enerjinin maddeye dönüşmesi

Bu konu Hun tarafından 11 sene önce açıldı, 437 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce

Olay, sadece enerjinin maddeye dönüşmesidir
Olay, sadece enerjinin maddeye dönüşmesidir. Bu enerji kâinattaki bütün zerrelere her an ulaşmaktadır ve tekrar kaynağına geri dönmektedir. Allahû Tealâ bu konuda şöyle buyurmaktadır:
34/SEBE-2: Yalemu mâ yelicu fîl ardı ve mâ yahrucu minhâ ve mâ yenzilu mines semâi ve mâ yarucu fîhâ, ve huver rahîmul gafûr(gafûru).
(O, Allah) yere gireni ve ondan çıkanı, semadan ineni ve oraya yük selen i bilir. Ve O, Rahîm’dir (Rahîm esmasıyla tecelli eden), Gafûr’dur (mağfiret eden, günahları sevaba çeviren).

Herşeyin çift yaratılması ve her âlemin kendi içinde zıddı ile kaim kılınması yani dengede olması sebebiyle nötrünoların teşekkül etmesi için mutlaka dört âleme ait enerji kürelerinin bir araya gelmesi gerekirBu çift yaratılma ve zıtların birlikte bulunması gibi iki özellik, aynı zamanda her âleme sağ ve sol spinli olmak üzere, iki çift nötrüno ve karşıt nötrüno ile anti-nötrüno ve karşıt anti-nötrüno’nun gelme sebebini de teşkil eder. Çünkü nötrüno ancak karşıt nötrüno ile anti-nötrüno da ancak karşıt anti-nötrüno ile çiftleşerek beraberce bir aksiyonda bulunabilirler.

Kur’ân-ı Kerim’de Allahû Tealâ’nın arşının evvelce su üzerinde olduğuna işaret buyurulmaktadır.
Dünya üzerinde bilinen sadece bir tek hız kanunu vardır. Einstein’in ortaya koyduğu bu hız kanunu, kinetik enerji ile ilgilidir. Bir kütleye, ona hız verecek olan enerji tatbik edildiğinde üst hız sınırı muhakkak ışık hızının altında olacaktır. Işık hızına ulaşınca artık hızı arttırmak için verilen enerji hızı arttıramaz, buna mukabil kütlenin büyümesine sebep olur. Bu kanuna göre, ışık hızına ulaşılabilse, kütle sonsuz olurdu. Bu kanun sadece madde (matter) adını verdiğimiz kesimin var olduğu ve sadece bir tek âlemin mevcut olduğu varsayımlarına dayalıdır. Bir tek kütle vardır. Kütle, bu âlemin kütlesidir ve bu âlemde hareket halindedir. Bu varsayımın sonucu, ışık hızının altında bir hızın elde edilmesidir. Ancak maddeye baktığımız zaman, onun oluşumu konusunda ve muhtevası konusunda ilmin bildiğini zannettiği hemen herşeyin yanlış olduğu ortaya çıkmıştır

Maddeyi meydana getiren enerji, nötrüno adı verilen İlâhi enerjidir. Allah’tan, asıl kaynaktan gelir ve bütün mahlûkları oluşturur. Bu enerjinin Kur’ân-ı Kerim’deki adı “emr”dir (Ref: 2). Her nötrino 4 âleme ait 4 enerji küresinden oluşur. Bunlar 2 çift enerji küresi teşkil ederler. Karşıt istikamette iç içe dönen her çift devamlı enerji üretirler.

Hem nötrinolarda hem de elektronlarda dört âleme ait enerji küresi de vardır. Ancak daima primer çiftteki en üst hızda dönen küre, ait olduğu âlemin enerji küresidir
Meselâ Einstein, fotonların parçacık özelliğini tespit ettikten sonra öldü. Ama sırrı çözemeden bu âleme veda etti. Çözebilseydi, bu dünyada çok büyük değişiklikler söz konusu olacaktı. Eğer Yarım Ağırlıklar Kanunu olmasaydı, zahirî âlem, gayb âlemi, emr âlemi ve bunların karşıtları oluşamazdı. Çünkü Allahû Tealâ, böyle bir dizaynda iç içe üç tane vücut koymuştur; fizik vücudumuz, nefsimiz ve ruhumuz. Her biri başka bir âlemin varlığıdır. Sadece elektronun temelini teşkil eden kürelerden; birincinin, ikincinin, üçüncünün, dördüncünün başka âlemlere ait olarak yaratılması sebebiyle, âlemleri oluşturmuştur.
Madde ve maddeötesinin gerçekte, tek bir tümel yapının göresel katmanları olduğunu farkedip kavrayan bir kişi için, bunlardan daha anlamsız soru olamaz!… Bugünkü algılama aracımıza göre, şu içinde bulunduğumuz katman “madde”dir!… Bu bedenden ayrılıp ışınsal bedene geçtiğimiz anda da, o beden yapımıza GÖRE, o katman “madde olarak algılanacak”tır!…

Gerek kerâmet adı verilen yoldan evliyaullahın “keşif” ve “fetih” sonucu erdikleri; ve gerekse de istidrac yollu gerçekten sapmış kişilerin bildikleri “algılayamadıklarımız” hep bu durum sonucudur…
Varlık âleminin; algılayamadığımız alt boyutlarında, santimetrenin milyarda biri kadarlık dalga boylarından, kilometrelerce uzunluğundaki dalga boylarına kadar, sayısız fakat her biri bir mânâ ifade eden dalga boylarından oluşan bir yapı olduğunu farkederiz. Bu yaratılmışlar boyutudur. “Ef`al” âlemidir!

Ama bir insanın bu dünyada doğup büyümesi yetişmesi sırasında aldığı çeşitli yanlış bilgiler, şartlanmalar, içinde bulunduğu perdelilik hali, onu herşeyden ayrı mustakil bir varlıkmış gibi bilgiyle donatır ve dolayısıyla kişi “ben” dediği zaman şu etten kemikten meydana gelmiş bedeni düşünür ve Allah’ı da bu bedenin ötesinde bir yerde varolan adeta bir tanrı gibi tahayyül eder.
Buna o kendini korumak isteyenler, daha sistemi çözememiş bir halde iken dahi inanırlar; bunu kabul ederler… Bu gerçeği kabul ederler ve ona göre de yaşantılarını düzenlerler.

yani çeşitli şekillerde madde-enerjisel olarak bedenleşebilen olabilirlikler dünyasıdır. Bu yüzden atom ve parçacık kavramlarını kullanmak istemiyorum, bunların yerine Eylemcik veya olaycık kavramlarını tercih ediyorum. Eylemcik çok küçücük bir süreçtir.

Hislerimiz bu bağlamda biraz belirsizdir. Onlar eylemdir, sınırlarında cereyan ederler. Biz herhangi bir şeyi içimizde hissettiğimizde, biz bunu içimizde bir şey çağrışıyor şeklinde açığa vururuz. Buna bir çok yönlü rezonans olarak hissederiz. Kuantum fiziğindeki alanlar madde ötesi olmaktan ziyade ayni zamanda bizim inandığımız üç boyutlu alanlarla ilgisi olmayan tamamen faklı alanlarda tesir eder. Bu tamamen saf bir bilgi alanıdır, Kuantum kodu seklinde. Bunun kütle ve enerjiyle ilgisi yoktur. Bu bilgi alanı yalnız benim içimde olmayıp bütün evrene yayılmıştır. Evren tümeldir, çünkü kuantum kodu sinir tanımaz. Yalnızca Tek`lik vardır.
Alintidir

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)