gözlerin sahibi kim? Kim çıkarıyor ölüden diriyi ve kim çıkarıyor diriden ölüyü? Kim çekip çeviriyor iş ve oluşu?” Hemen, “Allah!” diyecekler. De ki: “Hâlâ kendinize gelmiyor musunuz?”Bu soru; Ebu Cehil’lere, Velid bin Muğilelere soruluyor…Yani, şirkin elebaşlarına!Ve ne diyorlar ?’Allah!’’Ne sandınız ? Kuran’ın ateistlere savaş açtığını falan mı ?Hayır Hayır!Kuran, ‘’La ilahe illallah’’ deyip;Altına, gümüşe, mala, paraya, iktidara, güce, koltuğa tapanlara karşı savaşmıştır.Ve Resulullah’ın savaştığı zümre, yukarıda gördüğünüz gibi; Allah’a inanan, Kuran’a inanmayan bir zümredir.Neden mi ?İşte nedeni;Sana neyi dağıtacaklarını sorarlar, de ki; ihtiyaçlarınızdan artanın malın tamamını! (Bakara Suresi 219. Ayet)(HÛD suresi 87. ayet) Dediler ki: “Ey Şuayb! Namazın mı emrediyor sana, atalarımızın tapar olduğunu terk etmemizi yahut mallarımızı yoksullara dağıtmamızı? Esasında sen; gerçekten yumuşak huylu, olgun bir insansın.”Düşünenler için…alıntı..

dilara12
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 332
13 sene önce
değerli kocayürek emeğinize sağlık...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)