Fatiha ile Hacet Duası

Bu konu lahutiye tarafından 13 sene önce açıldı, 530 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce

40 gün hiç ara vermeden sabah namazını müteakip güneş doğmadan evvel 41 defa Fatiha okuduktan sonra “Ya Rabbel Alemin, Ya Rabbel Aziym bu mübarek sure-i şerife hurmetine şu hacetimi ihsan buyur” Tam bir itikatla tertibi yapan kimsenin muradı neyse Cenab-ı Allah’ın izniyle ona ihsan buyrulur.

kaynak:büyük dua kitabı

asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
13 sene önce
Allah razı olsun vetala. güzel bir dua :)
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce
40 gün ne ki, zaman su misâli. çok güzel bir dilek duası....
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
selamun aleykum fatiha süresi ile bildiklerimi paylasacagım. Fatiha acmak kökünden gelen bir kelimedir kuarı kerimin ilk ayeti olmasının sebebi de bundandır. kuranı kerim bu süre ile acılmasından dolayıda süreye fatiha denilmistir. Ayrıca besmele ayeti bulunmasından dolayıda efendimiz söyle buyurmustur, besmele ile ismi azam gözün siyahı ile beyazı gibidir , bundan dolayıda bu sürenin faziletlerinin ne denli büyük oldugunu efendimizin sözü ile anlamaktayız. fatiha süresine dini kitabmanasınada dinin esasları yani ümmül kitap ta dinin esaslarını ihtiva ettigi icin el esas ismide verilmistir. Peygabber efendimiz s.a.v fatihayı okumayanız namazı sayılmaz diye buyurmustur. Allah c.c söyle buyurmustur ben kuluma ben namaz süresinde okunulacak fatihayı ikiye böldim yarısı benim yarısı kulumundur bu sureyi okuyan kulum ne isterse verilecektir diye buyurmustur. Kul E-Hamdü lillahi Rabbil- alemin dediginde Allah c.c hü kulum bana hamd etti bakın der. Kul Er-Rahmanir-Rahim dediginde ise Allahu teala kulum beni övdü diye buyurur. kul Maliki yevmid-dîn dediginde Allahu teala bakın kulum benim san ve serefimi yükseltti der. Fatiha süresinin Allahu teala ile kul arasında ikiye ayrılmasının nedeninide izah etmeye calısalım. Fatihanın yarısı allahu tealaya övgü ve onun celailin tazimidir. Diger yarısı ise iyi bakıldıgında kulunun Allahu tealaya bir duasıdır ve hacetinin bildirisidir. Fatiha süresinin bilmem bilirmisiniz ama son iki ayetini hic bırakmadan okumak cok faziletlidir. bu iki ayeti husu ile okuyan ve ıslam ahlakı dogrultusunda yasamaya calısan kullarının bu dünyada ve ahırette bela ve serlerden rabbinin koruması altında olurlar yani dünya ve ahiret saadetine erisirler . ( birde bakara süresi son iki ayetlerı vardır ). bazı harfler olmadıgı icin süre yazılımın verirken kısa tuttum ve yazdıklarımıdada birkac harfte hata vardır. ve elgaytü aleyke mehabben minni.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
Ey Rabbimiz! Biz ancak Sana ibadet eder ve ancak Senden yardım isteriz. itikatta ve ibadette Tevhit sarttır. bu ayette ise ibadet ve istianeyi sadece allaha tahsis edilmesi tevhidi gösterir. İbadetlerin ibadet olabilmesi icin ibadetlerin allaha has olması gerekmektedir. Bunada İHLAS denirki burası cok önemlidir. İhlastan yoksun olan ibadetler ibadet olmaktan uzak ibadetlerdir. Yukarıdaki ayet bu hususta net bir isaret vermektedir. İbadet Allahın emrine itaat taabbudu olan allahın kuralı önemlidir bu nettir. Bu nedeenle ibadet allahın hükümlerine sadık kalarak yapılması eftaldır. her türlü ibadetlerde allahu tealadan hacet durumlarında ise amellerin makbul olması icin ihlas iman ve sünnet üzere olması gerekmektedir.iman ve amel ol ama ihlas olmassa bu makbul olmaz. amel olurda niyet olmassa buda nifak olur, amel olur iman olmassa buna küfür denir. Fahiha ile anlatılacak ömre yetmez biraz rüyeyi acayım dedım hatalarımdan dolayı rabbe sıgınırım. cünkü kuran ğzerine fetva vermekte dikkat edimeli cehennemin kapılarını sonsuza denk acar hatalı beyanlar allah mafaza. bunlar benim kısa ve öz yazmaya calıstıklarım . dua ile.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)