Ses tonu – karakter ilişkisi

Bu konu Milfshake tarafından 11 sene önce açıldı, 703 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Milfshake
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 1
11 sene önce

arkadaşlar merhaba ; öncelikle şunu belirtiyim konuyu burada açmamın ne denli doğruolduğunu bilmiyorum. Eğer konu yanlış başlık altında açılmış iseyönetici arkadaşlardan başlığın taşınmasını rica ediyorum. Soruma gelecek olursak gerek yakın çevrem gerekse bulunduğumortamlarda sürekli olarak ses tonumla ilgi çekmeyi başarabilmişimdir.bu durumda bazı kişilerden iltifatduyarken bazılarından ise ” senin geleceğin parlak ” denildiğiniişittim. Bunun gerçeklik payı nedir ? Yani konuyu biraz daha açarisek kişinin sesinden , konuşmasından , ses tonundan geçmişte yaşamış ve gelecekte yaşayacağı durumlar ile ilgili bilgi sahibi olunabilir mi ?Değerli cevaplarınız adına şimdiden teşekkür ederim.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
gelecekte neler yaşayacağının bilinmesi pek muhtemel değilse de bazı insanların ses tonu diğer kişiler üzerinde huzur ve sakinleştirici etki bıraktığı;bazı ses tonlarının ise kişiyi huzursuz ettiği ve gerginleştirdiği bilinmektedir ve örnekleri vardır.... bazı ses tonları da otoriterdir..... Bütün bunlar kişinin geleceğinin nasıl olacağı hakkında yeterli bilgi vermez.... Zira ses tonu rahatlıkla istenen şekilde ayarlanabilir,bu konuda bilgi ve eğitim sahibi olan kişiler bunu rahatlıkla başarabiliyorlar.... Tabi konuşma esnasında yapılan vurgulamalar da önemlidir.... Bu konularda ülkemizde pek çok kurs da var zaten... Ses kontrolü ve düzgün konuşma konusunda eğitim veriliyor..... o nedenle de kontrolümüzde olabilecek bir özelliğin gelecekle ilgili bilgi vermesi düşünülemez....
Milfshake
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 1
11 sene önce
teşekkürler :thumbsup[1]:
tola
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 57
11 sene önce
Mesela ben bir insanla ilk konuştuğumda genelde ses tonuna dikkat ederim.Ve ses tonu konuşması cızırtılı olan insanlar ile konuşurken suratım ekşir. Bu konu okadar gerçek ki benim aşık olduğum insan bir müzisyen..Ve görünüşünden ziyade ses tonu beni kendine çekti :)
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)