Uydurma Hadisler Ve Gerçek İslam.

Bu konu oxso22 tarafından 8 sene önce açıldı, 1681 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
oxso22
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 93
8 sene önce

Herkese merhabalar öncelikle.
Artık uydurma hadisler o kadar çoğaldı ki, bence bu bir sektör haline geldi ve bu yüzden bende bu yazıyı yazma gereği duydum.
Hadislerin birçoğu tamamiye Kur’an’a aykırı ve uydurma hadislerdir. En sahih kabul edilen Sahih-i Buhari’nin hadislerinde bile uydurma birçok hadis vardır, zaten Buhari peygamberimizden 200 yıl sonra gelmiştir, daha da ilginç olan nokta şu, 600.000 tane hadis buluyor ve bunların yanlızca 7.000 küsür tanesini sahih kabul ediyor, yani diğer 593.000 tanesi Buhari’ye göre sahih değilmiş. Belki bu hadislerin arasında çok önemli dini bir buyruk vardı? belki bu hadislerin arasında peygamberimizin söylediği bir söz veya uyguladığı bir davranış(sünnet) vardı? gibi onlarca soru çıkarabiliriz. daha da ilginç olanı şu ki hadislerde bile hadisler reddediliyor:) evet hadisler bile dinin tek kaynağının Kur’an olduğunu söylüyor, buyrum bu da ıspatı;
“Ömer, peygamberden, halkın doğru yoldan sapmamaları için kendisine birşeyler söyleyip yazmasını istediğinde; Peygamber: `Allah`ın Kitabı bize yeter` dedi” (Buhari İtisam 26, İlim39, Cenaiz 32, Merza 17; Müslim Cenaiz 23, Vasaya 22).”
“Kuran`dan başka hidayet kaynağı arayan sapıtmıştır” (Tirmizi 2906).
Ayrıca Kur’an’dan birkaç ayet inceleyelim.
“İşte bunlar, Allah`ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah`tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/söze inanıyorlar? ! (Casiye Suresi 6)”

“İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır. (Lokman Suresi 5- 6)”

“Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur`an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir. (Yusuf Suresi 111)”

İşte birkaç uydurma hadis;
“Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın” (Buhari 76/53).
Hadislerdeki kadın düşmanlığının örneklerinden.

“Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” (Buhari, Hibe/.
Yorumsuz…

“Tüm kara köpekleri öldürünüz. Çünkü onlar şeytandır” (Hanbel 4/85; 5/54).
Allah bu hayvanları siz öldürün diye mi yarattı?

“Allah zamandır” (Muvatta 56/3).
Kur’an’da zamana tapanlardan bahsedilir, okuyabilirsiniz.

“Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmesini emreden ayet, Ayşe`nin döşeğinin altındaki sahifede yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Ayşe onun defin işlemleriyle meşgul iken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sahifeyi yedi ve böylece taşlama cezası Kuran`dan çıktı; ama hükmü devam ediyor” (İbni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131, 132, 183; 6/269).

“Keçinin yemesi sonucu Kuran`dan çıkan taşlama ayetini Ömer Kuran`a tekrar sokmak istedi; ancak halkın dedikodusundan korktuğu için cesaret edemedi” (Buhari 53/5; 54/9; 83/3; 93/21; Muslim, Hudud 8/1431; Ebu Davut 41/1; Itkan 2/34).

“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27)
Evlenmeden olmaz maymunlar dikkat edin:)

Kur’an Allah’ın benzeri hiçbir şey olmadığını söylediği halde şu hadislere bakalım:

“Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim-İman 302; Buhari 97/24, 10/29; Hanbel 3/1

“Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”
Hanbel 5/243

“Dinini değiştireni öldürün.”
Nesei 7-8/14; Buhari 12/1883
Kur’an tam tersi dinde zorlama yoktur der. 2/256

“Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”
Buhari-K. Cemiz 32, 33, 34
İnsan ölen bir yakınının arkasından isyan etmeden ağlayabilir bu çok normal, ama ailesi arkasından ağlıyor diye bir ölünün azap çekmesi olacak iş mi?

“Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.”
Buhari 9/1391
Hadislerdeki kadın düşmanlığına bir başka örnek.

“Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca Dünya’da depremler olur.”
İbn-i Kesir Tefsiri, 2/29 68/1
Kur’an’a da bilime de çok ters bir ifade daha..

Evet, daha böyle niceleri var ama aklını kullanan insan bu örneklerden bile gerçeği anlayabilir.

“İşte akıllarınız ersin diye, Allah size âyetlerini böylece açıklıyor.” 2:242

Selam ve sevgiyle..

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Çok önemli bir konuya değinmişsin Oxxo,eline sağlık.... Kutsal kitabımızın asla değiştirilemiyeceğini ve peygamber efendimizin de kur'an-ı kerime aykırı bir söz söyleyemeyeceğini göz önünde bulundurursak ki;allah-ü tealanın açık emri özetle ve mealen,<> ayetinde ifade edilen emre aykırı bir söz söyleyemeyeceği kesindir.. O nedenle de herhangi bir hadisi gördüğümüzde öncelikle kutsal kitabımızda kaynağını araştırmamız gerekir...
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Bu hadisler insanı islamdan uzaklaştırır. Recm cezaları da dahil. Bunları herkese anlatın ki bilsinler.
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Recm cezaları hakkında ayriyetten konu açmayı düşünüyorum.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
ellerine saglik oxso22 ,ne kadar hadislere inanmiyoruz desekte sagdan soldan okudugumuz bir hadisi mantikli bulup inanabiliyoruz artik neye inanip neye inanmayacagimizida sasirdik,en iyisi Kurani Kerimin disina cikmamak diyecegim ama kitabimizida 1 ayetini ayri ayri manada yuzlerce tesfire ceviren insanlar var,bir ayetin manasini okuyum derken 20 insanin cevirisiyle karsilasiyorum,benim en cok kafama takilan bir kadin varmis senelerce fuhus isinde calismis susamis bir kopege su vermis ve cennet ile mujdelenmis,bunun gibi anlatilan yuzlerce eski tarihe ait soylentiler,iyi o zaman bende hirsizlik haydutluk edim her pisligi yapayim susamis bir kopek gorum suyu icirim cennete gidim,bence cennet bu kadar kolay olmamali,bence bunun manasi hayatini istedigin tum kotuluklerle doldurup aklina nefsine uyup herseyi yapabilirsin seytanin tuzagi sonra bir bardak su ile cennete gidersin cocuk bile inanmaz bu masala.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)