Besmelenin Havassı Her Hacet İçin

Bu konu zeinarda tarafından 11 sene önce açıldı, 662 kere okundu ve 8 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce

İbni Abbas (r.a) dan rivayetle Hz. Ali (r.a) bir gün benim elimden tutup bir tenha yere gittik ve bana oku dedi bende bismillahirrahmanirrahim okudum bana besmelenin harfinden 19 ismi okudu Allah, İlah, Rab, Rahman, Rahim, Hay, Halim, Hannan, Mennan, Hasib, Bir, Bari, Selam, Muhyi, Mübin, Mü’min, Muhsin, Rauf, Rezzak her kim bu isimleri 14 gün boyunca okuyup haktan ne dilerse haceti verilir dedi. Yine besmelenin Be harfi Bedi, Basir, Bir isimlerini Sin harfi Selam, Semi’ isimlerini Mim harfi Metin, Mülk, Melik, Mümin, Müheymin, Mütekebbir, Müntegım, Muhyi, Muhsin, Mübdiu, Malikül Mülk isimlerini Elif Allah lafza-i celalini ve İlah isimlerini He Harfi Hadi, Hüda, Hu isimlerini Ra harfi Rauf, Rezzak, Ragib isimlerini Ha harfi Hannan, Hakem, Hakim, Halim, Hay, Hasib, Hafız, Hak, Hamid isimlerini Nun harfi Nur, Nafi isimlerini içinde barındırır bunları zikrederek haktan hacetini dilese biiznillah revadır. Bunları besmeleyi okuyup peşinden bu isimleri zikretmeye devam edenleri hak teala kimseye muhtaç etmez izzet ve şerefli kılar.

sdulu
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 122
11 sene önce
Allah senden razı olsun Zeinarda .
ERSOYLU
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 59
11 sene önce
bismillahirrahmanirrahim deyip Allah, İlah, Rab, Rahman, Rahim, Hay, Halim, Hannan, Mennan, Hasib, Bir, Bari, Selam, Muhyi, Mübin, Mü’min, Muhsin, Rauf, Rezzak bu isimlerimi okuyacağız sadece yoksa Yine besmelenin Be harfi Bedi, Basir, Bir isimlerini Sin harfi Selam, Semi’ isimlerini Mim harfi Metin, Mülk, Melik, Mümin, Müheymin, Mütekebbir, Müntegım, Muhyi, Muhsin, Mübdiu, Malikül Mülk isimlerini Elif Allah lafza-i celalini ve İlah isimlerini He Harfi Hadi, Hüda, Hu isimlerini Ra harfi Rauf, Rezzak, Ragib isimlerini Ha harfi Hannan, Hakem, Hakim, Halim, Hay, Hasib, Hafız, Hak, Hamid isimlerini Nun harfi Nur, Nafi isimlerini içinde barındırır bunları zikrederek haktan hacetini dilese biiznillah revadır. Bunları besmeleyi okuyup peşinden bu isimleri zikretmeye devam edenleri hak teala kimseye muhtaç etmez izzet ve şerefli kılar. bu zikirleride okuyacakmıyız dilek için isimlerin başlarınada ya kelimesi eklesek olur mu acaba
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
Besmele çekip sadece isimleri okuyorsunuz,açıklamalar okunmaz.
yasen
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 79
11 sene önce
Allah razı olsun Zeinarda.... bismillahirrahmanirrahim Allah, İlah, Rab, Rahman, Rahim, Hay, Halim, Hannan, Mennan, Hasib, Bir, Bari, Selam, Muhyi, Mübin, Mü’min, Muhsin, Rauf, Rezzak ... böylemi okuyacağız.
ERSOYLU
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 59
11 sene önce
Anladığım kadarıyla başta besmele çekip sayısız 14 gün boyunca bu isimleri zikredeceğiz
bahor
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 190
Yanıt Sayısı: 920
11 sene önce
cok degerli bir paylasimdir , bir cok kardesimiz besmelede üc esma gectigini sanirlar oysaki besmelede Allahin bütün isimleri mevcuttur. bismi cogul olarak anlasilir bu demektirki allahin bütün isimlerini kapsar, konu icin rabbim razi olsun abla.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
bismillahirrahmanirrahim okudum bana besmelenin harfinden 19 ismi okudu Allah, İlah, Rab, Rahman, Rahim, Hay, Halim, Hannan, Mennan, Hasib, Bir, Bari, Selam, Muhyi, Mübin, Mü’min, Muhsin, Rauf, Rezzak her kim bu isimleri 14 gün boyunca okuyup haktan ne dilerse haceti verilir dedi.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
ne güzel bir hacet duası Zeinardacım..Allah razı olsun okumak nasip olur inşallah
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)