Sabır İstemek Doğrumudur

Bu konu Silent tarafından 13 sene önce açıldı, 846 kere okundu ve 10 Cevap verildi.
Silent
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 71
Yanıt Sayısı: 473
13 sene önce

Hemen hemen hepimiz yaşadığımız zorluklar karşında Allah c.c. den sabır dileriz oysa bu nekadar doğrudur

Bir sıkıntımızda veya bir derde tutulupda Allaha yalvarıp dua ederken sakın Allah’ım bana sabır ver demeyin…Peygamber efendimiz bir gün Allah’a yalvaran bir mümini duydu,mümin şöyle diyordu;Allah’ım bana sabır ver..

Peygamber efendimiz mümine şöyle buyurdu:Sen Allahtan ne istedin biliyormusun?Oda sıkıntılı olduğum için Allahtan sabır istedim dedi.
Peygamber efendimizde hayır sen Allahtan dert istedin Allah sabrı niye verir verdiği derde katlanmak için bir daha Allaha yalvarırken Allahım bana afiyet ver diye dua et diye buyurdu.sıkıntımızda hüznümüzde derdimizde duamızda Allah’tan Afiyet İstemeliyiz.Başkalarınada dua edeken de aynı şeyi gözetmeliyiz.

SOLAK
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 388
Yanıt Sayısı: 2290
13 sene önce
Allah sabrı niye verir verdiği derde katlanmak için Güzel ifade edilmiş Tarih boyunca söylenen onca atasözü çöpe gitsin ..:smile:
Ezom
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 509
13 sene önce
Sabır değil afiyet iste hadisini bende bir çoğumuzun bildiği kitaplarının yaygın olduğu bir hocamızın kitabında okumuştum ve ogün bugündür allahım sabır derim ama dururum ne istemeliyim sabırmı afiyetmi die düşünürüm. sizler ne düşünüyonuz kardeşlerim ne dilemeliyiz sabırmı afiyetmi bilgisi olan varmı selametle...
yaren
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 87
13 sene önce
Emeğine sağlık kardeşim yıllardır bizlerin bildiği yanlışmış demek güzel paylaşımın için RAHMAN razı olsun senden selametle
nesil266
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 145
Yanıt Sayısı: 1360
12 sene önce
emeğinize sağlık, çok güzel bir paylaşım...
aysima
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 677
12 sene önce
çok önemli bir ayrıntı....emeğinize sağlık...
azbilen
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 55
12 sene önce
Resulullah efendimiz,Allah'tan sabır isteyen birine buyurduki:(Allah'tan belamı istiyorsun,önce afiyet iste) (Tirmizi) Buhadisi şerif diger hadisişeriflere aykırı degildir.O kimse hem bela hemde sabır istiyormuş.(ya rabbi verecegin belaya sabır ver) demek yerine,ya Rabbi bela verme,bela gelirse sabrınıda ver )diye dua etmenin bir mahzuru olmaz.sabır istemek,bela istemekmidir? Sabır istenmezmi yani.Sabır çeşitlidir.Belaya musibete sabır,günah işlememekmiçin sabır,ilim öğrenirken sabır,ibadet ederken sabır. Sabır, sabır,sabır.Peygamberlerin,evliyanın sahip oldugu en büyük hasletlerdendir.
azbilen
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 55
12 sene önce
Sabırla ilgili sabrı tavsiye eden öven bir çok ayet ve hadis vardır.Öncelikle afiyet,bela zamanındada sabır sabır ,sabır ver ya Rabbi diyelim.(En şiddetli bela sabrın az olmasıdır) (Deylemi) Hadisi şerifinde buyurmuş Efendimiz.Bir ayeti kerimedede(Ey iman edenler,Allah'tan sabırla ve namazlayardım isteyin.Allahü teala elbette sabredenlerle beraberdir.) Bekara-153..
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
biz millet olarak ,cok konusan geveze edepsiz kustah birisinin konusmalarini duyunca Ya sabir deriz yavasca,duymasin diye,eger duyarsa sen bana Ya Sabirmi cekiyorsun ben o kadar buyuk bir belamiyim diyebilir:sad:
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
8 sene önce
Sabır aslında bir ahlakı olaydır islam dininde müminlerin baslarına gelmis veya gelebiliecegini varsaydıkları musibetlerden her türlü olumsuzluklardan dolayı Allah c.c den baska kimseye sikayetci olmamayı kisinin ruhi dengelerinin bozylmaması icin hayrın ve serrin yanlızca nerden geldigini idrak edip sukunet icinde beklemektir. Kuranı kerime baktıgınızda yaklasık olarak sabır kelimesini yaklasık 70 yerde gecmektedir. Bu ayeti kerimeler bakıldıgında ise ahlakı temellere kaynak olarakta algılıyabiliriz. Kuranı kerime deki ayetlere bakıldıgında sabırlı olmanın allahu teala tarafından verilen emir oldugunu anlarız. ( Bakara , kehf, meryem sürelerinde ayeti kerimelere ve diger ayetiti kerimelere de rastlarız). Hz peygabber efendimiz s.a.v yasam boyunca ümmetine sabırlı olunanın tavsiyelerinide dile getirmistir.
Airborne
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 34
Yanıt Sayısı: 1001
8 sene önce
Hakk'a mutmein olmanin yolur sabirdan gecer...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)