İblis

Bu konu elci tarafından 8 sene önce açıldı, 517 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
8 sene önce

Selamun aleykum . Sizlere insaallah bilgim dogrultusunda iblis nedir ondan bahsedecegim. bu benim düsüncem herkes bilsin isterim.

Bircok sitede iblis meleklerin ****sı oldugundan bahseden konu okumus olmam beni bu konuyu acmama mecbur kılmıstır yukarıda belirttigim gibi bu benim bilgimdir ve bilmediklerimde olabilir .

Kuranı kerime ve sahih hadislere baktıgımda meleklerin ****sının iblis olduguna rastlamamısımdır. , kuranı kerimde iblis gecen yerlere baktıgınızda buna 11 defa rastlarsınız ama ayetleri iyi okuyup anladıgımızda bu ayetlerde iblisin meleklerin ****sı oldugundan bahsetmedigine rastlarız. Ayeti kerimelerde Allahu Tealanın ademe secde emri verdiginde iblisin bu secdeyi reddedtiginden baska bir beyan gecmemektedir. Hatta ve hatta bu secde emri umumi olarak tüm melekleride icine aldıgı icin iblisi bunada dahil edildiginide kabul edenler vardır. said bin musayyim in söyle buyurdugu rivaret edilir ( iblis meleklerin reisi ****sı idi ) fakat bu hadir sahih hadislerden olmadıgı islam alimleri tarafından kabul edilmistir. İblisin cennetten kovulmadan önceki adınında AZAZİ oldugu ve cennette görevli oldugu hadislerde gecmektedir. Fakat kuranı kerimde ve sahıh hadislerde iblisin meleklerin ****sı reisi olduguna dair kesin kanıt olmadıgını zaten bunu kuranı kerime baktıgımızda anlamıs oluyoruz.



Burada bir konuya daha acıklık getirmeye calısayım insaaallah aman sunda asla yanılmayınız melekler Ademe secde etmesi demek o secde adem a.s anlamına gelmez burası istikamet anlamını tasır biszlerde efendimiz kabrinin bulundugu yere secde etmekle efendimize secde ettigimizi sakın düsünmeyiniz burada secde o istikamette allahu tealaya yapılan secde anlamına gelir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)