Bu müjdeyi duydunuz mu?

Bu konu özlem35. tarafından 11 sene önce açıldı, 578 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
özlem35.
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 234
Yanıt Sayısı: 445
11 sene önce

İnsan yaptığı günahın hesabını elbette Allah’a verecektir.Cenab-ı Hakk’ı hoşnut eden güzel halleri varsa, hesabı da kolay olacaktır.Eğer bu hadisi daha önce duymadıysanız,eminim sevinçten kanatlanacaksınız.
Manzara şu:
Herkes mahşer yerinde toplanmıştır. Bütün insanlar hesaplarının görülmesi için sıranın kendilerine gelmesini beklemektedir. O sırada Allah Teala sevdiği kulunu mahşerdekilerin görmeyeceği şekilde kendine şefkatle yaklaştıracak ve ikisinden başkasının duymayacağı biçimde onunla konuşmaya başlayacaktır:
“Söyle bakalım, şu günahını hatırlıyor musun?”
“Evet ya Rabbi, hatırlıyorum.”
“Şunu da hatırlıyor musun?”
“Evet ya Rabbi, onu da hatırlıyorum.”
O kul, yaptığı bütün günahları hatırlayacak ve hepsini Cenab-ı Hakk’a bir bir itiraf edecek. Vaktiyle gözlerden uzak bir şekilde yaptığı bütün günahlarını Allah Teala’nın bildiğini görünce büsbütün mahvolduğunu düşünmeye başlayacak. İşte tam o sırada Yüce Mevla ona şu müjdeyi verecektir:
“Ey kulum! Günahlarını dünyada halktan gizlemiştim; şimdi de onları bağışlıyorum.” Günahlarından tamamen arınan o kulun eline, sadece yaptığı iyiliklerin yazılı olduğu bir defter verilecektir. (Buhari, Mezalim 2)

Mahşer; dünyada, başkaları görmesin diye binbir hesap ile yapılan günahların ortaya döküldüğü, kimin ne yaptığının herkesçe görüldüğü, günahkarların rezil, rüsva olduğu bir yerdir. Hesaplar genellikle böyle görülecektir. Bir de yukarıda okuduğumuz gibi, bütün gözlerden uzak ve sonu af ile biten bir hesap şekli vardır. Şüphesiz bir kul için gerçek saadet ve asıl bayram da budur..
Yüce Rabb’im hepimizi hesabını kolayca veren kullarından eylesin.. (Amin)

alıntı

bestem
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 49
Yanıt Sayısı: 557
11 sene önce
özlemcim çok güzelde konu ama ceza çekmden değildir sanırım bu. vede amelleri iyi olanlar içindir sanırım bu günahı sevabından az olanlaradır keşke günahlarımızın cezası olmasa ne gzel olurdu emeğine sağlık canım
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)