İlginç Fallar

Bu konu kurabiyem tarafından 10 sene önce açıldı, 743 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
kurabiyem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 133
Yanıt Sayısı: 230
10 sene önce

İlginç Fal Çeşitleri


Ayakkabı Falı: Ayakkabı falı için önce eski ayakkabınız gerekiyor eskimiş derinin yüzeyinde oluşan kırışık ve çizgilerden geleceğe yönelik anlamlar çıkartılıyor.

Bağırsak Falı: Kemik falında olduğu gibi kesilen kurbanın bağırsaklarına hatta iç organlarına bakılarak gelecekten haber verilir. Eski Etrüsk ve Roma’da kalma bir yöntemdir.

Defne Yaprağı Falı: Bu da Eski Yunan´dan kalma bir yöntem önce çeşitli sorular sorulur cevaplar evet veya hayır diye kabul edilir. Bunun için ateşe defne yaprakları atılır her atılan yaprağın ateşte çıkardığı çıtırtı dinlenir yüksek sesle çıtlarsa iyidir veya evettir zayıfsa kötü ve hayırdır. Defne falının Tanrı Apollo´dan geldiğine inanılırdı günümüzde özellikle batıda kullanılıyor ve Paganlarca Apollon yaşatılıyor.

Eromansi: Doğu kökenli bu fal türünde kahin başına bir eşarp örter ve su dolu bir kabın veya vazonun yüzeyine doğru mırıldanmaya başlar suyun yüzeyinde oluşacak olan dalgaları yorumlar.

Göbek Falı: Bilindiği gibi Türkiye’de üfürükçüler göbeğe yazı yazarlar Hindularda da göbeğin şekline bakılarak gelecek hakkında tahminde bulunurlar. Burada fırlak göbeği olanlar şanslıdır.

Gül Falı: Gül yaprakları alınır ve avuç içine konarak eller hızla çarpılır yaprakların ezilmesi sonucunda ortaya çıkan şekillerden yorum yapılır. Bu yöntem Eski Yunan’da çok kullanılıyordu.

İncir Yaprağı Falı: Önce incir yapraklarını alacaksınız üzerlerine isimlerinizi veya soruları yazacaksınız sonra kurumaya bırakacaksınız kuruma yavaş oluyorsa gelecek iyi olacaktır ama kuruma hızlıysa gelecek kötüdür. Aynı yöntemi sarmaşık yaprakları ile de yapılır. Sarmaşık yaprakları beş gün suda bırakılır taze ve yeşil kalırlarsa falına bakılanın sağlığı iyi oluyor ama yapraklar kararır ve parçalanırsa o kişinin sağlığının ve geleceğinin bozulacağına inanılıyor.

Kemik Falı: Özellikle koyun kemiği olmak üzere bir hayvanın omuz kemiği çıkarılır ve üzerindeki şekiller yorumlanır. Eski Orta Asya Türkleri’nde Şamanların yani kutsal kişilerin uyguladığı geçerli bir yöntemdi.

Maden Falı: Bu yöntemi eski Dodona Kahinleri kullanırdı. Bir kasenin içine çeşitli bakır ve pirinç parçaları konur ve karıştırılır sonra renklerin tonuna ve parçaların dağılımına göre kehanet yapılırdı.

Pasta Falı: Çin yemeklerinde raslandığı gibidir küçük kağıt parçalarının içine kehanetler yazılır bir kekin veya pastanın içine konur kimin payında çıkarsa onun falı olduğuna inanılır. Benzeri bir şekilde ise pastanın içine madeni bir para veya bir yüzük konur kime çıktıysa saptanan bir ödül ona verilir. İkinci metodda dişlere dikkat edilmeli bir dişinizden olabilirsiniz.


Peynir Falı: Bir parça peynir alınır ve bozulmaya bırakılır. Kurudukça aldığı şekillerden yorumlar çıkartılır.

Soğan Falı: Bu fal sabır ister zira uzun bir bekleme dönemi var. Kişilerin isimleri veya simgeleri çeşitli soğanların üzerine yazılır soğanlar törenle dikilirler ve bu arada her birinin kime ait olduğu belirlenir. Zamanla soğanlar filiz verirler ilk filiz veren soğan kime aitse onun beklentileri gerçekleşecektir.

Sigara Falı: Evleneceğiniz kaderinizdeki insanın başharfini görmek için bitirdiğiniz sigaranın izmarit kısmındaki şekillerdeki harfi bulun…

Tırnak Falı: Parlak güneşin altında kişinin tırnağına bakılır ve orada imajinatif görüntüler görülerek kişinin geleceği yorumlanır.

redberyy
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 110
10 sene önce
nevresim falı da yokmu ? :laugh[1]: fırlak göbek ne ya ayrıca şanslıymış mış tövbe estağfirullah
redberyy
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 110
10 sene önce
şuan deniz yanıklarım var bacaklarım soyuluyo şekiller ne anlama geliyor acep:):) çok komik bu kadarı da pes yani:biggrin[1]:
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)