Kuran-ı Kerimle İstihare Nasıl Yapılır?

Bu konu camuro tarafından 11 sene önce açıldı, 1418 kere okundu ve 20 Cevap verildi.
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce

Tüm Evliyaların tercih etdiği bir yöntemdir. Fal Nedir? Bir şey hakkında Kuran’dan bir işaret ya da cevap almak anlamına gelir.Mesajı her zaman yüksek sesle ve net. ya da Kur’an-ı Kerimle bir istihare yapabilirsin. Kurandan fal bakmaya izin verilmişti.ama kahve fincanından,iskambil veya tarot kartlarından bakmak haramdır.ve günahtır. Ama bunun özel bir yolu vardır. yapmanız gereken tercüme edilmis kuranı kerim alın.sonra seccade üzerinde abdestli oturun. Eğer sabah namaz dan sonra saat Saat 10:00 gibi fal bakacaksiniz, tip 10 (10 AM) arasinda bakacaksınız. Eğer 10:00 ve 14:00 Saatleri arasinda fal bakacaksaniz,11 ve 20 (2 PM) arasinda fal bakacaksınız. Eğer saat 14:00 dan sonra güneş Batana Kadar bakacaksan 21 ve (2 PM) 30 arasında bakacaksın. Eğer gecede yapacaksınızbütün kurandan fal bakacaksınız. ama öncellikle fatiha okumalısınız. şu sekilde: 11 Defa salavat,1 Defa fatiha,3 Defa ihlas,1 Defa Ayetel Kürsi,11 Defa salavatsonra şu şekilde dua edeceksiniz; Ya Allah senin Bir zayıf insanlarin met şeyler okudu ben sana veriyorum ve sen ona senin fazalin Ile ve Rahmet yüz den Kabul et. veya haki pegamber efendimize Kabul et olabilir.Özellikle fotoğrafla fala bakan kısımında Peygamber efendimizin Ruhuna, Abdül Kadir Geylani efendimizin Ruhuna, Ahmet Rıza Han hazretlerinin Ruhuna ve onlarin esrafının sevabina bana falda başarılı olmam için yardım edin. sonra salavat okurken Kuranı açtıktan sonra 7. sayfasına Gidin. 7. sayfada 7,8 ve 9. çizgide cevabınız var. Bazen Cevabı Anlamak zordur bunun için Salavat okuyun.7,8 ettik. 9 ettik. çizgileri Tekrar okuyun, belli Bir ​​süre sonra anlamı aklınıza gelecektir. Eğer başka sorularda sormak isterseniz bir soru için 1 Defa fatiha okumanız gerekmektedir. Mesnevilere fal baktırabilirsiniz am bunu Nato’da Evliyalar biliyorlar. Uyarı: Eğer düzenli olarak bunu planlıyorsanız o zaman cevapları veya aldığınız lütfen kimseye söylemeyin.Bu konuda sessiz olun. Bu gelecekten haber vermek olarak algılanmasın merak etdiğin sorulara cevap bulmak içindir.Bir istiharedir.

gülümser
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 205
11 sene önce
7-8-9 çizgi ne demek ? ayet mı yoksa satırları okuyacağız
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Gulumser aynen bende öyle Anladim 7. sayfada 7 8 9. Ayetler Anladim ama camuro gelince cevap verecektir
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
11 sene önce
Anlamadığım bi sürü yer var.. öncelikle ''Ya Allah senin Bir zayıf insanlarin met şeyler okudu ben sana veriyorum ve sen ona senin fazalin Ile ve Rahmet yüz den Kabul et. veya haki pegamber efendimize Kabul et olabilir. Özellikle fotoğrafla fala bakan kısımında Peygamber efendimizin Ruhuna, Abdül Kadir Geylani efendimizin Ruhuna, Ahmet Rıza Han hazretlerinin Ruhuna ve onlarin esrafının sevabina bana falda başarılı olmam için yardım edin.'' bu duayı anlamadım. yani cümleler düzgün kurulmamış. hani yabancı bi metni google translate'den çevirince tuhaf cümleler oluyor ya onun gibi olmuş. diğeri de arkadaşlarımın anlamadığı gibi 7,8,9 çizgi ne demek... bir de kuranın 7.sayfasına gidin demiş... her soru için 7. sayfanın aynı ayetlerine mi bakıcaz yoksa o sadece bi örnek miydi?
lara34
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 382
11 sene önce
aynen bir gariplik hisseetim bende camuro arkadaş net açıklarsa anlamış olacam:sad:cümleller bozuk mazallah birde günaha girmeyelim.
bahor
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 190
Yanıt Sayısı: 920
11 sene önce
fal deyince ben cildiriyorum ne yanidan gecer nede baktirmayi veya baktirani severim bakana zaten allah sabir versin.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
Eger sabah namaz dan saat 10:00 a kadar fal bakacaksiniz, ilk 10 cuz arasinda bakacaksiniz. Eger 10:00 ve 14:00 saatleri arasinda fal bakacaksaniz, cuz 11 ve cuz 20 arasinda fal bakacaksiniz. Eger saat 14:00 dan sonra gunes batana kadar bakacaksan cuz 21 ve cuz 30 arasinda bakacaksin. Eger gecede yapacaksiniz butun kurandan fal bakacaksiniz. Ama oncellikle fatiha okumalisiniz. Su sekilde: 11 defa salavat, 1 defa fatiha, 3 defa ihlas, 1 defa ayetel kursi, 11 defa salavat Sonra su sekilde dua edeceksiniz; Ya Allah senin bir zayif insanlarin bu seyler okudu ben sana veriyorum ve sen ona senin fazalin ile ve rehmat yuz den kabul et ve be haki pegamber efendimize kabul et. Zayif insan fala bakan kisimi ozellikle Peygamber efendimizin ruhuna, Abdul Kadir geylani efendimizin ruhuna, Ahmet Raza Han hazretlerinin ruhuna ve onlarin esrafinin sevabina bana bu falda basarili olmam icin yardim edin(Krmızı renklendirdiğim yer eğer fala bakan ihtiyaç sahibi ise) Sonra Salavat okurken Kuranı açikten sonra 7. sayfasına gidin. 7. sayfada 7,8 ve 9. çizgide cevabınız var. Bazen cevabı anlamak zordur bunun için Salavat okuyun ve 7,8. ve 9. çizgileri tekrar okuyun, belli bir süre sonra anlamı aklınıza gelecektir. Eger baska sorularda sormak isterseniz her bir soru icin 1 defa fatiha okumaniz gerekmektedir belirtilen 7-8-9 .....çizgiler sanırım satır sayısı olacak,ve bu sayfa ve sayılar bütün kuranı kerim için verilmiş.... Uyguladığınız saate göre cüzler içinde de bu kurala uymalısınız.... Yani 11-20 cüz arasında bakıyorsanız 11. cüzün başladığı sayfadan itibaren 7. sayfaya gidip belirtilen satırlara bakın.....En doğrusunu Allah bilir,araştırmalarımdam ve yürüttüğüm mantıktan bu sonucu çıkardım.....
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce
kusura bakmayın konuya yoğunluktan açık getiremedim. Fal demeyelim istihare yani Kuran-ı Kerimle İstihare Nasıl Yapılır? üç ihlas üç salavat Allahümme inni tefa'altü bi kitabik ve te'vekkeltü aleyk fe erini min kitabike ma hüvel mektumu min sirrikel meknini fi gaybik. sonra kuranı kerimi al öncesinde sorunu Allah'a sor sağ sayfanın ilk satırına bak çıkan ayetden sonuç çıkaracaksın o ayet sana ne anlatmak istiyor bunu kendin çözeceksin burda iş tamamen sana kalmış. tabi kuran istiharesinin vakitleri var. Her günün ayrı bir vakti
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce
Bu Peygamber Efendimiz tarafından tavsiye edilmiş bir istiharedir.tam olarak vaktini bilmiyorum üç ihlas suresi üç defa salavatı ibrahim bir defada duayı okuyun Allahümme inni tefa'altü bi kitabik ve te'vekkeltü aleyk fe erini min kitabike ma hüvel mektumu min sirrikel meknini fi gaybik. sonra kuran-ı kerimin sağ sayfanın ilk gösterdiği ayete bak anlamından sana ne anlatmak istiyor kendin çözeceksin.
piskolog
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 9
11 sene önce
camuro kafam karisdi simdi rastgele kurandan herhangi bir sayfa acip sag tarafdaki ilk ayetimi okuyacagiz daha aciklayici olabilirmisin lütven?
yonca21
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 42
11 sene önce
herhangi bir kurandan yapabilirmiyiz bunu bide 7.8.9 aytelrimi okucaz anlamadım ksrbyın :(
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce
Kuranda karşınıza gelen ayetin mealinden sonucu kendiniz çıkaracaksanız mesela evlilik ile ilgili bir soru sordun karşına hicr suresi 52.53.ve 54.ayet çıktı 52. Hani misafirler İbrahim'in yanına girmiş ve "Selam" demişlerdi. O da, "Gerçekten biz sizden korkuyoruz" demişti. 53. Onlar, "Korkma, biz sana bilgin bir oğul müjdeliyoruz" dediler. 54. İbrahim, "Bana yaşlılık gelip çatmış iken beni mi müjdeliyorsunuz? Bana neyi müjdeliyorsunuz?" dedi. Burdan anlayabilirsin buna göre cevap olumlu yalnız çok iyi konsantre gerekiyor ve sayfanın sağ tarafına bakıyorsun. saatleri de önemli sabah 10 ile 14:00 arasında Ben bu şekilde baktım başka bir türlüsünü bilmiyorum hatta forumda dualarım kabul oldu sorunlarım çözüldü diye bir konu ordada dikkat etsiyseniz rastgele bir sayfa açmış aslında bilmeden istihare yapmış.karşına talak suresi 5.ayet çıkmış.
dengedekal
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 41
10 sene önce
bunun ismine fal demeyiniz. fala inanmak birilerinin gelecekten haber vereceğine inanmak şirke girer ve büyük günahlardandır. istihare farklı birşeydir. hayırlı veya hayırsız diye yorumlamak ile fal farklı şeydir diye düşünüyorum.
POZİTİF
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 48
Yanıt Sayısı: 965
10 sene önce
En güzeli gecenlerde konusu gündeme gelmişti bir niyet için rastgele sayafa açıp rastgele ayet seçmek ben bunu kendim için uyguladım hakikaten doğru ayetler çıkıyor doğru derken şöyle benim selamete çıkmam hayırlı bir evlilik yapmam için niyetlerde bulunmuştum cidden gözü kapalı seçtiğim ayet ler bana ne yapmam gerektiğim konusunda yardımcı oldu bence böylesi daha iyi sanki tabi arada çıkan bazı ayetlere anlam veremedim hani benim ne yapmam gerektiği konusunda bana ışık tutmadı nıyetımle alakalı olmayan bir ayetti ne sonuç çıkaracagımı bilemddim belki tam konsatre olamadım ondandır ama her gün yaparım üst üste 3-4 kez aynı ayetin çıktığı olmuştur izlemem gereken yol konusunda 600 küsür sayfalı bir KURAN'I KERİM'DE aynı ayeti bulmak hemde gözü kapalı kolay olmasa gerek
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
bakan insanlar var mı acaba merak ettim
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Her bilgiyi okuduğum gibi,bu bilgiyi de ilk paylaşıldığı tarihte okumuştum ve yorum yapmaktan uzak durmuştum.Evliyalar gibi..tarihte mübarek insanların kullandıkları yöntemlere sözüm yoktur,nasıl ki paylaşılan bilgilere de.Öğrenmek,bilgiyle donanmak kuşkusuz iyidir,ancak inşallah cazip görülen her bilgi uygulanmaz.Ben korkarım mesela Kitabı fal bakma niyetiyle kullanmaya,Allaha bunun hesabını vermekten ve tasvip ettiğim bir şey de değil,ama binbir çeşit insan var ve binbir çeşit görüş,bana da saygı göstermek düşer,zira herkez kendinden sorumlu olup kendi yaptıklarından Allaha hesap vereceğinden,hiç kimsenin niyetine karışmam.Bir kaç yıl evvel duyduk Kitabın aracılıyla yapılanı,yer mekan,kişiler de belli,ancak olayın tanığı değiliz,sadece duyduk ve bu yüzden sadece yapılmış olanı paylaşıcağım - hırsızlık olmuş,çoban sürüsünü otlatırken cüzdanını düşürmüş(bu kişi de belli) ve bulanlar gerekli yere ne şekil bulduklarını arz edip teslim etmemişler,yerine içindeki mevlayı paylaşıp cüzdanı gizlemişler.Cüzdanın sahibi kaybını fark edip geri döner ve orada bulunan mekanın sorumlularına danışır,bulan,gören olmuşmudur die.Araştırılır,bulunur,ancak yapanların kimliği belli değil ve Kitap masaya konur.Dua okunur ve ...tövbe,tövbe..Kitap masadan havalanır,ters döner ve masaya sayfa açılarak iner.Osayfadan kişilerin kimler olduğu bulunur ve o mekandan atılır(bu kişiler de belli) ve onlar konuşmasalardı hiç kimse duymazdı.Çok eskiden de Kitapla fal bakıldığını duymuştuk,ancak sadece o kadarını,fal bakıldığını.Bu ikinci duyuşumuz oldu,fakat hikaesiyle gelen bir duyum oldu ve ilginç bulduk,bir o kadar da ürkütücü ve bu yüzden Kur...fal demekten korkuyorum ve Kitapla fal die tabir ediyorum.Yıldızname kitabına benzemez,bu Kitapla fal olmaz,en azından bizim gibi sıradan insanlar için.Kişisel ve genel anlamda paylaştığım görüşümdür.Saygılarımla
diplomalar
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 93
10 sene önce
camuro benim anlamadigim Allahtan baska gelecegi bilmiyor nasil oluyorda biz ornegin kuran yolundan vs bilebiliyoruz senin yontemin(lahutiye de vermis oldugun bilgi dogrultusunda) bilebiliyoruz, o zaman burada bir dengesizlik yokmu, yani gelecegi bilsek, ornegin, lotoyu oynariz, hadi bu gunah diyelim borsada hangi kagitlar(hisseler) yukselecek onceden aliriz,veya daha iyi birsey yapalim, hangi yerde imar gelecek onlari aliriz vs vs vs gibiler....yani burada benim aklim,mantigim vs almiyor...daha kisacasi jeton dusmuyor...saygilar
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Aslında konunun fal olarak açılmış olması ve konunun anlatılırken fal olarak lanse edilmesi hatalı olmuş... Bu konuya şöyle bir açıklama getireyim,sanırım konu daha iyi anlaşılacaktır; Örneğin bir hacetimiz için nasıl ki hacet dualarından durumumuza uygun olanı seçip okuyorsak,burada da yapılması tavsiye edilen uygulama buna benziyor.... Konuda belirtilen sure ve salavatları okuduktan sonra niyetlenip hacetiniz ve niyetiniz için bir ayet seçiyorsunuz,bu ayet hem hacetiniz için okunabilecek ayettir hem de tefsirini dikkatlice düşündüğünüzde ihtiyacınızı nasıl gidereceğiniz konusunda yol göstericidir.... Dolayısıyla bunu fal olarak görmemelisiniz...... Pek çok üyemize dua tavsiye etmekten kaçındığımı bilirsiniz,zira ihtiyaç sahibinin kendisinin seçeceği tesbit edeceği dua,kendisi farkında olmasa da enerjisiyle en çok uyuşan duadır.. Kurandan bu yolla seçeceğimiz ayet de gerek enerjimizle gerekse hacetimizin husulü için en uygun ayet olacaktır.....Yanlız burada bir incelik var,pek çok üyemiz meal ve tefsiri aynı sanmaktadır.... Meal;ayetin dilimizdeki anlamıdır, Tefsir ise ayetin içine gizlenmiş sırlardır....Bizim bilmemiz öğrenmemiz gereken de tefsiridir... Allah-ü Teala kutsal kitabımız için insanlara şifa ve yol gösterici olarak gönderildiğini beyan etmiştir.....Anlayabilen için onda pek çok sırlar vardır demektedir..... Eğer kutsal kitabımızı hakkiyle okuyup anlayabilsek her sorunumuzun ve her sorumuzun cevabını onda bulabiliriz... O nedenle konuda fal olarak ifadesini bulan uygulamanın fal olmadığını sadece hatalı bir ifade olduğunu bu vesileyle bir kez daha belirtmekte yarar var... Tutrakan,kutsal kitabımızda hırsızın bulunması için okunabilecek ayetler mevcuttur....o ayetler inanarak okunduğunda çalınan eşyanın çalan kişi tarafından iade edileceği ya da bulunacağı ailmlerce bildirilmektedir.... Ancak kitabın havalanıp açılması düşmesi olayı abartı ya da uygulama yapan kişinin telekinezi yeteneğinin sonucu olabilir....Bunu da göz ardı etmemek gerekir..
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
benim bu yönteme bildiğim adı kuran çevirmek diyor h......lar ama fal asla olmaz iş fala gelince zaten yasaklanmış ki zaten bu işlemiş yapabilen kişiler bu konulara hakim olablardır herkesin kolayca apabileceği bir konu değil çok dikkt etmek lazım ama yinede yapan varmı hala merak ediyorum
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
hatirliyorum,arab**** diyorlardi bir kadin vardi 90 yasini gecmistti arabistanda buyumus ,hatirladigim kurani eline aldi gozlerini kapatti ,eli kuranin uzerinde gozu kapali, once dualarini okuyordu, gozlerini asla acmiyordu, dua bitmeden ve kuranida duasi bitince gozu kapali aciyordu sayfayi,buda demek oluyorki onceden okunacak dualar gozu kapali okunmali ve ezberde olmali, dualari bitti gozunu acmadan kurani acti rastgele ortaladi sayfayi okudu ,gene kapatti gozlerini gene dua gene rastgele actti okudu bunu bes kere tekrarlardi sonra anlatti gelecekte olacaklari
dostca_75
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 506
7 sene önce
Bu istihareyi tecrübe eden oldu mu?...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)