Hamse : fatıma’nın eli

Bu konu yehuda tarafından 9 sene önce açıldı, 1170 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
9 sene önce

aklıma takılıyor . Bir el içine gömülü olan hamse yani fatıma’nın eli takmak doğrumu ? Bu sembol neredeyse tüm din ve kültürlerde var . Yahudilerde tora’nın beş kitabını , hristıyanlarda miryamın eli yani hz meryemin eli , müslimanlarda fatıma’nın eli olarak bilinip : islamın beş şartını ve hz. Muhammed (s.a.v) ‘in ailesi ; Hz. Muhammed (s.a.v) , hz. Ali (r.a) , hz. Fatıma (r.a) , hz. Hasan (r.a) , hz. Hüseyin (r.a) ‘ı temsil ediyor . Paganizmdede bereketin sembolu . Ben takmak istiyorum cünki güçlü bir tılsım ve şans getirebilir , ancak hart niyetli bir tılsımda veya sembolde olabilir nazar boncuğu gibi … Eeee ? Siz nedersiniz ? Kocaman bir tane almalı mı ? Yoksa gördüğümüz yerde kırmalımı? Ve neden ?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
öncelikle başka sitelerin linkini vermek yasaktır...Resmini koyabilirdin.... Bu tür sembollerin çok tanrılı dinler zamanından özellikle orta asyada islamiyet öncesi dinler tarafından kulllanıldığı bilinmektedir.... Ayrıca diğer dinlerin de ve peygamberlerin de Allahın emri ve peygamberleri olduğu Kur'an-ı kerimde bizlere bildirilmiş ve saygı göstermemiz emredilmiştir... Dolayısıyla yahudilerin de hristiyanların da inançlarında yer bulması çok doğaldır....Herkes inancı doğrultusunda bir takım sembollere bir takım anlamlar yükleyebilir.....Ancak dinimizde bunun geçerliliği tabi ki tartışılabilir.
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
9 sene önce
Sağol teşekkürler , yani kesin tatmin edici bir sonuc yok . Takılabilirde , atılabilirde ben takıcam ozaman . Siteye kaydolurken forum kuralları ingilizceydi bende coğu üye gibi okumadım şimdi sitede bulursam okurum pardon pardon .
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)