Çalışan Kadınlarda Kilo Sorunu

Bu konu lahutiye tarafından 12 sene önce açıldı, 606 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce



Çalışan kadınlarda kilo sorunu
İş hayatı çoğumuz için kabus gibidir. Bir düzen kurmakta zorlanırız. Hele kadınlarda dünya ikiye ayrılır. Bir yanda ev işleri, çocuklar ve eş, diğer yanda strese boğulduğunuz iş. Öğün saatleri ayarlanamaz ya da unutulur.

Kadınların iş hayatında kendilerini daha sık göstermeleriyle birlikte kilo problemi de daha sık görülüyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri, kişilerin vakitsizlik bahanesi ile çok az öğün yapıp yapılan öğünde yüksek kalori içeren besinler tüketmesidir.

Kilo alma nedenleri

Araştırmalar çalışan kadınların yüzde 23’ünün 50’li yaşlarına geldiklerinde obezite sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Kilo alımı genler ve beslenme alışkanlığı kadar sosyal yaşamdan da kaynaklanıyor.

Hızlı yemek

Yoğun iş hayatı olan kadınların hızlı yemek yemeleri kilo problemlerinin oluşmasına neden olabilir. Fast food tarzı besinlerin yenilmesi veya enerjisi yüksek atıştırmaların yapılması vücutta yağ hücrelerinin büyümesine yol açabilir. Yemekler yavaş yenildiğinde tokluk hissi daha erken fark edilir ve daha az kalori alınmış olur.

Egzersiz yapmamak

Çalışan kadınların çoğu masa başı işleri yapıyor. Sürekli oturur halinde çalışmak bel ve basen bölgesinde yağ birikiminin artmasına neden olabilir.

Egzersiz yaparken vücutta mutluluk hormonu olan endorfin hormonu salgılanır. Bu hormonun, egzersiz tamamlandıktan sonra da devam eden sakinleştirici bir etkisi var. Bu da çalışan kadınları strese ve aşırı yemeye karşı koruyabilir.

Hormonal denge

Kadınlar daha çok armut tipi (basen bölgesinde yağ birikmesi) şişmanlığa yatkındır. Erkeklerde ise elma tipi şişmanlıkla karşılaşılır. Elma tipi şişmanlık diyabet, kalp krizi ve inme açısından yüksek risk taşıyor.

Kadınlarda armut tipi yağ dağılımının asıl nedeni östrojendir. Östrojen basen bölgesinde yağ birikimini artırsa da bu, hastalıklara karşı riski azaltabilir. Kadınlarda östrojenin fazla salgılanması armut tipi şişmanlığın gelişmesine, yağların kalçalarda birikmesine ve orantısız bir vücut tipine neden olabilir.


Nasıl mücadele etmeli?

Sabah güne mutlaka kahvaltıyla başlayın.

İş stresini azaltmak için işyerinde gün içinde 5 dakikalık yürüyüşler yapabilirsiniz.

Sofranızda besin çeşitliliği ve renk çeşitliliği oluşturun.

Üç ana ve üç ara öğünü mutlaka tüketmeye çalışın.

Egzersiz yapmayı vakit kaybı olarak değil, sağlıklı yaşamanın yolu olarak görmeye çalışın.

Diyetinizde bütün besin gruplarını bulundurun.

Kilo vermek için kalorisi aşırı kısıtlı katı rejimler uygulamayın.

Şeker, tuz ve unlu gıdalardan mümkün oldukça uzak durmaya çalışın.

Tuz ve sodyum alımını düşürün.

Az ve sık yiyin.

Bol su için.


Konu Alıntıdır.
Faydalı Olmasını Dilerim Lahutiye Bayanları…

asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
güzel bilgilerdi teşekkürler. şimdilik bişey yok da ilerisi için korkuttun beni azıcık:psikopat::psikopat:
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
gülersin tabi, senin tuzun kuru:sad:
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
sende ilerde evlenirsin, göbeklenirsin sonrada eşin seni beğenmezse o zaman bunalıma girersin arescim. nihayetinde sizde göbekli marul gibi oluyorsunuz:smile:
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
hadi ya öyle mi diyorlar:rofl[1]:erkeklerde en nefret ettiğim 2 şey; bıyık ve göbek. neyse sen mümkün olduğunca dikkat et kendine güzel kardeşim. sağlık herşeyden önce gelir. türk kası diye de kandırma kendini:tongue[1]:
superisi
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 214
Yanıt Sayısı: 1018
12 sene önce
evet gerçekten de doğru bi tespit sabah kahvaltısı atıştırmayla geçiştiriyliyor.öğlen yemeği yine öyle akşam saat 18:00dan sonra yenen yemekleri metabolizma yakmıyor.geç yiyince yediklerimiz bize kilo olarak dönüyor.nedir bu çalışan kadınların çilesi ya her şey bize karşı:crybr1:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
40 yaşıma kadar masa başında çalıştım,tamamen düzensiz beslendim ama 45 kilonun üstüne çıkmadım:biggrin[1]: Genelleme bana göre değil demekki,:biggrin[1]:ama genç hanımlar sıkı durun östrojen hormonu çok önemli,ne yaparsanız yapın menopoza girdiğiniz anda vücut kalınlaşmaya başlıyor,orantılı bir kalınlaşma için de gençliğinizde kilolarınıza çok dikkat edin,gençlikte kilo aldığınızda vücudunuzun neresi kalınlaşıyorsa menopoza girdiğiniz anda o bölge 2 kat kalınlaşıyor.....Şimdiden dikkatli olun.....
superisi
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 214
Yanıt Sayısı: 1018
12 sene önce
:crybr1::crybr1::crybr1:neden ama nedennnn...... gün boyu ayakta duruyorum hiç masa başı falan da değil.kilo sorunum yok ama dikkat ettiğim için yok çayı bile şekersiz içiyorum.yinede daha formda olabilirim.ama şu geç saatte yemek yemek zorunda kalmak beni mahfediyor:crybr1:
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)