Ey kayın valide! Hayatta herkes ettiğini bulur bilmiyor musun?

Bu konu Aşık:( tarafından 10 sene önce açıldı, 579 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
Aşık:(
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 42
Yanıt Sayısı: 213
10 sene önce

Bir yerde okuduğum şu hikayede bizlere verilen çok güzel bir ders var.Erkek anneleri yada kadın anneleri fark etmez çoğu zaman evlatlarını kimseye layık görmezler ve kıskanırlar.Sanki onlar gelin olmadı aynı davranış kendine yapılsa ne yaparlardı hiç düşünmezler.

Bu gerçek bir hikaye mutlak çevrenizde görmüş, duymuş yada aynı şey başınıza gelmiştir.Ne ekersen onu biçersin,yaptığın kötülük asla yanına kalmaz.

“Bir tarafında kıskanç bir kaynana, diğer tarafında da yetim bir kızla evli bir erkek evlat var. Kaynana evliliğin ilk gününden itibaren her gün ‘sen iyi bakamıyorsun oğluma, ona layık değilsin, beceriksiz!’ türünden sözlerle eziyet ediyor geline. Damat da annesiyle işbirliği yapınca evlilik geline zindan oluyor. Nihayetinde gelin boşanmayı kabullenmek zorunda kalıyor, ıstırabını kalbine gömerek bir akrabasına sığınıyor.

Eşini annesinin iftiralarına ve sözlü saldırılarına kurban eden damat, ertesi yıl, banyoda düşüp kafasını duvara çarpıyor, ölmüyor ama felçli kalıyor. Sonuç: Eğer henüz ölmedilerse, on yıldan fazladır, yatağa mahkûm olan oğlunu annesi kendi elleriyle yediriyor ve altını temizliyor.

Ey kayın valide! Hayatta herkesin ettiğini bulacağını büyüklerin deneyimlerinden öğrenmedin mi? Ey damat! ‘Başınıza gelen musibetler ellerinizde yapıp ettikleriniz yüzündendir.” (Şura/30) ayetini sana kimse söylemedi mi? Allah’tan başka kimsesi olmayan bir mazluma zulmederek kendinize yazık ettiniz. Kibriniz ve bencilliğinizle dünyanız zindan oldu; peki ya ahiretiniz?”

asil66
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 89
10 sene önce
Emegine sağlık güzel bir kıssa.benim eşimin aileside 26 yıl boyunca kızlarının benden soguması için çok ugraştılar. Ve başardılarda şu an ayrıldım. Ama halen eşimi çok seviyorum. ve 8 aydır hiç görmedim,çok özlüyorum onu ama o beni ailesine sattı.Onların sonunuda ben merak ediyorum.SELAM VE DUA İLE KALIN.
Aşık:(
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 42
Yanıt Sayısı: 213
10 sene önce
çok üzüldüm hikayenize inşallah eşinizden çıkmaz seviyorsunuz... yoksa sizde acı çekersiniz ailesi bu dünyada çekmezze ahirette cezasını bulur... Rabbim büyüktür mazlumun ahını kimsenin yanına bırakmaz... selametle....
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce
emeğine sağlık canım üzücü bir olaymış.
Aşık:(
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 42
Yanıt Sayısı: 213
10 sene önce
aynen ama ders alınması lazım bizler gelecegin kaynanalarına ders olsun :)
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23559 Kayıtlı Üye
  • 16563 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye Cgla
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)