Doğum Haritası (Yıldız Haritası)

Bu konu arien tarafından 10 sene önce açıldı, 984 kere okundu ve 21 Cevap verildi.
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce

Yıldız haritası, kişinin doğduğu an çekilen gökyüzü fotosunun zodyak denilen burçlar kuşağına oturtulmasıdır.
Yıldız haritası, konuma, tarihe ve saate bağlıdır. Saniyeler içinde veya yalnızca bir kaç metrelik farklı konumlarda bile yıldız haritaları farklılaşır.
Yani çoğunluğun ağzına sakız olduğu üzre 12 burç değil, doğmuş insan sayısı kadar farklı yıldız haritası vardır.

Klasik anlamda “burç” diye bahsettiğimiz şey “güneş burcudur”. Kendi başına çok bir şey ifade etmez.
Haritadaki her gezegenin, noktanın, evin ve açının yarattığı bir anlam vardır.
Bir yıldız haritası bütün bu etkenler göz önüne alınarak incelenmeli ve analiz edilmelidir.

arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
Eğer doğum saatinizi biliyorsanız yıldız haritalarınızı yorumlayabilirim.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
sadece doğum saati yeteli olmaz ki,tarihi ve yeri de önemli.....
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
doğum saatim net ve kesindir, 04.45......:biggrin[1]:
uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce
Bende tesadüf bu konuyu merak edip kendi kendime çabalıyordum hatta bir site üzerinden çıkardım anlamsız bir şekilde bakmaya başladım :) Saatten emin olmak için doğum kaydını buldum rica etsem yardımcı olur musun?
beratt
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 353
10 sene önce
ben de merak ediyorum ben de yazsam yorumlarmısınız
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
konu yorum yapmak için değil bilgilendirmek için açılmıştır,benim saat vermem ise tamamen espiridir......yorum yapılacağı için değil......
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
Özelden ulaşırsanız detaylı yorum yapabilirim. Burayada ana hatlarıyla nasıl yorum yapıldığını yazarız, böyle böyle bir bakmışsınız siz de harita yorumlayabilir hale gelmişsiniz:)
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
Harita yorumlamak için gerekli olan en temel bilgilerle başlayalım. önce elementler... burçlar, elementlerine göre 4 gruba ayrılırlar. ateş: koç, aslan, yay. su: yengeç, akrep, balık. hava: ikizler, terazi, kova. toprak: boğa, başak, oğlak. ateş grubu burçlar dürtüleri temsil ederler. adı üstünde ateş. harlanır, alevlenir, yakarlar. su grubu duyguları temsil eder. hayal alemi, geçmiş, derinler, iç dünya onların anahtar kelimeleridir. havalar zihinsel aktifliğin temsilcileridir. aktif zihin, bağımsızlık, uçuculuk... hava gibi işte. toprak grubu mantığın ve kök salmanın temsilcisidir. adımlarını sağlam atarlar, kararlı, maddesel ve disiplinlidirler. burçlar bunun dışında 3 gruba daha ayrılırlar: öncü: koç, yengeç, terazi, oğlak. sabit: aslan, akrep, kova, boğa. değişken: yay, balık, ikizler, başak. öncü burçlar başlatandır, sabitler büyüten, kök saldırandır, değişkenler ise değişim dönemlerini, adaptasyonu bitiş ve yenilenmeleri temsil ederler.
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
şimdi gelelim evlere. her burcun yönetici evi, güçlü olduğu ev ve zayıf olduğu evler vardır. her ev ise belirli bir alanın yöneticisidir. kafamızı çok karıştırmadan ev-burç eşleştirmelerini yapalım. 1. ev koçun yönetici evidir. yönetici gezegeni marstır. 1. ev, benliği temsil eder. dış görünüş, dışarıya yansıtılan karakter, kısacası kişinin takındığı maske 1. evden sorulur. bu yüzden yükselen burç, siz doğdunuz anda 1. evinizde olan burçtur. 2. ev boğanındır. yönetici gezegeni venüstür maddesel konuları, parayla, mirasla ilgili işleri yönetir. 3. ev ikizlerindir. yönetici gezegeni merkürdür zihinsel aktiviteler, iletişim ve sohbet evidir. 4. ev yengecindir. yönetici gezegeni aydır. aile, besleme, büyütme evidir. kökleri temsil eder. 5. ev aslanındır. yönetici gezegeni güneştir. yaratıcılık, şans, tiyatrallık, neşe, zevk ve çocuklarla ilişkileri temsil eder. 6. ev başağındır. yönetici gezegeni merkürdür. analizi, detaycılığı, verim almayı, iyileştirmeyi temsil eder. 7. ev terazinindir. yönetici gezegeni venüstür. bu ev ilişki evidir. özellikle duygusal ilişkiler olmak üzere, her türlü yakın ilişki bu evin yönetimindedir. 8. ev akrebindir. yönetici gezegenleri mars ve plütodur. bu ev transformasyon evidir. yani köklü dönüşümleri temsil eder. bunların başında da doğum ve ölüm (reenkarnasyon) gelir. ayrıca miras, metafizik konular ve cinsellik (yoğun ve yakıcı haliyle) de bu evin yönetimindedir. 9. ev yayındır. yönetici gezegeni jüpiter, yani tanrıların tanrısı zeustur. zeus etkisiyle bu ev felsefeyi, bilimi, dini konuları ve derin araştırmaları temsil eder. vicdan, merhamet ve adalet bu evin en önemli ögeleridir. ayrıca bolluk, neşe, şans ve genişleme de bu ev tarafından temsil edilir. 10. ev oğlağındır. yöneticisi satürndür. satürn ders verme gezegenidir. oğlak ve 10. ev, satürn etkisiyle disiplinli, kararlı, onurlu ve kariyer konularına düşkün olurlar. bu ev kariyer evidir. sorumluluk, iş bitirme, konumda ve meslekte yükselme bu evin yönetimindedir. 11. ev kovanındır, yöneticisi uranüstür. bu ev sınırsız düşünme, sınırları aşma, özgürlük evidir. kova, deha burcu olarak adlandırılır çünkü kova zihnin ayaklarının yerden kesilmeye başladığı dönemini temsil eder. bu ev evrensel sevgiyi ve aklın iplerinin serbest kalışını temsil eder. 12. ev balığındır, yöneticisi neptündür. 11. evde ipleri çözülmeye başlamış akıl, 12. evde tamamen serbest kalır. 12. ev benliksizlik, üst benlik, hayal evidir. zodyak 1. ev ile koç burcuyla başlar. benlik kavramı orada hat safhadadır, 12. eve yani balık burcuna gelindiği an benlik kavramı benliksizliğe dönüşür. bu yüzden balık vericidir. yardımseverdir, iyilik için kendini feda eder. 12. ev bu dünyadan kopuşu, benliksizliği ve mistik aleme girişi temsil eder.
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
aslında evlerden bahsederken, burçların ve gezegenlerin öne çıkan özelliklerinden de bahsetmiş olduk diyebiliriz. şimdi gezegenlere biraz daha detaylı girelim. mars, savaş ve seks gezegenidir. marsın konumu ve açıları kişinin cinsel arketipini belirleyen en önemli etmenlerdir. venüs, ilişki gezegenidir. partnerde aranan özellikleri, duygusal doyumun ne yollarla sağlanacağını venüs anlatır. merkür, iletişim ve zeka gezegenidir. merkürün konumu, kişinin düşünme, iletişim kurma ve algılama tarzını belirtir. ay, dürtüleri, kişinin içinde, derininde yatanları anlatan gezegendir. ay burcu, duyguları, en içten gelen tepkileri, kişinin reflekslerini tanımlayan burçtur. güneş, benliği, kendini ifade etme, gerçekleme şeklini belirten gezegendir (astrolojide güneş de bir gezegendir). herkes dünyaya bir şeyleri gerçekleştirmek için gelir. güneş burcu, bu gerçeklemenin hangi yollarla olacağını anlatan burçtur. plüto, sarsıcı yıkımların ve ardından gelen yeni doğuşların gezegenidir. plüto karanlık ve yıkıcı bir gezegendir çünkü yenilikler yıkımsız başlamaz. plüto (hades), her türlü yakıcı duygunun gezegenidir. derinlere sızar. yer altına. kin, intikam, nefret, kıskançlık, öldürücü şehvet, sinsilik... plüto bunları bütün yıkıcılığıyla barındırır. çünkü onun görevi, yıkarak yeniye yer açmaktır. satürn, bütün sertliğiyle, büyüten, öğreten, ders verendir. satürn, kişinin gelişiminin ancak bir takım zorlukların aşılmasından sonra tamamlanacağını bilen ve bu yüzden gazabını yollayan bir gezegendir. disiplini, çalışmayı, sabretmeyi, kararlılığı öğretir. acımasızdır. acımasızlığı can yakmak için değil, öğretmek içindir. büyümek için. uranüs, sınırları aşma gezegenidir. bu yüzden bilim, teknoloji, deha ve yenilikler uranüsten sorulur. uranüs, kök salmış ama artık işlemeyen tabuları, paslanmış eskiyi söküp atan gezegendir. evrensel sevgi ve evrensel deha uranüsün kontrolündedir. neptün, hayal aleminin gezegenidir. şairlerin, aşıkların, müzisyenlerin ilham kaynağıdır. maddi alemden soyutlanışı ifade eder. o, her şeyin sevgi, güzellik, iyilik ve şefkat olduğu bir başka bir dünyayla irtibatın temsilcisidir.
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
bilindik gezegenler dışında haritamızda önem arzeden başka noktalar da vardır. kuzey ay düğümü, güney ay düğümü, şans noktası, chiron, lilith, juno gibi... onlara daha sonra değineceğim. gezegenlerden ve evlerden bahsettikten sonra burçları tanımlamak çok daha kolay olacak çünkü her burç kendi yönetici gezegeninin ve evinin yansımasıdır aslında.
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
burçları elementlerine ve öncü-sabit-değişkenliklerine göre sınıflandırmıştık. unuttuğum bişey var, burçlar negatif ve pozitif olmak üzereye de ikiye ayrılırlar. buradaki negatiflik ve pozitifliği kesinlikle iyi ya da kötü diye algılamamak lazım. öncelikle yazalım. pozitif: koç, ikizler, aslan, terazi, yay, kova. negatif: boğa, yengeç, başak, akrep, oğlak, balık. negatiflik ve pozitiflik pasiflik ve aktiflik diye de isimlendirilir bazen. bundan kasıt içe dönüklük ve dışa dönüklük diyebiliriz. misal bir örnekle anlatayım. bir ikizler ve bir boğa burcu kavga ederse, boğa burcunun nazının bini bir para olur. burada, gönül alacak kişi yüzde 90 ihtimalle ikizler olur. boğa gönlünün alınmasını bekler. ikizlerse adımı atar. veya bir yay ve yengeç ilişkisinde, yay çat çut ağzına geleni söylerken, yengeç duygularını içinde tutar ve karşısındaki tarafından anlaşılmayı bekler. sanırım bu gruplaşmayı en iyi ifade eden terimler içe dönüklük ve dışa dönüklük oluyor...
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
zıt burç nedir? bundan bahsedelim biraz da. zodyakta, bir burcun tam 180 derece karşısında bulunan burç, o burcun zıt burcudur. zıt burçlar birbirlerini zıtlaşmanın yanı sıra birbirlerini tamamlayarak anlaşırlar. koç-terazi boğa-akrep ikizler-yay yengeç-oğlak aslan-kova başak-balık birbirlerinin zıt burçlarıdır. zıt burçlar, aynı konunun iki zıt kutbunu temsil ederler. mesela boğa burcu maddiyatı, maddi zevkleri, parayı, biriktirmeyi temsil ederken; akrep burcu maneviyatı, mistiği, gözle görülmezi ve biriktirmek şöyle dursun tam tersine vazgeçmeyi, yok olmayı, hiç olmayı ve gerekirse sonra sıfırdan ve küllerinden doğmayı temsil eder. mesela aslan-kova hattı ben-biz hattıdır. aslan egoyu, benliği, bencilliği, kendine dönüklüğü temsil ederken; kova, "biz" kavramını, evrenselliği, bütünselliği, bir oluşu temsil eder. bunun dışında enteresan bir tamamlanma unsuru da zodyakta birbirini takip eden (komşu) burçlar arasında vardır. gayet alakasız görünen bu burçlar, birbirlerinin aç kaldıkları ilgiyi birbirlerine veren özellikte olurlar. unutmamak adına zodyak sıralamasını yazalım. koç-boğa-ikizler-yengeç-aslan-başak-terazi-akrep-yay-oğlak-kova-balık.
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
diğer bir önemli kavram da: açılar. temel açılar: kavuşum yani 0 derecelik açı, kare yani 90 derecelik açı, karşıt yani 180 derecelik açı, sekstil yani 60 derecelik açı, trine(üçgen) yani 120 derecelik açı. astrolojide genel olarak 0, 60 ve 120 derecelik açılar, bu açıları yapan gezegenler arasındaki enerjinin uyumlu ve kolay aktığı iyicil açılar; 90 ve 180 derecelik açılars zorlayıcı açılar olarak görülür. fakat bu genelleme her zaman doğru değildir çünkü iyicil bir gezegen, "zararlı" olarak nitelendirilen bir gezegenle uyumlu açı yaptığında, sonuç her zaman kolay ve uyumlu olmayabilir. klasik astrolojide zararlı/kötücül (yani malefik) olarak nitelendirilen gezegenler: mars ve satürndür fakat ben bunların kötücül olarak nitelendirilmesi taraftarı değilim. satürn, büyük öğretmendir. sabretmeyi, disiplini, zamanın değerini, çalışmayı, ders almayı öğretir ve dersinizi iyi çalışırsanız ödülünü gani gani verir. mars ise mitolojide savaş tanrısı ares'tir. etkisini doğru kullanmayı başarırsanız, bir çeşit adaptör, pil gibi çalışır, size gerekli motivasyonu, isteği, hırsı verir. çizgiyi aşıp yok edici olmamaya dikkat ettiğiniz, kontrolü kaybetmediğiniz sürece, harekete geçmek ve hayata geçirmek için harika bir enerji sağlar. plüton, uranüs ve neptün, klasik astrolojide değil, modern astrolojide kullanılan gezegenlerdir; bu yüzden klasik astrolojide bunların lafı geçmez ama bu gezegenlerden özellikle de plüton, ki mitolojide yer altı ve ölülerin tanrısı hades'tir, yıkım ve yeniden doğuşu temsil eder. bu yüzden ağır ve zorlayıcı bir gezegen olarak görülür. oysa aslında radikal dönüşüm, yeniden doğuş gezegenidir ve bu, hayatımızda dönem dönem deneyimlememiz gereken bir etkidir.
uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce
Verdiğin bilgiler için teşekkürler arien,bu konuda tecrübem yok sadece meraktan dolayı incelemek istedim çok karışık kısımlar var anlamaya çalışıp dönüş yaparım tekrar :) mesaj bölümünden ulaşamadım soracaklarımı daha sonra iletirim
uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce
Ben sana yazamıyorum galiba mesaj sınırı var kapalı çünkü senin mesaj bölümün :)
arien
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 34
10 sene önce
aslında karışık değil:) bir yıldız haritası önümüze geldiğinde önce güneşin, ayın, yükselenin, venüsün, marsın yerleşimlerine bakıyoruz. yani hangi burçta ve hangi evdeler. harita zaten otomatik olarak çıkartılıyor bir sürü siteden ve bunlar açıkça görülüyor. daha sonra aldıkları açılara bakıyoruz. bir haritadan örnek vereyim. güneş aslan burcunda, 9. evde, ay ve merkürle kavuşumda, yükselenle ve marsla da üçgen(120 derece) açı yapıyor. öncelikle güneşin aslan burcunda oluşuna göre yorum yapıyoruz. sonra bu yorumumuza, 9. evin konularını da ekliyoruz. ne demiştik? 9. ev, yüksek eğitim, akademik, felsefi, vicdani ve adaletle ilgili konular, yabancı ülkeler ve kültürler. güneşi 9. evde olan birinin hayatında bu konuların öne çıkması beklenir. güneş ve ayın kavuşumda olması demek, güneş benliği, aysa iç güdüleri temsil ettiği için, bu kişinin iç güdüleri, duygusal tepkileri ve kişiliği birbirine uyumlu, bir harmoni içinde demek. aynı zamanda güneşin ve ayın kavuşumda olması demek, bu kişi tam yeniay sırasında doğmuş demek. örneğin güneşi ve ayı birbirine zıt konumda olan yani 180 derece açı yapan biri, dolunayda doğmuş demektir ve dolunay sırasında doğan kişiler, iç sesleri ve kişilikleri arasında sürekli bir zıtlaşma yaşadıkları için, genel olarak gergin ve tepkisel olurlar. bir oradan bir buradan girdik, o yüzden biraz karışık gibi görünmüş olabilir ama inanın aslında hiç karışık değil. zamanla kolayca oturuyor.
uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce
ya mahsuru yoksa temsili bir harita resmi koyup üzerinde evleri vs önemli bölümleri gösterirmisin böyle daha sağlıklı olacak sanırım :)
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
arien,isteyenler için ayrı bir konu açarak yorum yaparsan buradaki konu bölünmemiş ve karışmamış olur,yorum isteyenler sadece o konuya yazarlar.....
uballack
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 256
9 sene önce
18.02.1984 06.30 çorum
MyrCat
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 184
5 sene önce
yıldız haritası için o kadar sistem var ki :) tam kesin net bilgi isteyen kişiler için ufak bir tüyo, aslında doğduğunuz il değil ilçeye kadar bilgi girmeniz gerekir, izmirde bir astrologla bu konuyu konuşurken bana "aslında koordinat verseler işimiz kolaylaşacak" diye espiriyle karışık cevap vermişti, yıldız haritası o kadar hassastır ki ilçenin bir başı ile diğer başı arasında başka yorumlara bile sebebiyet verebilir.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)