Kurban kesmenin fazileti

Bu konu kurabiyem tarafından 11 sene önce açıldı, 769 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
kurabiyem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 133
Yanıt Sayısı: 230
11 sene önce

Sahih-i Müslim’de geçtine göre Enes radiyallahu anhudan gelen bir rivayet şöyledir Resulullah aleyhisselam bir keresinde hafif bir uykuya yattı sonra uykudan kalktı tebessüm ederek başını kaldırdı soruldu Ya Reesulullah sizi gülümseten nedir? Şöyle buyurdu.Az önce bana bir sure geldi.Bundan sonra bize Kevser suresini okudu.
Sana Kevser-i karşılıksız verdik O halde Rabbin için namaz kıl ve kurbankes sana buğzeden var ya işte soyu kesik onun ta kendisidir.(Kevser.1-3) Hz Ali radiyallahu anhunun.Şöyle dedigi rivayet ediliyor Bir kimse kurban satılan yere gitmet üzere evinden çıkarsa oraya gidinceye kadar attıgı her adım için on iyilikyazılır on kötülüğü silinir Derecesi on kat yükselir kurban alımı için pazarlık yapıp konuşmaya başladığı zaman konuşması tespih olur.
Kurban alımında verdiği paranın her kuruşuna yediyüz sevap yazılır.Kurbanı kesmek için yere serdiği zaman onun yattığı yerden ta yedikat yerin dibine kadar ne varsa yaratılan herşey onun bağışlanmasını ister.Kurbanın kanı akmaya başladığı zaman onun akan kanın her damlasından Yüce Allâh on melek yaratır Bu melekler O kurban kesen kimse için kıyamet gününe kadar istiğfar edip bağışlanmasını dilerler Kesilen kurbanın eti dagıtıldıgı zaman onun etinden yenen her lokma karşılıgında kurban kesen için İsmail aleyhisselamın soyundan bir köle azat etmiş gibi sevap verilir.
Bütün bunlardan anlaşıldına göre insanın bayram günlerindeki en güzel ameli kurban kesmektir kurban kesmek kişi ile ateş arasında perde olur ve kişinin ateşten muhafaza olmasına sebep olur ………

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)